Tilskudd til spionhvalen Hvaldimir.

Tilskudd til spionhvalen Hvaldimir.

En spillefilmdebut og tre dokumentarfilmer får tilskudd fra Norsk filminstitutt etter kunstnerisk vurdering.

Spenningsfilmen Ikke kall meg mamma og dokumentarfilmene Kyiv Soloists, Momentum og SpyWhale har fått produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt (NFI) etter vedtaksmøte denne uka.

Ikke kall meg mamma (arbeidstittel) er spillefilmdebuten til filmskaper Nina Knag som nå har fått 6,75 millioner kroner i produksjonstilskudd gjennom talentordningen Neo. Produsent er The Global Ensemble Drama. Filmen handler om en gift kvinne som forelsker seg i en ung asylsøker, og foregår i en vestlandsbygd.  «Jeg vil lage en kontroversiell, nær og slagkraftig film om makt og begjær», sier regissør Nina Knag. Hun har tidligere stått bak prisbelønte kortfilmer og hatt episoderegi på NRK-serien Rykter. Ikke kall meg mamma blir hennes debut som spillefilmregissør

Regissør Trond Kvig Andreassen og produsent Indie Film får 1.750.000 kroner i produksjonstilskudd til Kyiv Soloists. Den omhandler 15 musikere fra orkesteret Kyiv Soloists som I 2022 dro på det som skulle være en kort turné i Italia. Samme natt invaderer Russland hjemlandet deres. I kaoset som følger, bestemmer de seg for å utvide turnéen videre i Europa.

Regissør Matias Myklebust og produsent Field Productions får 1.450.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Momentum. «Etter en dramatisk ekstremsportulykke må Bernt Marius (21) amputere foten. På sykehuset konfronterer han sin største frykt og legger ut på en reise for å finne tilbake til gleden i livet, med ekstreme utfordringer, indre motstand og tvil om hvem han vil være.»

Regissør Regina Crosby Haug og produsent Lofoten Film Collective får 1.400.000 kroner i produksjonstilskudd til SpyWhale – om  en sosial og leken belugahval ved navn Hvaldimir som blir oppdaget langs norskekysten i 2019. «Den blir raskt kjendis i Norge og resten av verden. SpyWhale utforsker Hvaldimirs mystiske opphav i Russland, og det uventede båndet som oppstår mellom filmskaperen og hvalen.»

Mer om prosjektene:

Ikke kall meg mamma
6.750.000 kroner i produksjonstilskudd. Produksjonsselskap: The Global Ensemble Drama AS. Produsenter: Eleonore Anselme og Ingrid Skagestad. Medprodusenter: Screen Story v/Anders Hereid og Gunhild Oddsen. Regi: Nina Knag. Manus: Nina Knag og Kathrine Valen Zeiner. Totalbudsjett: 13.999.506 kroner

Synopsis: En gift kvinne i en liten vestlandsbygd blir satt på sitt livs prøve når hun forelsker seg i en ung asylsøker, og innleder et forhold som viser seg å få fatale konsekvenser for dem begge. Historien beveger seg i gråsonene mellom naivitet og utnyttelse, makt og avmakt, hvor sympatien stadig skifter.

Kyiv Soloists 
1.750.000 kroner i produksjonstilskudd. Produksjonsselskap: Indie Film AS. Produsent: Karianne Berge. Regi og manus: Trond Kvig Andreassen. Totalbudsjett: 6.496.684 kroner

Synopsis: 23. februar 2022 dro 15 musikere fra orkesteret Kyiv Soloists på det som skulle være en kort turné i Italia. Samme natt invaderer Russland hjemlandet deres. I kaoset som følger, bestemmer de seg for å utvide turnéen videre i Europa. På reisen forsøker de å navigere sitt nye liv i limbo, og som flyktninger. Hvordan skal de ta valg for fremtiden, når krigens herjinger overskygger alt?

Momentum
1.450.000 kroner i produksjonstilskudd. Produksjonsselskap: Field Productions AS. Produsent: Filip Christensen. Regi og manus: Matias Myklebust. Totalbudsjett 4.287.079 kroner

Synopsis: Etter en dramatisk ekstremsportulykke må Bernt Marius (21) amputere foten. På sykehuset konfronterer han sin største frykt og legger ut på en reise for å finne tilbake til gleden i livet, med ekstreme utfordringer, indre motstand og tvil om hvem han vil være. Han har fått en ny sjanse, men hvordan vil han bruke den?

SpyWhale
1.400.000 kroner i produksjonstilskudd. Produksjonsselskap: Lofoten Film Collective. Produsenter: Inge Wegge og Yngvar Christensen. Regi og manus: Regina Crosby Haug. Totalbudsjett: 10.000.000 kroner.

Synopsis: Når en sosial og leken belugahval blir oppdaget langs norskekysten i 2019, blir han raskt kjendis i Norge og resten av verden. SpyWhale utforsker Hvaldimirs mystiske opphav i Russland, og det uventede båndet som oppstår mellom filmskaperen og hvalen.

Tilskudd til spionhvalen Hvaldimir.

Tilskudd til spionhvalen Hvaldimir.

En spillefilmdebut og tre dokumentarfilmer får tilskudd fra Norsk filminstitutt etter kunstnerisk vurdering.

Spenningsfilmen Ikke kall meg mamma og dokumentarfilmene Kyiv Soloists, Momentum og SpyWhale har fått produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt (NFI) etter vedtaksmøte denne uka.

Ikke kall meg mamma (arbeidstittel) er spillefilmdebuten til filmskaper Nina Knag som nå har fått 6,75 millioner kroner i produksjonstilskudd gjennom talentordningen Neo. Produsent er The Global Ensemble Drama. Filmen handler om en gift kvinne som forelsker seg i en ung asylsøker, og foregår i en vestlandsbygd.  «Jeg vil lage en kontroversiell, nær og slagkraftig film om makt og begjær», sier regissør Nina Knag. Hun har tidligere stått bak prisbelønte kortfilmer og hatt episoderegi på NRK-serien Rykter. Ikke kall meg mamma blir hennes debut som spillefilmregissør

Regissør Trond Kvig Andreassen og produsent Indie Film får 1.750.000 kroner i produksjonstilskudd til Kyiv Soloists. Den omhandler 15 musikere fra orkesteret Kyiv Soloists som I 2022 dro på det som skulle være en kort turné i Italia. Samme natt invaderer Russland hjemlandet deres. I kaoset som følger, bestemmer de seg for å utvide turnéen videre i Europa.

Regissør Matias Myklebust og produsent Field Productions får 1.450.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Momentum. «Etter en dramatisk ekstremsportulykke må Bernt Marius (21) amputere foten. På sykehuset konfronterer han sin største frykt og legger ut på en reise for å finne tilbake til gleden i livet, med ekstreme utfordringer, indre motstand og tvil om hvem han vil være.»

Regissør Regina Crosby Haug og produsent Lofoten Film Collective får 1.400.000 kroner i produksjonstilskudd til SpyWhale – om  en sosial og leken belugahval ved navn Hvaldimir som blir oppdaget langs norskekysten i 2019. «Den blir raskt kjendis i Norge og resten av verden. SpyWhale utforsker Hvaldimirs mystiske opphav i Russland, og det uventede båndet som oppstår mellom filmskaperen og hvalen.»

Mer om prosjektene:

Ikke kall meg mamma
6.750.000 kroner i produksjonstilskudd. Produksjonsselskap: The Global Ensemble Drama AS. Produsenter: Eleonore Anselme og Ingrid Skagestad. Medprodusenter: Screen Story v/Anders Hereid og Gunhild Oddsen. Regi: Nina Knag. Manus: Nina Knag og Kathrine Valen Zeiner. Totalbudsjett: 13.999.506 kroner

Synopsis: En gift kvinne i en liten vestlandsbygd blir satt på sitt livs prøve når hun forelsker seg i en ung asylsøker, og innleder et forhold som viser seg å få fatale konsekvenser for dem begge. Historien beveger seg i gråsonene mellom naivitet og utnyttelse, makt og avmakt, hvor sympatien stadig skifter.

Kyiv Soloists 
1.750.000 kroner i produksjonstilskudd. Produksjonsselskap: Indie Film AS. Produsent: Karianne Berge. Regi og manus: Trond Kvig Andreassen. Totalbudsjett: 6.496.684 kroner

Synopsis: 23. februar 2022 dro 15 musikere fra orkesteret Kyiv Soloists på det som skulle være en kort turné i Italia. Samme natt invaderer Russland hjemlandet deres. I kaoset som følger, bestemmer de seg for å utvide turnéen videre i Europa. På reisen forsøker de å navigere sitt nye liv i limbo, og som flyktninger. Hvordan skal de ta valg for fremtiden, når krigens herjinger overskygger alt?

Momentum
1.450.000 kroner i produksjonstilskudd. Produksjonsselskap: Field Productions AS. Produsent: Filip Christensen. Regi og manus: Matias Myklebust. Totalbudsjett 4.287.079 kroner

Synopsis: Etter en dramatisk ekstremsportulykke må Bernt Marius (21) amputere foten. På sykehuset konfronterer han sin største frykt og legger ut på en reise for å finne tilbake til gleden i livet, med ekstreme utfordringer, indre motstand og tvil om hvem han vil være. Han har fått en ny sjanse, men hvordan vil han bruke den?

SpyWhale
1.400.000 kroner i produksjonstilskudd. Produksjonsselskap: Lofoten Film Collective. Produsenter: Inge Wegge og Yngvar Christensen. Regi og manus: Regina Crosby Haug. Totalbudsjett: 10.000.000 kroner.

Synopsis: Når en sosial og leken belugahval blir oppdaget langs norskekysten i 2019, blir han raskt kjendis i Norge og resten av verden. SpyWhale utforsker Hvaldimirs mystiske opphav i Russland, og det uventede båndet som oppstår mellom filmskaperen og hvalen.

MENY