HUMAN:  Sundance-deltakere, IDFA-vinner og norgespremierer.

HUMAN: Sundance-deltakere, IDFA-vinner og norgespremierer.

Det norske konkurranseprogrammet på Human-festivalen er klart. I tillegg til allerede profilerte dokumentarer, kan festivalen by på en rekke premierer.

Foto fra Hege Dehlis premereklare «Tax Wars».

Festivalens forhåndsjury har plukker ut ti norske dokumentarer til det norske konkurranseprogrammet. Her skal den kritikerroste Sundance-deltakeren Ibelin og IDFA-vinner Livet er vakkert knive om en pris på 50 000 kroner ved siden av premierefilmer som Democracy og Tax Wars.

Årets jury består av filmskaperne Jan Dalchow, Linn Helene Løken og Liew Ceng Teng. De har bl.a følgende å si om årets utvalg:

«Filmene har bydd på et sterkt engasjement fra både nye og etablerte stemmer i bransjen. Vi har sett kjærlighet til naturen, uventede fellesskap, tøffe personlige kamper, varme relasjoner, herlige universer og friske livsanskuelser.

De unike perspektivene og den formidable kvaliteten viser at det går usedvanlig godt for norsk dokumentar, og vi vil takke alle som har sendt inn sine bidrag. Derfor har det heller ikke vært lett å kun velge ti filmer til konkurranseprogrammet. Hadde vi kunnet velge flere, hadde vi gjort det.

Når det er sagt, har vi landet på et knippe filmer som hver for seg, og i sammenheng åpner opp for refleksjon. De stiller spørsmål som utfordrer samfunnet vi lever i og måten vi lever på. Vi håper HUMANs publikum setter pris på dem slik vi har gjort.»

Årets ti filmer: 

Klikk på titlene for mer informasjon.

HUMAN:  Sundance-deltakere, IDFA-vinner og norgespremierer.

HUMAN: Sundance-deltakere, IDFA-vinner og norgespremierer.

Det norske konkurranseprogrammet på Human-festivalen er klart. I tillegg til allerede profilerte dokumentarer, kan festivalen by på en rekke premierer.

Foto fra Hege Dehlis premereklare «Tax Wars».

Festivalens forhåndsjury har plukker ut ti norske dokumentarer til det norske konkurranseprogrammet. Her skal den kritikerroste Sundance-deltakeren Ibelin og IDFA-vinner Livet er vakkert knive om en pris på 50 000 kroner ved siden av premierefilmer som Democracy og Tax Wars.

Årets jury består av filmskaperne Jan Dalchow, Linn Helene Løken og Liew Ceng Teng. De har bl.a følgende å si om årets utvalg:

«Filmene har bydd på et sterkt engasjement fra både nye og etablerte stemmer i bransjen. Vi har sett kjærlighet til naturen, uventede fellesskap, tøffe personlige kamper, varme relasjoner, herlige universer og friske livsanskuelser.

De unike perspektivene og den formidable kvaliteten viser at det går usedvanlig godt for norsk dokumentar, og vi vil takke alle som har sendt inn sine bidrag. Derfor har det heller ikke vært lett å kun velge ti filmer til konkurranseprogrammet. Hadde vi kunnet velge flere, hadde vi gjort det.

Når det er sagt, har vi landet på et knippe filmer som hver for seg, og i sammenheng åpner opp for refleksjon. De stiller spørsmål som utfordrer samfunnet vi lever i og måten vi lever på. Vi håper HUMANs publikum setter pris på dem slik vi har gjort.»

Årets ti filmer: 

Klikk på titlene for mer informasjon.

MENY