Ullmann-retrospekiv i Lübeck.

Ullmann-retrospekiv i Lübeck.

De nordiske filmdagene i Lübeck feirer denne uken nordisk og baltisk film, med retrospektiv av Liv Ullmanns filmer og flere norske profiler i konkurranseprogrammene.

I år viser den tradisjonsrike nordtyske festivalen 180 filmer fra både Skandinavia og Baltikum. Åpningsfilmen er Lukas Moodyssons Tilsammans 99 – der de gjenværende medlemmene fra kollektivet i Tilsammans gjenforenes.

Moodyssons film er en av 14 titler som inngår i hovedkonkurransen for spillefilm. Der deltar også Ole Giæver med Le elva leve og Laurens Pérol med Practice (Å øve). Eneste øvrige norske innslaget er Eskil Vogt som manusforfatter på Copenhagen doesn’t exist.

I dokumentarprogrammet deltar flere norske profiler: Margreth Olin med Fedrelandet, Ragnhild Nøst Bergem med Ola – en helt vanlig uvanlig fyr og Olaug Spissøy Kyvik og Karianne Førland Vennerød med The Last Movie (Den siste filmen). I Young Audience-programmet vises Igor Devolds Norwegian Dream, Aurora Gossés Dancing Queen, Kajsa Næss’ Titina og Kaveh Tehranis Hør her’a.

Den indisk-norske produksjonen Liv Ullmann – A Road Less Travelled av Dheeraj Akolkar deltar også, ved siden av norske samproduksjoner som The Gullspång Miracle av Maria Fredriksson og Homecoming av Suvi West og Anssi Köm.

Akolkar og Ullmann får dermed tysk premiere på sin dokumentar om hennes liv og karriere. I den anledning arrangerer festivalen en større retrospektiv med Ullmanns filmer. En annen nordisk profil som det vil bli gjort stas på er Roy Andersson som er årets hedersgjest ved siden av Ullmann.

Les mer om programmet

Ullmann-retrospekiv i Lübeck.

Ullmann-retrospekiv i Lübeck.

De nordiske filmdagene i Lübeck feirer denne uken nordisk og baltisk film, med retrospektiv av Liv Ullmanns filmer og flere norske profiler i konkurranseprogrammene.

I år viser den tradisjonsrike nordtyske festivalen 180 filmer fra både Skandinavia og Baltikum. Åpningsfilmen er Lukas Moodyssons Tilsammans 99 – der de gjenværende medlemmene fra kollektivet i Tilsammans gjenforenes.

Moodyssons film er en av 14 titler som inngår i hovedkonkurransen for spillefilm. Der deltar også Ole Giæver med Le elva leve og Laurens Pérol med Practice (Å øve). Eneste øvrige norske innslaget er Eskil Vogt som manusforfatter på Copenhagen doesn’t exist.

I dokumentarprogrammet deltar flere norske profiler: Margreth Olin med Fedrelandet, Ragnhild Nøst Bergem med Ola – en helt vanlig uvanlig fyr og Olaug Spissøy Kyvik og Karianne Førland Vennerød med The Last Movie (Den siste filmen). I Young Audience-programmet vises Igor Devolds Norwegian Dream, Aurora Gossés Dancing Queen, Kajsa Næss’ Titina og Kaveh Tehranis Hør her’a.

Den indisk-norske produksjonen Liv Ullmann – A Road Less Travelled av Dheeraj Akolkar deltar også, ved siden av norske samproduksjoner som The Gullspång Miracle av Maria Fredriksson og Homecoming av Suvi West og Anssi Köm.

Akolkar og Ullmann får dermed tysk premiere på sin dokumentar om hennes liv og karriere. I den anledning arrangerer festivalen en større retrospektiv med Ullmanns filmer. En annen nordisk profil som det vil bli gjort stas på er Roy Andersson som er årets hedersgjest ved siden av Ullmann.

Les mer om programmet

MENY