Priser til norske filmer i Lübeck.

Priser til norske filmer i Lübeck.

En rekke norske filmer ble tildelt priser under Nordiske filmdager i Lübeck.

Foto fra Laurens Pérols prisvinner «Å øve».

Under prisutdelingen på Nordiske filmdager i Lübeck søndag kveld mottok norske filmer fire priser og prispenger på til sammen 22.500 Euro, melder Norsk filminstitutt.

Dancing Queen ble tildelt Children`s Jury Prize og 5.000 Euro. Hør her à! fikk Children’s and Youth Film Prize by Gemeinnützige Sparkassenstiftung og 5.000 Euro. Ellos eatnu – La elva leve fikk Prize of the Lübecker Nachrichten 2023 og 5.000 Euro. Å øve ble tildelt Prize of the Friends of the Nordic Film Days Lübeck For Best Feature Film og 7.500 Euro. 

Nordiske filmdager i Lübeck er en liten, men viktig festival og møtested for nordiske, baltiske og tyske filmfolk. Det er også et sted der tyske kjøpere finner nye nordiske filmer. 

I år viste den tradisjonsrike nordtyske festivalen 180 filmer fra både Skandinavia og Baltikum. Åpningsfilmen var Lukas Moodyssons Tilsammans 99Moodyssons film var en av 14 titler som inngikk i hovedkonkurransen for spillefilm. Der deltok også Ole Giæver med Le elva leve og Laurens Pérol med Practice (Å øve).

I dokumentarprogrammet deltok flere norske profiler: Margreth Olin med Fedrelandet, Ragnhild Nøst Bergem med Ola – en helt vanlig uvanlig fyr og Olaug Spissøy Kyvik og Karianne Førland Vennerød med The Last Movie (Den siste filmen). I Young Audience-programmet vises Igor Devolds Norwegian Dream, Aurora Gossés Dancing QueenKajsa Næss Titina og Kaveh Tehranis Hør her’a.

Den indisk-norske produksjonen Liv Ullmann – A Road Less Travelled av Dheeraj Akolkar deltok også, ved siden av norske samproduksjoner som The Gullspång Miracle av Maria Fredriksson og Homecoming av Suvi West og Anssi Köm.

Akolkar og Ullmann hadde tysk premiere på sin dokumentar om hennes liv og karriere. I den anledning arrangerte festivalen en større retrospektiv med Ullmanns filmer.

Priser til norske filmer i Lübeck.

Priser til norske filmer i Lübeck.

En rekke norske filmer ble tildelt priser under Nordiske filmdager i Lübeck.

Foto fra Laurens Pérols prisvinner «Å øve».

Under prisutdelingen på Nordiske filmdager i Lübeck søndag kveld mottok norske filmer fire priser og prispenger på til sammen 22.500 Euro, melder Norsk filminstitutt.

Dancing Queen ble tildelt Children`s Jury Prize og 5.000 Euro. Hør her à! fikk Children’s and Youth Film Prize by Gemeinnützige Sparkassenstiftung og 5.000 Euro. Ellos eatnu – La elva leve fikk Prize of the Lübecker Nachrichten 2023 og 5.000 Euro. Å øve ble tildelt Prize of the Friends of the Nordic Film Days Lübeck For Best Feature Film og 7.500 Euro. 

Nordiske filmdager i Lübeck er en liten, men viktig festival og møtested for nordiske, baltiske og tyske filmfolk. Det er også et sted der tyske kjøpere finner nye nordiske filmer. 

I år viste den tradisjonsrike nordtyske festivalen 180 filmer fra både Skandinavia og Baltikum. Åpningsfilmen var Lukas Moodyssons Tilsammans 99Moodyssons film var en av 14 titler som inngikk i hovedkonkurransen for spillefilm. Der deltok også Ole Giæver med Le elva leve og Laurens Pérol med Practice (Å øve).

I dokumentarprogrammet deltok flere norske profiler: Margreth Olin med Fedrelandet, Ragnhild Nøst Bergem med Ola – en helt vanlig uvanlig fyr og Olaug Spissøy Kyvik og Karianne Førland Vennerød med The Last Movie (Den siste filmen). I Young Audience-programmet vises Igor Devolds Norwegian Dream, Aurora Gossés Dancing QueenKajsa Næss Titina og Kaveh Tehranis Hør her’a.

Den indisk-norske produksjonen Liv Ullmann – A Road Less Travelled av Dheeraj Akolkar deltok også, ved siden av norske samproduksjoner som The Gullspång Miracle av Maria Fredriksson og Homecoming av Suvi West og Anssi Köm.

Akolkar og Ullmann hadde tysk premiere på sin dokumentar om hennes liv og karriere. I den anledning arrangerte festivalen en større retrospektiv med Ullmanns filmer.

MENY