Ny kunstnerisk leder ved Göteborg Film Festival.

Ny kunstnerisk leder ved Göteborg Film Festival.

Pia Lundberg blir ny kunstnerisk leder ved Nordens største filmfestival. Hun overtar etter Jonas Holmberg.

Pia Lundberg er ansatt som ny kunstnerisk leder for filmfestivalen i Göteborg. Lundberg kommer fra stillingen som kulturrådgiver ved den svenske ambassaden i London.

Pia Lundberg er utdannet journalist og startet sin karriere som skribent og redaktør for flere, både svenske og internasjonale, medier med fokus på film og kultur, for eksempel Variety og Screen. Rundt årtusenskiftet var hun sjefredaktør for det svenske filmmagasinet Cinema i fire år. Lundberg var også direktør for internasjonal avdeling ved Svenska filminstituttet mellom 2007 og 2018 med oppgaven å spre svensk film internasjonalt og styrke internasjonale samarbeid. I sju år var Lundberg leder av komiteen som velger ut Sveriges Oscar-bidrag.

Pia Lundberg tiltrer 1. mars og etterfølger Jonas Holmberg.

– Det føles fantastisk å være en del av Nordens største filmfestival og jeg er så glad for tilliten. Jeg har vært på hundrevis av filmfestivaler og nå får jeg endelig sjansen til å delta og lage en selv. Noen ganger skulle jeg ønske at gode filmopplevelser kunne foreskrives av leger. I en tid hvor stadig flere makthavere ser på kunsten som et instrumentelt virkemiddel, er det også viktigere enn noen gang å løfte fram filmen som et kunstnerisk og selvstendig uttrykksmiddel, sier Lundberg.

– Styret i Gøteborg filmfestival er godt fornøyd med at de etter en omfattende rekrutteringsprosess med mange høyt kvalifiserte søkere kan presentere Pia Lundberg som ny kunstnerisk leder. Pia Lundberg har lang og bred erfaring fra filmbransjen hvor hun har hatt flere roller og utviklet et stort nettverk som vil bidra til å styrke filmfestivalen, sier Carina Lindberg Glavå, styreleder, Gøteborg Filmfestival.

– Jeg er ekstremt glad for at styret klarte å lokke Pia tilbake til filmfeltet etter flere år som kulturråd i London. Det er få personer i Sverige med så lang erfaring fra internasjonale filmfestivaler og dype røtter i den nordiske filmverdenen. Jeg ser frem til å fortsette arbeidet sammen med Pia for å utvikle Gøteborgs filmfestival som det nordiske filmkulturelle knutepunktet, sier Mirja Wester, administrerende direktør, Gøteborgs filmfestival.

Ny kunstnerisk leder ved Göteborg Film Festival.

Ny kunstnerisk leder ved Göteborg Film Festival.

Pia Lundberg blir ny kunstnerisk leder ved Nordens største filmfestival. Hun overtar etter Jonas Holmberg.

Pia Lundberg er ansatt som ny kunstnerisk leder for filmfestivalen i Göteborg. Lundberg kommer fra stillingen som kulturrådgiver ved den svenske ambassaden i London.

Pia Lundberg er utdannet journalist og startet sin karriere som skribent og redaktør for flere, både svenske og internasjonale, medier med fokus på film og kultur, for eksempel Variety og Screen. Rundt årtusenskiftet var hun sjefredaktør for det svenske filmmagasinet Cinema i fire år. Lundberg var også direktør for internasjonal avdeling ved Svenska filminstituttet mellom 2007 og 2018 med oppgaven å spre svensk film internasjonalt og styrke internasjonale samarbeid. I sju år var Lundberg leder av komiteen som velger ut Sveriges Oscar-bidrag.

Pia Lundberg tiltrer 1. mars og etterfølger Jonas Holmberg.

– Det føles fantastisk å være en del av Nordens største filmfestival og jeg er så glad for tilliten. Jeg har vært på hundrevis av filmfestivaler og nå får jeg endelig sjansen til å delta og lage en selv. Noen ganger skulle jeg ønske at gode filmopplevelser kunne foreskrives av leger. I en tid hvor stadig flere makthavere ser på kunsten som et instrumentelt virkemiddel, er det også viktigere enn noen gang å løfte fram filmen som et kunstnerisk og selvstendig uttrykksmiddel, sier Lundberg.

– Styret i Gøteborg filmfestival er godt fornøyd med at de etter en omfattende rekrutteringsprosess med mange høyt kvalifiserte søkere kan presentere Pia Lundberg som ny kunstnerisk leder. Pia Lundberg har lang og bred erfaring fra filmbransjen hvor hun har hatt flere roller og utviklet et stort nettverk som vil bidra til å styrke filmfestivalen, sier Carina Lindberg Glavå, styreleder, Gøteborg Filmfestival.

– Jeg er ekstremt glad for at styret klarte å lokke Pia tilbake til filmfeltet etter flere år som kulturråd i London. Det er få personer i Sverige med så lang erfaring fra internasjonale filmfestivaler og dype røtter i den nordiske filmverdenen. Jeg ser frem til å fortsette arbeidet sammen med Pia for å utvikle Gøteborgs filmfestival som det nordiske filmkulturelle knutepunktet, sier Mirja Wester, administrerende direktør, Gøteborgs filmfestival.

MENY