Årets vinnere av Movies on War-pitchen.

Årets vinnere av Movies on War-pitchen.

Julie Skaufel og Karen Houge vant årets pitche-konkurranse på Movies on War-festivalen.

Limboland av Julie Skaufel og Karen Houge ble i kveld tildelt pitcheprisen under Movies on War-festivalen i Elverum, som pågår fra 15.-19. november. Prisen er på 100 000 kroner, sponset av Sparebank1 Østlandet.

Juryen ved Jo Torgersen, Joakim Lie og Linda Steinhoff var blitt presentert 10 gode filmprosjekter som var på ulike stadier. Deres begrunnelse er som følger:

«Kjære filmskapere, dere har ikke gjort det lett for oss – vi har sett mange presentasjoner av filmer og serier vi får lyst til å se realisert. Men vi skal kåre én vinner og har valg ut ett prosjekt som framstod som særlig relevant og overraskende.

Vinneren griper fatt i en presserende konflikt som har foregått over flere år, og fortsetter med uforminsket styrke.

Utgangspunktet er alt annet enn fiktivt, en fastlåst situasjon der mangel på gode tiltak er påfallende – og der det synes umulig å finne en politisk løsning. Mot dette krevende bakteppet utspiller det seg en fiksjonsfortelling der en klassisk kjærlighetshistorie bryter med både forventningene vi hadde og med de mange dominerende stereotypier.

Med prosjektet Limboland lar Julie Skaufel og Karen Houge oss bli kjent med en sårbar gruppe på en overraskende måte. Vi er vant til å se på flyktninger som stakkarslige ofre i en vanskelig situasjon, men i dette prosjektet blir vi konfrontert med våre egne fordommer når vi får se dem som handlingskraftige, nyanserte mennesker med humor og brodd.

Filmskaperne har tidligere investert overbevisende mange timer på tematikken, og vi har stor tro på gjennomføringsevnen. Vi håper og tror at filmen vil utfordre oss og bidra til å endre vårt syn på de over 100 millionene av mennesker som er på flukt i dag.»

Pitchekonkurransen på MoW er åpen for alle manusforfattere. Ideen må være relatert til krig, konflikt, fred og forsoning. Juryen oppfordrer til bidrag som utvider publikums perspektiv. Blant tidligere vinnere finner vi Jan Trygve Røyneland for pitchen til Kongens nei. I fjor gikk prisen til Zaradasht Ahmed for hans prosjekt Løvene ved Elven Tigris som tidligere i år ble presentert på CPH Forum.


Foto av prisvinnerne er tatt av Emanuel Nordrum.


 

Årets vinnere av Movies on War-pitchen.

Årets vinnere av Movies on War-pitchen.

Julie Skaufel og Karen Houge vant årets pitche-konkurranse på Movies on War-festivalen.

Limboland av Julie Skaufel og Karen Houge ble i kveld tildelt pitcheprisen under Movies on War-festivalen i Elverum, som pågår fra 15.-19. november. Prisen er på 100 000 kroner, sponset av Sparebank1 Østlandet.

Juryen ved Jo Torgersen, Joakim Lie og Linda Steinhoff var blitt presentert 10 gode filmprosjekter som var på ulike stadier. Deres begrunnelse er som følger:

«Kjære filmskapere, dere har ikke gjort det lett for oss – vi har sett mange presentasjoner av filmer og serier vi får lyst til å se realisert. Men vi skal kåre én vinner og har valg ut ett prosjekt som framstod som særlig relevant og overraskende.

Vinneren griper fatt i en presserende konflikt som har foregått over flere år, og fortsetter med uforminsket styrke.

Utgangspunktet er alt annet enn fiktivt, en fastlåst situasjon der mangel på gode tiltak er påfallende – og der det synes umulig å finne en politisk løsning. Mot dette krevende bakteppet utspiller det seg en fiksjonsfortelling der en klassisk kjærlighetshistorie bryter med både forventningene vi hadde og med de mange dominerende stereotypier.

Med prosjektet Limboland lar Julie Skaufel og Karen Houge oss bli kjent med en sårbar gruppe på en overraskende måte. Vi er vant til å se på flyktninger som stakkarslige ofre i en vanskelig situasjon, men i dette prosjektet blir vi konfrontert med våre egne fordommer når vi får se dem som handlingskraftige, nyanserte mennesker med humor og brodd.

Filmskaperne har tidligere investert overbevisende mange timer på tematikken, og vi har stor tro på gjennomføringsevnen. Vi håper og tror at filmen vil utfordre oss og bidra til å endre vårt syn på de over 100 millionene av mennesker som er på flukt i dag.»

Pitchekonkurransen på MoW er åpen for alle manusforfattere. Ideen må være relatert til krig, konflikt, fred og forsoning. Juryen oppfordrer til bidrag som utvider publikums perspektiv. Blant tidligere vinnere finner vi Jan Trygve Røyneland for pitchen til Kongens nei. I fjor gikk prisen til Zaradasht Ahmed for hans prosjekt Løvene ved Elven Tigris som tidligere i år ble presentert på CPH Forum.


Foto av prisvinnerne er tatt av Emanuel Nordrum.


 

MENY