Sjur Vatne Brean blir «Kjakan».

Sjur Vatne Brean blir «Kjakan».

Sjur Vatne Brean skal spille motstandskjemper Gunnar Sønsteby i krigsfilmen «NR 24». Filmen går i opptak i disse dager.

Skuespiller Sjur Vatne Brean, kjent fra bl.a Rådebank, spiller hovedrollen som motstandsmannen Gunnar «Kjakan« Sønsteby i den nye norske krigsfilmen NR 24. Filmen, som henter sin tittel fra Sønstebys kodenavn, regisseres av John Andreas Andersen og produseres av Motion Blur (bl. a Troll). Filmen går i innspilling i Oslo i dag, og vil ha kinopremiere blir høsten 2024, melder distributøren SF Norge.

Sønsteby er den høyest dekorerte norske offiseren fra andre verdenskrig. Den nye filmen skal følge Sønsteby fra han melder seg frivillig til motstandsarbeid etter det tyske angrepet på Norge 9. april 1940. «Han blir lederen for den såkalte «Oslo-gjengen» som blant annet Max Manus var en del av. De gjennomførte utallige dristige sabotasjeaksjoner under krigen. NR 24 er en film som både er historisk forankret, men som også er uhyre aktuell i dag.»

Spillefilmen om Norges største kjente motstandskjemper har hatt en ni måneder lang castingprosess. Valget falt til slutt på stortalentet Sjur Vatne Brean.

­– Da jeg fikk muligheten til å få denne rollen, så kunne jeg ikke si fort nok ja. Jeg tar utfordringen med stor ærefrykt. Gunnar Sønsteby er en utrolig viktig mann i norsk historie og et svært spennende liv å få dypdykke i, sier Sjur Vatne Brean, og fortsetter – Hvem var egentlig dette unikumet av et menneske, som da han var på min alder viste et stort heltemot og samtidig var så gjennomgående kalkulert i alt han gjorde?

Brean har gjort seg bemerket både på film- og teaterscenen de siste årene, og er mest kjent i rollen som Sivert i Rådebank for norske publikummere. Han gjorde seg også bemerket i rollen som Proffen i Nasjonalteatrets kritikerroste oppsetning av Døden på Oslo S. Rollen som Gunnar Sønsteby er hans første hovedrolle i en film.

NR 24 skal regisseres av John Andreas Andersen, som er mest kjent for suksessene Skjelvet og Nordsjøen. Filmen tar utgangspunkt i unikt kildemateriale fra blant annet Sønsteby-stiftelsen, deler av det ikke tidligere kjent for offentligheten. Manuset er skrevet av Erlend Loe, etter et originalmanus av Espen von Ibenfeldt.

– Å få lov til å lage en film om nasjonalhelten Gunnar Sønsteby er en jobb jeg tar på meg med stor ydmykhet, samtidig som det er en historie jeg gleder meg til å gå løs på. Sønsteby har en spennende og kompleks historie, og stod overfor vanvittige problemstillinger som vi knapt kan relatere oss til. Likevel føles denne historien virkelig relevant i verdensbildet vi har i dag, sier John Andreas Andersen.

NR 24 produseres av Espen Horn, Kristian Strand Sinkerud og Terje Strømstad i Motion Blur sammen med John M. Jacobsen.

NR 24 kommer på kino høsten 2024.

Sjur Vatne Brean blir «Kjakan».

Sjur Vatne Brean blir «Kjakan».

Sjur Vatne Brean skal spille motstandskjemper Gunnar Sønsteby i krigsfilmen «NR 24». Filmen går i opptak i disse dager.

Skuespiller Sjur Vatne Brean, kjent fra bl.a Rådebank, spiller hovedrollen som motstandsmannen Gunnar «Kjakan« Sønsteby i den nye norske krigsfilmen NR 24. Filmen, som henter sin tittel fra Sønstebys kodenavn, regisseres av John Andreas Andersen og produseres av Motion Blur (bl. a Troll). Filmen går i innspilling i Oslo i dag, og vil ha kinopremiere blir høsten 2024, melder distributøren SF Norge.

Sønsteby er den høyest dekorerte norske offiseren fra andre verdenskrig. Den nye filmen skal følge Sønsteby fra han melder seg frivillig til motstandsarbeid etter det tyske angrepet på Norge 9. april 1940. «Han blir lederen for den såkalte «Oslo-gjengen» som blant annet Max Manus var en del av. De gjennomførte utallige dristige sabotasjeaksjoner under krigen. NR 24 er en film som både er historisk forankret, men som også er uhyre aktuell i dag.»

Spillefilmen om Norges største kjente motstandskjemper har hatt en ni måneder lang castingprosess. Valget falt til slutt på stortalentet Sjur Vatne Brean.

­– Da jeg fikk muligheten til å få denne rollen, så kunne jeg ikke si fort nok ja. Jeg tar utfordringen med stor ærefrykt. Gunnar Sønsteby er en utrolig viktig mann i norsk historie og et svært spennende liv å få dypdykke i, sier Sjur Vatne Brean, og fortsetter – Hvem var egentlig dette unikumet av et menneske, som da han var på min alder viste et stort heltemot og samtidig var så gjennomgående kalkulert i alt han gjorde?

Brean har gjort seg bemerket både på film- og teaterscenen de siste årene, og er mest kjent i rollen som Sivert i Rådebank for norske publikummere. Han gjorde seg også bemerket i rollen som Proffen i Nasjonalteatrets kritikerroste oppsetning av Døden på Oslo S. Rollen som Gunnar Sønsteby er hans første hovedrolle i en film.

NR 24 skal regisseres av John Andreas Andersen, som er mest kjent for suksessene Skjelvet og Nordsjøen. Filmen tar utgangspunkt i unikt kildemateriale fra blant annet Sønsteby-stiftelsen, deler av det ikke tidligere kjent for offentligheten. Manuset er skrevet av Erlend Loe, etter et originalmanus av Espen von Ibenfeldt.

– Å få lov til å lage en film om nasjonalhelten Gunnar Sønsteby er en jobb jeg tar på meg med stor ydmykhet, samtidig som det er en historie jeg gleder meg til å gå løs på. Sønsteby har en spennende og kompleks historie, og stod overfor vanvittige problemstillinger som vi knapt kan relatere oss til. Likevel føles denne historien virkelig relevant i verdensbildet vi har i dag, sier John Andreas Andersen.

NR 24 produseres av Espen Horn, Kristian Strand Sinkerud og Terje Strømstad i Motion Blur sammen med John M. Jacobsen.

NR 24 kommer på kino høsten 2024.

MENY