Oslo filmfond går inn i nye film- og serieprosjekter.

Oslo filmfond går inn i nye film- og serieprosjekter.

Oslo filmfond går inn i fem nye prosjekter: Kids in Crime 2, ADIL, Europa, Stargate og Føkkings Fladseth.

Foto: En ny runde for «Kids in Crime» der Monica (Lea Myren) overtar hovedrollen.

Oslo Filmfond melder at fondet har gått inn i fem nye prosjekter som toppfinansiør. Prosjektene omfatter to spillefilmer, to serier og en kinodokumentar:

Brwa Vahabpours spillefilm Europa, Ida Sagmo Tvedtes spillefilm Stargate, kinodokumentaren ADIL av Adil Khan og Julian Nazario, Kenneth Karlstads dramaserie Kids in Crime 2 og Føkkings Fladseth, en ny serie skapt av trioen Øyvind Holtmon, Henrik Fladseth og Steinar Hallert.

Vi har tidligere omtalt de fleste av prosjektene som har fått tilskudd fra andre kilder. Første sesong av Kids In Crime på TV2 vakte oppsikt for sin skildring av ungdommer i Sarpsborgs kriminelle underverden. Nå er Karlstad og produsent Einar Film klare for sesong to. I første sesong var 17-årige Tommy hovedpersonen. I sesong to dreier det seg om 17-årige Monica.

Det prosjektet som Rushprints lesere kanskje ikke har lest om før, er serien Føkkings Fladseth. Her følger vi stand-up komiker Henrik Fladseth «som våkner opp etter en fuktig kveld på byen, og får vite at han har gjort en «black face-downssyndrom» parodi på fylla. I episodene som følger er vi med Henrik mens han kjemper mot å bli kansellert. For hvor går egentlig grensen for hva man tulle med i dag?» Regi er ved Øyvind Holtmon som også har skrevet manus, sammen med Steinar Klouman Hallert og Henrik Fladseth. Serien på 8 episoder produseres av The Oslo Company og får sin premiere på TV2 senere i høst.

MER OM PROSJEKTENE:

Klikk på titlene for mer utførlig informasjon om hvert prosjekt.

Europa (Spillefilm)
Manus og regi: Brwa Vahabpour
Produsent: Renée Hansen Mlodyszewski
Produksjonsselskap: True Content Production Norway 

Midt på natta våkner Akam av at onkel Khdr fra Kurdistan banker på døren hans. Han har kommet til Norge på ferie. Besøket blir lengre enn forventet, og Akam mistenker at onkelens agenda er noe annet enn ferie. I undersøkelsen av dette, finner han ut hvorfor onkelen reiste fra hjemlandet i utgangspunktet. Akam står i et dilemma og må balansere sitt forhold til onkelen og de norske myndighetene i det som blir en dans mellom sannhet, løgn og emosjonelle intriger som handler om å ta stilling til hvem man er og hvor man hører til.


Kids in Crime 2 (Dramaserie)
Regi: Kenneth Karlstad
Manus: Kenneth Karlstad & Audun Fagervold Hansen
Produsenter: Brede Hovland, Pål Kruke Kristiansen, Teodor Sven Bø
Produksjonsselskap: Einar Film Drama AS

Sarpsborg 2001: Søtten år gamle Monica blir kastet ut hjemmefra på grunn av sitt rusmisbruk og må søke husly hos sin mormor på Bede, Lissy, som hun ikke har vært på talefot med på flere år. Dette leder Monica nærmere sin slekt på mors side, og hun kjenner på en tilhørighet hun har savnet sterkt etter morens bortgang. Men da Monica finner mormors sparepenger unnagjemt i huset oppsøker hun gamle venner, og kan sette hele sin familie på spill for å få tak i hyppere.


Stargate (Spillefilm)
Regi: Ida Sagmo Tvedte
Manus: Ida Sagmo Tvedte og Ingvild H. Rishøi
Produsent: Hege Hauff Hvattum
Produksjonsselskap: Motlys AS

Det er straks jul, og når faren mister jobben som juletreselger tar Ronja (10) og Melissa (16) over for ham. Mens faren drikker seg bort på puben Stargate, tvinges søstrene til å klare seg selv. Ronja dikter og drømmer både som lek, som forsvar og som flukt. Aller mest fantaserer hun om å bo med søsteren i en hytte langt inne i skogen. «Stargate» er et juleeventyr om en far som gjør sitt beste, men ikke nok, om en storesøster som prøver å fylle skoene hans, og en datter som aldri slutter å håpe.


Adil (Kinodokumentar)
Regi/kreativt ansvarlig: Adil Khan og Julian Nazario
Produsenter: Elisabeth Opdal og Eirik Smidesang Slåen
Produskjonsselskap: Imaginær Film AS

Vi møter Adil i et auditorium fullt av tenåringer. Her deler han sin historie fra oppveksten på 90-tallet, i en muslimsk familie, underlagt ekstrem sosial kontroll av sin far. Når Adil oppdager breakdance, finner han sitt tilfluktssted. Veldig snart blomstrer karrieren hans, og fra utsiden ser alt bra ut – han har alt han kan drømme om. Men inni er det svart, og snart begynner han å miste kontrollen. ADIL er historien om å stå ansikt til ansikt med sitt indre, tro på seg selv og klare å finne veien tilbake til hvem du egentlig er.


Føkkings Fladseth (dramaserie)
Regi og hovedforfatter:
Øyvind Holtmon
Medforfattere: Steinar Klouman Hallert og Henrik Fladseth
Produsenter: Alexander Holland Jensen, Kaia Foss og Nora Ibrahim.
Produksjonsselskap:
The Oslo Company AS

Vi følger stand-up komiker Henrik Fladseth som våkner opp etter en fuktig kveld på byen, og får vite at han har gjort en «black face-downssyndrom» parodi på fylla. I episodene som følger er vi med Henrik mens han kjemper mot å bli kansellert. For hvor går egentlig grensen for hva man tulle med i dag?

Henrik er en anerkjent og folkelig komiker som gjør det bra, men han er også en fyr som aldri er helt fornøyd med tingenes tilstand, og etter en vellykket skuespilleropptreden i en reklame har han fått det for seg at han skal bli en seriøs skuespiller. Jo, han er kjent, men er han anerkjent? Vi følger Henriks forsøk på en klassereise fra folkelig komiker til seriøs skuespiller, samtidig som han prøver vise seg verdig sin kjærestes hånd, og baler med de brutale komplikasjonene av å bli kansellert. Han kjemper for å renvaske sitt navn og rykte, og hans største hindring for å klare det er hans egen personlighet. Henrik er ikke helt typen til å legge seg flat og vente til det hele blåser over.

Oslo filmfond går inn i nye film- og serieprosjekter.

Oslo filmfond går inn i nye film- og serieprosjekter.

Oslo filmfond går inn i fem nye prosjekter: Kids in Crime 2, ADIL, Europa, Stargate og Føkkings Fladseth.

Foto: En ny runde for «Kids in Crime» der Monica (Lea Myren) overtar hovedrollen.

Oslo Filmfond melder at fondet har gått inn i fem nye prosjekter som toppfinansiør. Prosjektene omfatter to spillefilmer, to serier og en kinodokumentar:

Brwa Vahabpours spillefilm Europa, Ida Sagmo Tvedtes spillefilm Stargate, kinodokumentaren ADIL av Adil Khan og Julian Nazario, Kenneth Karlstads dramaserie Kids in Crime 2 og Føkkings Fladseth, en ny serie skapt av trioen Øyvind Holtmon, Henrik Fladseth og Steinar Hallert.

Vi har tidligere omtalt de fleste av prosjektene som har fått tilskudd fra andre kilder. Første sesong av Kids In Crime på TV2 vakte oppsikt for sin skildring av ungdommer i Sarpsborgs kriminelle underverden. Nå er Karlstad og produsent Einar Film klare for sesong to. I første sesong var 17-årige Tommy hovedpersonen. I sesong to dreier det seg om 17-årige Monica.

Det prosjektet som Rushprints lesere kanskje ikke har lest om før, er serien Føkkings Fladseth. Her følger vi stand-up komiker Henrik Fladseth «som våkner opp etter en fuktig kveld på byen, og får vite at han har gjort en «black face-downssyndrom» parodi på fylla. I episodene som følger er vi med Henrik mens han kjemper mot å bli kansellert. For hvor går egentlig grensen for hva man tulle med i dag?» Regi er ved Øyvind Holtmon som også har skrevet manus, sammen med Steinar Klouman Hallert og Henrik Fladseth. Serien på 8 episoder produseres av The Oslo Company og får sin premiere på TV2 senere i høst.

MER OM PROSJEKTENE:

Klikk på titlene for mer utførlig informasjon om hvert prosjekt.

Europa (Spillefilm)
Manus og regi: Brwa Vahabpour
Produsent: Renée Hansen Mlodyszewski
Produksjonsselskap: True Content Production Norway 

Midt på natta våkner Akam av at onkel Khdr fra Kurdistan banker på døren hans. Han har kommet til Norge på ferie. Besøket blir lengre enn forventet, og Akam mistenker at onkelens agenda er noe annet enn ferie. I undersøkelsen av dette, finner han ut hvorfor onkelen reiste fra hjemlandet i utgangspunktet. Akam står i et dilemma og må balansere sitt forhold til onkelen og de norske myndighetene i det som blir en dans mellom sannhet, løgn og emosjonelle intriger som handler om å ta stilling til hvem man er og hvor man hører til.


Kids in Crime 2 (Dramaserie)
Regi: Kenneth Karlstad
Manus: Kenneth Karlstad & Audun Fagervold Hansen
Produsenter: Brede Hovland, Pål Kruke Kristiansen, Teodor Sven Bø
Produksjonsselskap: Einar Film Drama AS

Sarpsborg 2001: Søtten år gamle Monica blir kastet ut hjemmefra på grunn av sitt rusmisbruk og må søke husly hos sin mormor på Bede, Lissy, som hun ikke har vært på talefot med på flere år. Dette leder Monica nærmere sin slekt på mors side, og hun kjenner på en tilhørighet hun har savnet sterkt etter morens bortgang. Men da Monica finner mormors sparepenger unnagjemt i huset oppsøker hun gamle venner, og kan sette hele sin familie på spill for å få tak i hyppere.


Stargate (Spillefilm)
Regi: Ida Sagmo Tvedte
Manus: Ida Sagmo Tvedte og Ingvild H. Rishøi
Produsent: Hege Hauff Hvattum
Produksjonsselskap: Motlys AS

Det er straks jul, og når faren mister jobben som juletreselger tar Ronja (10) og Melissa (16) over for ham. Mens faren drikker seg bort på puben Stargate, tvinges søstrene til å klare seg selv. Ronja dikter og drømmer både som lek, som forsvar og som flukt. Aller mest fantaserer hun om å bo med søsteren i en hytte langt inne i skogen. «Stargate» er et juleeventyr om en far som gjør sitt beste, men ikke nok, om en storesøster som prøver å fylle skoene hans, og en datter som aldri slutter å håpe.


Adil (Kinodokumentar)
Regi/kreativt ansvarlig: Adil Khan og Julian Nazario
Produsenter: Elisabeth Opdal og Eirik Smidesang Slåen
Produskjonsselskap: Imaginær Film AS

Vi møter Adil i et auditorium fullt av tenåringer. Her deler han sin historie fra oppveksten på 90-tallet, i en muslimsk familie, underlagt ekstrem sosial kontroll av sin far. Når Adil oppdager breakdance, finner han sitt tilfluktssted. Veldig snart blomstrer karrieren hans, og fra utsiden ser alt bra ut – han har alt han kan drømme om. Men inni er det svart, og snart begynner han å miste kontrollen. ADIL er historien om å stå ansikt til ansikt med sitt indre, tro på seg selv og klare å finne veien tilbake til hvem du egentlig er.


Føkkings Fladseth (dramaserie)
Regi og hovedforfatter:
Øyvind Holtmon
Medforfattere: Steinar Klouman Hallert og Henrik Fladseth
Produsenter: Alexander Holland Jensen, Kaia Foss og Nora Ibrahim.
Produksjonsselskap:
The Oslo Company AS

Vi følger stand-up komiker Henrik Fladseth som våkner opp etter en fuktig kveld på byen, og får vite at han har gjort en «black face-downssyndrom» parodi på fylla. I episodene som følger er vi med Henrik mens han kjemper mot å bli kansellert. For hvor går egentlig grensen for hva man tulle med i dag?

Henrik er en anerkjent og folkelig komiker som gjør det bra, men han er også en fyr som aldri er helt fornøyd med tingenes tilstand, og etter en vellykket skuespilleropptreden i en reklame har han fått det for seg at han skal bli en seriøs skuespiller. Jo, han er kjent, men er han anerkjent? Vi følger Henriks forsøk på en klassereise fra folkelig komiker til seriøs skuespiller, samtidig som han prøver vise seg verdig sin kjærestes hånd, og baler med de brutale komplikasjonene av å bli kansellert. Han kjemper for å renvaske sitt navn og rykte, og hans største hindring for å klare det er hans egen personlighet. Henrik er ikke helt typen til å legge seg flat og vente til det hele blåser over.

MENY