Norske filmklassiker-bøker underveis.

Norske filmklassiker-bøker underveis.

Folkefinansiering-konseptet «Norske filmklassikere» nærmer seg målbeløpet på de første bøkene som er planlagt. Lengst fremme er bøker om Døden på Oslo S og Olsenbanden.

Foto: Ingvar Ambjørnsen, Eva Isaksen og Axel Helstenius under arbeidet med Døden på Oslo S (foto hentet fra Eva Isaksens FB-side).

I september lanserte Christer Falck og Platekompaniet sitt samarbeid «Norske filmklassikere». Prosjektet baserer seg på folkefinansiering av norsk film, som er ment å blåse nytt liv i – og engasjement rundt – den norske filmarven. Første film var André Bjerke-filmatiseringen De dødes tjern (1958), som nådde sitt målbeløp bare tre kvarter etter lanseringen på bidra.no. Siden lanseringen er ytterligere ni filmer blitt fullfinansiert (les mer om alle utgivelsene her).

Nå er turen kommet til bøker om norske «filmklassikere». Og først ut i oppløpet ser ut til å være Rushprint-skribent Einar Aarvigs bok om Døden på Oslo S. 

Boken om denne filmen, som nylig opplevde en gjenoppstandelse med en mektig populær teateroppsetning, skal fortelle om unnfangelsen, tilblivelsen og lanseringen av den norske filmklassikeren gjennom intervjuer med Ingvar Ambjørnsen, Eva Isaksen, øvrig stab og skuespillerne. «Den er også en undersøkelse av indre hovedstad i 1990: Urbant forfall, fremmedgjørende fornyelse og storhetstiden til rockens fire store. Boken vil i tillegg diskutere filmens vekslende status, fra kinofavoritt via Lena-parodier til Nationaltheatret-suksess på Økern», heter det i omtalen på Facebook.

Andre bøker som nærmer seg sitt målbeløp er Olsenbanden tar Gull av Alexia Bohwim (ja, hun er datter av filmens regissør Knut Bohwim), Kampen om tungtvannet av Ole Jon Tveito og Villmark av Christer Bakke Andresen. Blant nyere tilskudd finner vi Helene Aalborgs Fritt Vilt, Torgrim Eggens Line, Kalle Løchens Stella Polaris og Kristian Krogstads 1732 Høtten.

Les mer om disse utgivelsene på bidra.no.

Norske filmklassiker-bøker underveis.

Norske filmklassiker-bøker underveis.

Folkefinansiering-konseptet «Norske filmklassikere» nærmer seg målbeløpet på de første bøkene som er planlagt. Lengst fremme er bøker om Døden på Oslo S og Olsenbanden.

Foto: Ingvar Ambjørnsen, Eva Isaksen og Axel Helstenius under arbeidet med Døden på Oslo S (foto hentet fra Eva Isaksens FB-side).

I september lanserte Christer Falck og Platekompaniet sitt samarbeid «Norske filmklassikere». Prosjektet baserer seg på folkefinansiering av norsk film, som er ment å blåse nytt liv i – og engasjement rundt – den norske filmarven. Første film var André Bjerke-filmatiseringen De dødes tjern (1958), som nådde sitt målbeløp bare tre kvarter etter lanseringen på bidra.no. Siden lanseringen er ytterligere ni filmer blitt fullfinansiert (les mer om alle utgivelsene her).

Nå er turen kommet til bøker om norske «filmklassikere». Og først ut i oppløpet ser ut til å være Rushprint-skribent Einar Aarvigs bok om Døden på Oslo S. 

Boken om denne filmen, som nylig opplevde en gjenoppstandelse med en mektig populær teateroppsetning, skal fortelle om unnfangelsen, tilblivelsen og lanseringen av den norske filmklassikeren gjennom intervjuer med Ingvar Ambjørnsen, Eva Isaksen, øvrig stab og skuespillerne. «Den er også en undersøkelse av indre hovedstad i 1990: Urbant forfall, fremmedgjørende fornyelse og storhetstiden til rockens fire store. Boken vil i tillegg diskutere filmens vekslende status, fra kinofavoritt via Lena-parodier til Nationaltheatret-suksess på Økern», heter det i omtalen på Facebook.

Andre bøker som nærmer seg sitt målbeløp er Olsenbanden tar Gull av Alexia Bohwim (ja, hun er datter av filmens regissør Knut Bohwim), Kampen om tungtvannet av Ole Jon Tveito og Villmark av Christer Bakke Andresen. Blant nyere tilskudd finner vi Helene Aalborgs Fritt Vilt, Torgrim Eggens Line, Kalle Løchens Stella Polaris og Kristian Krogstads 1732 Høtten.

Les mer om disse utgivelsene på bidra.no.

MENY