Moland filmatiserer «poetisk og episk» Markens Grøde.

Moland filmatiserer «poetisk og episk» Markens Grøde.

Hans Petter Moland har skrevet manus og skal regissere filmatiseringen av Knut Hamsuns klassiker «Markens grøde».

Regissør Hans Petter Moland skal filmatisere Knut Hamsuns nobelprisvinnende roman «Markens grøde». Filmen har fått 17.5 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt, melder NFI.

Han har både skrevet manus og skal ha regien på spillefilmen som denne uken ble tildelt produksjonstilskudd etter såkalt kunstnerisk vurdering.

Filmkonsulent Tom Gulbrandsen, som har innstilt filmen til tilskudd, mener prosjektet har potensial til å lage den definitive filmatiseringen av Knut Hamsuns roman, «med fokus på karakterene Isak og Inger og deres kjærlighetshistorie». Filmen vil i hovedsak basere seg på den første delen av romanen, hvor Isak og Inger bygger opp gården Sellanraa fra ingenting.

Markens grøde skal produseres av produksjonsselskapet 4 ½ ved Håkon Øverås og har et totalbudsjett på 52 millioner kroner. Øverås og regissør Moland samarbeidet også på produksjonen av den prisbelønte filmen Ut å stjæle hester som ble vist i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Berlin i 2019 og mottok en sølvbjørn der.

– Dette er en stor og viktig film som reflekterer også vår tid, mener Øverås. – Jeg gleder meg til å lage den sammen med Hans Petter Moland som er en dedikert og svært dyktig regissør med en spesiell evne til å få frem det beste fra skuespillerne. Det er et sjeldent fint manus som kommer til å bli en spennende og poetisk film. Det har vært utviklet og jobbet med i flere år og er nok et manus fra Hans Petter hvor han overfører stemningen fra bok til film med alt det innebærer; kjærlighet, drama, nød, vold og overlevelse. Det blir episk, lover Øverås.

Regissør og manusforfatter Hans Petter Moland debuterte som spillefilmregissør i 1993 og har siden markert seg både i Norge og internasjonalt som en av Norges ledende filmregissører, senest med Ut og stjæle hester (2019). Han har blant annet regissert Kjærlighetens Kjøtere (1995), Aberdeen(2000), og Kraftidioten (2014), og internasjonale produksjoner som The Beautiful Country (2004), Cold Pursuit (2019) og den kommende Thug (2023).

Moland filmatiserer «poetisk og episk» Markens Grøde.

Moland filmatiserer «poetisk og episk» Markens Grøde.

Hans Petter Moland har skrevet manus og skal regissere filmatiseringen av Knut Hamsuns klassiker «Markens grøde».

Regissør Hans Petter Moland skal filmatisere Knut Hamsuns nobelprisvinnende roman «Markens grøde». Filmen har fått 17.5 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt, melder NFI.

Han har både skrevet manus og skal ha regien på spillefilmen som denne uken ble tildelt produksjonstilskudd etter såkalt kunstnerisk vurdering.

Filmkonsulent Tom Gulbrandsen, som har innstilt filmen til tilskudd, mener prosjektet har potensial til å lage den definitive filmatiseringen av Knut Hamsuns roman, «med fokus på karakterene Isak og Inger og deres kjærlighetshistorie». Filmen vil i hovedsak basere seg på den første delen av romanen, hvor Isak og Inger bygger opp gården Sellanraa fra ingenting.

Markens grøde skal produseres av produksjonsselskapet 4 ½ ved Håkon Øverås og har et totalbudsjett på 52 millioner kroner. Øverås og regissør Moland samarbeidet også på produksjonen av den prisbelønte filmen Ut å stjæle hester som ble vist i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Berlin i 2019 og mottok en sølvbjørn der.

– Dette er en stor og viktig film som reflekterer også vår tid, mener Øverås. – Jeg gleder meg til å lage den sammen med Hans Petter Moland som er en dedikert og svært dyktig regissør med en spesiell evne til å få frem det beste fra skuespillerne. Det er et sjeldent fint manus som kommer til å bli en spennende og poetisk film. Det har vært utviklet og jobbet med i flere år og er nok et manus fra Hans Petter hvor han overfører stemningen fra bok til film med alt det innebærer; kjærlighet, drama, nød, vold og overlevelse. Det blir episk, lover Øverås.

Regissør og manusforfatter Hans Petter Moland debuterte som spillefilmregissør i 1993 og har siden markert seg både i Norge og internasjonalt som en av Norges ledende filmregissører, senest med Ut og stjæle hester (2019). Han har blant annet regissert Kjærlighetens Kjøtere (1995), Aberdeen(2000), og Kraftidioten (2014), og internasjonale produksjoner som The Beautiful Country (2004), Cold Pursuit (2019) og den kommende Thug (2023).

MENY