Klart for ny runde med Dancing Queen.

Klart for ny runde med Dancing Queen.

Norsk filminstitutt (NFI) har tildelt spillefilmen Dancing Queen i Hollywood 5.500.000 kroner i produksjonstilskudd etter kunstnerisk vurdering.

Foto: Regissør Aurora Gossé sammen med hovedrolleinnehaver Liv Elvira Kippersund (foto: Tori Gjendal/Amarcord).

Norsk filminstitutt har tildelt spillefilmen Dancing Queen i Hollywood 5.500.000 kroner i produksjonstilskudd etter kunstnerisk vurdering.

Filmen fortsetter der Dancing Queen (2023) sluttet. «I denne oppfølgeren drar Mina og Markus til Los Angeles for å danse i en musikkvideo. Men midt under drømmeturen opplever Minas foreldre en samlivskrise. Hva skal hun gjøre når hun oppdager at pappa er utro?»

Regissør er som før Aurora Gossé. Det samme med manusforfatter Silje Holtet og produsent Thomas Robsahm. Filmen har et totalbudsjett på 18.000.000 kroner.

Det var disse tre som sto bak Dancing Queen, som nå er sett av over 70.000 på norske kinoer. Dancing Queen er vist og prisbelønt på en rekke internasjonale festivaler, og vant i høst Amanda for beste barnefilm. Dette var Aurora Gossés debut som spillefilmregissør.

– Denne unge målgruppen får ikke nok filmer som passer for dem, på norsk, på kino. Og den fascinerende hovedpersonen Mina i Dancing Queen er lett å heie fram i en oppfølgerfilm. Det er mer å hente i dette fiksjonsuniverset sier filmkonsulent Tom Gulbrandsen i NFI, som har innstilt filmen til tilskudd.

Klart for ny runde med Dancing Queen.

Klart for ny runde med Dancing Queen.

Norsk filminstitutt (NFI) har tildelt spillefilmen Dancing Queen i Hollywood 5.500.000 kroner i produksjonstilskudd etter kunstnerisk vurdering.

Foto: Regissør Aurora Gossé sammen med hovedrolleinnehaver Liv Elvira Kippersund (foto: Tori Gjendal/Amarcord).

Norsk filminstitutt har tildelt spillefilmen Dancing Queen i Hollywood 5.500.000 kroner i produksjonstilskudd etter kunstnerisk vurdering.

Filmen fortsetter der Dancing Queen (2023) sluttet. «I denne oppfølgeren drar Mina og Markus til Los Angeles for å danse i en musikkvideo. Men midt under drømmeturen opplever Minas foreldre en samlivskrise. Hva skal hun gjøre når hun oppdager at pappa er utro?»

Regissør er som før Aurora Gossé. Det samme med manusforfatter Silje Holtet og produsent Thomas Robsahm. Filmen har et totalbudsjett på 18.000.000 kroner.

Det var disse tre som sto bak Dancing Queen, som nå er sett av over 70.000 på norske kinoer. Dancing Queen er vist og prisbelønt på en rekke internasjonale festivaler, og vant i høst Amanda for beste barnefilm. Dette var Aurora Gossés debut som spillefilmregissør.

– Denne unge målgruppen får ikke nok filmer som passer for dem, på norsk, på kino. Og den fascinerende hovedpersonen Mina i Dancing Queen er lett å heie fram i en oppfølgerfilm. Det er mer å hente i dette fiksjonsuniverset sier filmkonsulent Tom Gulbrandsen i NFI, som har innstilt filmen til tilskudd.

MENY