Ingvild Søderlind filmatiserer drapet på Benjamin Hermansen.

Ingvild Søderlind filmatiserer drapet på Benjamin Hermansen.

Ingvild Søderlind skal regissere spillefilmen «Drapet på Benjamin Hermansen», med rettsaken mot den unge drapsmannen som ramme.

Prosjektet ble denne uken tildelt 15.700.000 kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt etter såkalt kunstnerisk vurdering. 

Med rettsaken mot drapsmannen Joe Erling Jahr (19) som ramme, vil filmskaperen fortelle historien om det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen (15) på Holmlia i 2001, med tilbakeblikk på livet til både drapsmann og offer.

Ingvild Søderlind spillefilmdebuterte med Alle utlendinger har lukka gardiner (2019), og har de siste årene regissert filmene Battle: Freestyle (2020) og Royalteen: Prinsesse Margrethe (2021) for Netflix, samt flere kortfilmer. Manus er ved Ingvild Søderlind og Helena Johanne Nielsen, som har vært forfatter på flere dramaserier, bl.a Lilyhammer, Furia og Wisting.

– Drapet på Benjamin Hermansen er et viktig og utfordrende filmprosjekt med høye kunstneriske ambisjoner. Filmskaperne har laget en dyptloddende og gjennomarbeidet originalfortelling om drapet som rystet Norge, og forandret landet vårt for alltid. Produksjonssøknaden er svært sterk, med et solid team som er klare til å løfte historien frem, sier filmkonsulent Cecilie Aspenes i Norsk filminstitutt.

– Ingvild Søderlind er en filmskaper med et oppriktig engasjement, og med helt vesentlig fortellerperspektiv til denne historien. Manusforfatter Helena Nielsen og regissør Ingvild Søderlind har sammen skrevet et usedvanlig godt, spennende og gripende manus, sier Aspenes.

Drapet på Benjamin Hermansen produseres av Nordisk Film Production AS, med Thomas Robsahm som produsent. Filmen har et totalbudsjett på 37.000.000 kroner.

– For mange av oss er drapet på Benjamin Hermansen noe vi aldri vil glemme. Men det er samtidig en historisk hendelse som trenger å bli fortalt for nye generasjoner gjennom en spillefilm. Og ingen er bedre egnet til å gjøre dette enn Ingvild Søderlind, som har vokst opp på Holmlia, kjenner historien og miljøet, og har jobbet med dette prosjektet i flere år, sier Robsahm.

Ingvild Søderlind filmatiserer drapet på Benjamin Hermansen.

Ingvild Søderlind filmatiserer drapet på Benjamin Hermansen.

Ingvild Søderlind skal regissere spillefilmen «Drapet på Benjamin Hermansen», med rettsaken mot den unge drapsmannen som ramme.

Prosjektet ble denne uken tildelt 15.700.000 kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt etter såkalt kunstnerisk vurdering. 

Med rettsaken mot drapsmannen Joe Erling Jahr (19) som ramme, vil filmskaperen fortelle historien om det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen (15) på Holmlia i 2001, med tilbakeblikk på livet til både drapsmann og offer.

Ingvild Søderlind spillefilmdebuterte med Alle utlendinger har lukka gardiner (2019), og har de siste årene regissert filmene Battle: Freestyle (2020) og Royalteen: Prinsesse Margrethe (2021) for Netflix, samt flere kortfilmer. Manus er ved Ingvild Søderlind og Helena Johanne Nielsen, som har vært forfatter på flere dramaserier, bl.a Lilyhammer, Furia og Wisting.

– Drapet på Benjamin Hermansen er et viktig og utfordrende filmprosjekt med høye kunstneriske ambisjoner. Filmskaperne har laget en dyptloddende og gjennomarbeidet originalfortelling om drapet som rystet Norge, og forandret landet vårt for alltid. Produksjonssøknaden er svært sterk, med et solid team som er klare til å løfte historien frem, sier filmkonsulent Cecilie Aspenes i Norsk filminstitutt.

– Ingvild Søderlind er en filmskaper med et oppriktig engasjement, og med helt vesentlig fortellerperspektiv til denne historien. Manusforfatter Helena Nielsen og regissør Ingvild Søderlind har sammen skrevet et usedvanlig godt, spennende og gripende manus, sier Aspenes.

Drapet på Benjamin Hermansen produseres av Nordisk Film Production AS, med Thomas Robsahm som produsent. Filmen har et totalbudsjett på 37.000.000 kroner.

– For mange av oss er drapet på Benjamin Hermansen noe vi aldri vil glemme. Men det er samtidig en historisk hendelse som trenger å bli fortalt for nye generasjoner gjennom en spillefilm. Og ingen er bedre egnet til å gjøre dette enn Ingvild Søderlind, som har vokst opp på Holmlia, kjenner historien og miljøet, og har jobbet med dette prosjektet i flere år, sier Robsahm.

MENY