Fire samiske prosjekter får tilskudd fra ISFI.

Fire samiske prosjekter får tilskudd fra ISFI.

Den første samiske spillefilmen for ungdom er blant mottakerne av tilskudd fra Internasjonalt samisk filminstitutt.

Foto fra «Heajastallan».

To dramaserier, en spillefilm og en kortfilm fikk tilskudd fra Internasjonalt samisk filminstitutt (ISFI) i siste tilskuddsrunde. Denne gangen er det særlig ungdomspublikummet som får mye å glede seg over, forteller Anne Lajla Utsi, leder av ISFI. Både dramaserien Oro Jaska og spillefilmen Biru Unjárga har denne målgruppen.

Det er regissør Egil Pedersen og Rein Film Finnmark som står bak Biru Unjárga (også kjent som Pappa er en dansk hulemann). Filmen handler om den samiske ungjenta Elvira som jakter på sin egen identitet – og på sin ukjente far. Pedersen har tidligere laget prisvinnende kortfilmer som er vist på festivaler verden rundt. Hans siste kortfilm Koftepolitiet er vist på flere festivaler, blant annet Tromsø internasjonale filmfestival og kortfilmfestivalen, og har fått mye oppmerksomhet. Biru Unjárga ser ut til å inneholde den samme miksen av humor og underliggende alvor som preger Koftepolitiet.

Mer om alle prosjektene som får tilskudd:

HEAJASTALLAN: Tv-series / Production company: Forest People / Writer: Åse Katrin Vuolab / Director: Åse Katrin Vuolab, Pål Jackman / Granted: 1.300.000 NOK

A dark and humorous drama about a dysfunctional family’s attempt to organize the perfect wedding without letting their facade crumble. Spoiler: It goes awry. The facades crumble in full public view.

ORO JASKA: Tv-series / Production company: Snowreel AS / Writer: Vegard Bjørsmo, Silje Burgin-Borch / Director: TBA / Granted: 500.000 NOK

Oro Jaska means “shut up” and is a six-episode youth series. The story starts with a rape and we will follow a group of friends in Karasjok where everyone in the group is affected by this incident. The title plays on a social norm where society demands that we be quiet, or “shut up”. When you are young in a small, tight-knit community, this is rule number one.

BIRU UNJÁRGA: Feature film / Production company: Rein Film Finnmark/ Director: Egil Pedersen / Granted: 500.000 NOK

Biru Unjárga is set in in the northernmost part of Norway following young Sami teenager Elvira who believes her mother got pregnant at a Danish fertility clinic. One day her real father turns up and Elvira’s world will never look the same again.

VUOJAHIT EALU:  Short film / Production company: Rein Film Finnmark / Writer: Ken Are Bongo / Director: Ken Are Bongo / Granted: 300.000 NOK

The most risky part of the reindeer migration, and perhaps the most beautiful, we get to experience like no one else has before.

Fire samiske prosjekter får tilskudd fra ISFI.

Fire samiske prosjekter får tilskudd fra ISFI.

Den første samiske spillefilmen for ungdom er blant mottakerne av tilskudd fra Internasjonalt samisk filminstitutt.

Foto fra «Heajastallan».

To dramaserier, en spillefilm og en kortfilm fikk tilskudd fra Internasjonalt samisk filminstitutt (ISFI) i siste tilskuddsrunde. Denne gangen er det særlig ungdomspublikummet som får mye å glede seg over, forteller Anne Lajla Utsi, leder av ISFI. Både dramaserien Oro Jaska og spillefilmen Biru Unjárga har denne målgruppen.

Det er regissør Egil Pedersen og Rein Film Finnmark som står bak Biru Unjárga (også kjent som Pappa er en dansk hulemann). Filmen handler om den samiske ungjenta Elvira som jakter på sin egen identitet – og på sin ukjente far. Pedersen har tidligere laget prisvinnende kortfilmer som er vist på festivaler verden rundt. Hans siste kortfilm Koftepolitiet er vist på flere festivaler, blant annet Tromsø internasjonale filmfestival og kortfilmfestivalen, og har fått mye oppmerksomhet. Biru Unjárga ser ut til å inneholde den samme miksen av humor og underliggende alvor som preger Koftepolitiet.

Mer om alle prosjektene som får tilskudd:

HEAJASTALLAN: Tv-series / Production company: Forest People / Writer: Åse Katrin Vuolab / Director: Åse Katrin Vuolab, Pål Jackman / Granted: 1.300.000 NOK

A dark and humorous drama about a dysfunctional family’s attempt to organize the perfect wedding without letting their facade crumble. Spoiler: It goes awry. The facades crumble in full public view.

ORO JASKA: Tv-series / Production company: Snowreel AS / Writer: Vegard Bjørsmo, Silje Burgin-Borch / Director: TBA / Granted: 500.000 NOK

Oro Jaska means “shut up” and is a six-episode youth series. The story starts with a rape and we will follow a group of friends in Karasjok where everyone in the group is affected by this incident. The title plays on a social norm where society demands that we be quiet, or “shut up”. When you are young in a small, tight-knit community, this is rule number one.

BIRU UNJÁRGA: Feature film / Production company: Rein Film Finnmark/ Director: Egil Pedersen / Granted: 500.000 NOK

Biru Unjárga is set in in the northernmost part of Norway following young Sami teenager Elvira who believes her mother got pregnant at a Danish fertility clinic. One day her real father turns up and Elvira’s world will never look the same again.

VUOJAHIT EALU:  Short film / Production company: Rein Film Finnmark / Writer: Ken Are Bongo / Director: Ken Are Bongo / Granted: 300.000 NOK

The most risky part of the reindeer migration, and perhaps the most beautiful, we get to experience like no one else has before.

MENY