Tilskudd til filmer om SIAN og kryptovaluta.

Tilskudd til filmer om SIAN og kryptovaluta.

To prosjekter om SIAN og Kryptovaluta fikk mest da NFI delte ut tilskudd til nye dokumentarprosjekter.

To kontroversielle fenomener er satt under lupen i to nye dokumentarprosjekter som fikk størstedelen av tilskuddsmidlene fra Norsk filminstitutt denne måneden. Antipode film fikk 700.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Den andre siden – om den omstridte organisasjonen SIAN. Hacienda Film fikk 750 000 til kryptodokumentaren Hype, humbug og hundre og femti milliarder.

Filmskaperne Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg har fulgt organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) gjennom tre år.

«Den andre siden er et dypdykk inn i en ekstrem, islamkritisk organisasjon (SIAN), menneskene bak og kaoset de skaper. Filmen er et samfunnsportrett av Norge anno 2023. Vi ønsker at dette skal være et filmatisk tidsvitne i en turbulent tid», heter det i filmskapernes presentasjon av filmen. I dokumentarfilmen møter vi også antirasistiske aktivister og kritikere av SIAN i konfrontasjon med gruppa.

– Vi filmer på begge sider, fra begge kanter, både ytre venstre og ytre høyre. Vi har fått utstrakt tilgang hos SIAN, samtidig har vi frihet som dokumentarister til å forme filmen slik vi vil, sier Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg.

Filmskaperne er i siste fase av opptakene, og skal ferdigstille filmen for premiere tidlig 2024.  Deres selskap Antipode Films har tidligere stått bak prisbelønnede dokumentarfilmer som Radiograph of a Family (2020) og Line (2018).

Vi vet ikke så mye om Hype, humbug og hundre og femti milliarder. Både NFI og selskapet er knappe med informasjonen, men vi vet at det handler om kryptovaluta. Hacienda har tidligere laget serien Britcoineksperimentet – om Bitcoin, verdens første digitale valuta.

Disse dokumentarfilmene har også nylig fått produksjontilskudd fra NFI etter konsulentvurdering:

Sykkeltyven: Produsent: Indie Film AS. 200.000 kroner.

Firefighter Goats: Produsent: Folk Film AS. 300.000 kroner

Tilskudd til filmer om SIAN og kryptovaluta.

Tilskudd til filmer om SIAN og kryptovaluta.

To prosjekter om SIAN og Kryptovaluta fikk mest da NFI delte ut tilskudd til nye dokumentarprosjekter.

To kontroversielle fenomener er satt under lupen i to nye dokumentarprosjekter som fikk størstedelen av tilskuddsmidlene fra Norsk filminstitutt denne måneden. Antipode film fikk 700.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Den andre siden – om den omstridte organisasjonen SIAN. Hacienda Film fikk 750 000 til kryptodokumentaren Hype, humbug og hundre og femti milliarder.

Filmskaperne Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg har fulgt organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) gjennom tre år.

«Den andre siden er et dypdykk inn i en ekstrem, islamkritisk organisasjon (SIAN), menneskene bak og kaoset de skaper. Filmen er et samfunnsportrett av Norge anno 2023. Vi ønsker at dette skal være et filmatisk tidsvitne i en turbulent tid», heter det i filmskapernes presentasjon av filmen. I dokumentarfilmen møter vi også antirasistiske aktivister og kritikere av SIAN i konfrontasjon med gruppa.

– Vi filmer på begge sider, fra begge kanter, både ytre venstre og ytre høyre. Vi har fått utstrakt tilgang hos SIAN, samtidig har vi frihet som dokumentarister til å forme filmen slik vi vil, sier Bård Kjøge Rønning og Fabien Greenberg.

Filmskaperne er i siste fase av opptakene, og skal ferdigstille filmen for premiere tidlig 2024.  Deres selskap Antipode Films har tidligere stått bak prisbelønnede dokumentarfilmer som Radiograph of a Family (2020) og Line (2018).

Vi vet ikke så mye om Hype, humbug og hundre og femti milliarder. Både NFI og selskapet er knappe med informasjonen, men vi vet at det handler om kryptovaluta. Hacienda har tidligere laget serien Britcoineksperimentet – om Bitcoin, verdens første digitale valuta.

Disse dokumentarfilmene har også nylig fått produksjontilskudd fra NFI etter konsulentvurdering:

Sykkeltyven: Produsent: Indie Film AS. 200.000 kroner.

Firefighter Goats: Produsent: Folk Film AS. 300.000 kroner

MENY