Rollebesetningen på «Lakseøya» er klar.

Rollebesetningen på «Lakseøya» er klar.

Trine Wiggen og Kåre Conradi er inkludert i rollebesetningen på oppdrettssatiren «Lakseøya» – en ny serie der Lilyhammer-skaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin gjenforenes med Netflix.

Ti år etter at serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin ga oss Netflix sin første ikke-amerikanske originalserie, vender de tilbake til strømmetjenesten med en satire over den kontroversielle lakseoppdrettsnæringa. I serien Lakseøya møter vi to familier i et lite kystsamfunn i Norge som er bitre fiender i den globale lakseindustrien. Serien leverer et morsomt, samtidsaktuelt og dramatisk portrett av oppdrettsnæringen, heter det i omtalen av den.

Nå er også rollebesetningen på serien klar:  Blant skuespillerne finner vi profiler som Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen, Kåre Conradi og Oddgeir Thune. Også musikkartist Bjarne Brøndo, vokalist i rockebandet D.D.E, har en birolle i serien.

– De siste tiårene har oppdrettsnæringen endret både den norske kysten og den internasjonale matkulturen. Tiden føles riktig for et TV-drama om aktørene i næringen. Det er fantastisk at en global strømmetjeneste som Netflix har motet til å fortelle en så lokalt forankret historie, sier Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin om å lage dramaserien.

Lakseøya skal regisseres av Marit Moum Aune og produseres av Rubicon.

– Marit Moum Aune er en av Norges fremste regissører både på scenen og tv. Vi har tidligere samarbeidet med henne om flere sceneforestillinger og er stolte over at hun vil lage denne tv-serien med oss, sier skapere og forfattere Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin som tidligere stått bak serier som Lilyhammer og Beforeigners.

Rollebesetning: Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen, Ragne Grande, Kåre Conradi, Oddgeir Thune, Vetle Røsten Granås, Nemi Storm, Hanne Skille Reitan, Tor Ivar Hagen, Benjamin Bakkeid, Elisabeth Matheson, Bjarne Brøndbo, Axel Bøyum, Manish Sharma, Frank Kjosås og Bjørn Sundquist. Skapere og forfattere Anne Bjørnstad & Eilif Skodvin Konseptuell regissør: Marit Moum Aune  Produsent: Gudny Hummelvoll Eksekutiv produsent: Ivar Køhn Produksjonsselskap: Rubicon

Produksjonen startet 23. August i Frøya, Norge. Lakseøya blir lansert globalt på Netflix i 2024.

Rollebesetningen på «Lakseøya» er klar.

Rollebesetningen på «Lakseøya» er klar.

Trine Wiggen og Kåre Conradi er inkludert i rollebesetningen på oppdrettssatiren «Lakseøya» – en ny serie der Lilyhammer-skaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin gjenforenes med Netflix.

Ti år etter at serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin ga oss Netflix sin første ikke-amerikanske originalserie, vender de tilbake til strømmetjenesten med en satire over den kontroversielle lakseoppdrettsnæringa. I serien Lakseøya møter vi to familier i et lite kystsamfunn i Norge som er bitre fiender i den globale lakseindustrien. Serien leverer et morsomt, samtidsaktuelt og dramatisk portrett av oppdrettsnæringen, heter det i omtalen av den.

Nå er også rollebesetningen på serien klar:  Blant skuespillerne finner vi profiler som Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen, Kåre Conradi og Oddgeir Thune. Også musikkartist Bjarne Brøndo, vokalist i rockebandet D.D.E, har en birolle i serien.

– De siste tiårene har oppdrettsnæringen endret både den norske kysten og den internasjonale matkulturen. Tiden føles riktig for et TV-drama om aktørene i næringen. Det er fantastisk at en global strømmetjeneste som Netflix har motet til å fortelle en så lokalt forankret historie, sier Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin om å lage dramaserien.

Lakseøya skal regisseres av Marit Moum Aune og produseres av Rubicon.

– Marit Moum Aune er en av Norges fremste regissører både på scenen og tv. Vi har tidligere samarbeidet med henne om flere sceneforestillinger og er stolte over at hun vil lage denne tv-serien med oss, sier skapere og forfattere Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin som tidligere stått bak serier som Lilyhammer og Beforeigners.

Rollebesetning: Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen, Ragne Grande, Kåre Conradi, Oddgeir Thune, Vetle Røsten Granås, Nemi Storm, Hanne Skille Reitan, Tor Ivar Hagen, Benjamin Bakkeid, Elisabeth Matheson, Bjarne Brøndbo, Axel Bøyum, Manish Sharma, Frank Kjosås og Bjørn Sundquist. Skapere og forfattere Anne Bjørnstad & Eilif Skodvin Konseptuell regissør: Marit Moum Aune  Produsent: Gudny Hummelvoll Eksekutiv produsent: Ivar Køhn Produksjonsselskap: Rubicon

Produksjonen startet 23. August i Frøya, Norge. Lakseøya blir lansert globalt på Netflix i 2024.

MENY