Norsk fjøsnisse-skrekk til Ramaskrik og Fantastic fest.

Norsk fjøsnisse-skrekk til Ramaskrik og Fantastic fest.

Magnus Martens sitt komiske førjulsmareritt «There`s Something in the Barn» åpner Ramaskrik filmfestival og skal først innom Fantastic Fest.

Foto: Martin Starr forsøker å holde fjøsnissene unna.

Det garanteres julestemning i Oppdal – allerede i oktober. 

Det lover Ramaskrik-festivalen som kan by på nisser med øks i høstens norske horrorkomedie There`s Something in the Barn – tre uker før den norske premieren.

– Festivalpublikummet får servert en blodig julekomedie med erkenorske fjøsnisser – denne gang med øks, sier festivalsjef Morten Haagensen. I de sentrale rollene møter vi blant andre Martin Starr, kjent fra serier som Freaks and Geeks og Sillicon Valley. Henriette Steenstrup medvirker også.

Regien er ved Magnus Martens, som tidligere har skapt rystelser med den blodige Arme riddere og har de siste årene jobbet på en rekke internasjonale dramaserier. Produsenter er Kjetil Omberg (nå ansatt i NFI) og Jørgen Storm Rosenberg i 74 Entertainment. De har tidligere gitt oss filmer som Død Snø og I onde dager. Manus er ved Alexander Kirkwood Brown (Askeladden – i Dovregubbens hall).

– Dette er en herlig film med referanser bl.a. til de deilige Gremlins og Critters-filmene på 80-tallet. Filmen står veldig fint på egne ben og er satt til et landlig nedlagt småbruk i innlandet, forteller Haagensen.

Etter å ha arvet en gård i Gudbrandsdalen flytter en amerikansk familie inn til jul. En livslang drøm går i oppfyllelse. Men det var før de hissa på seg fjøsnissene.

There`s Something in the Barn er et svært underholdende R-rated førjulseventyer for «hele familien» med ungdommer og voksne. Masse humor med kjente norske komikere som Henriette Steenstrup og Calle-Helevang Larsen samt en familie fra USA på jakt etter de norske tradisjonene – noe de får til gangs.

There`s Something in the Barn har norsk kinopremiere 10. november, men får sin norske premiere på Ramaskrik filmfestival allerede 19. oktober som årets åpningsfilm. Filmen er også tatt ut til Fantastic Fest i USA, en av de aller største horror/fantasy-festivalene i verden.

Fakta om «There`s Something in the Barn»:

«Etter å ha arvet en gård i Gudbrandsdalen flytter en amerikansk familie til Norge for å komme nærmere røttene. En livslang drøm går i oppfyllelse. Men mystiske ting begynner snart å skje. De er nemlig ikke de eneste som bor på gården. I mørket skjuler det seg en skapning man tidligere trodde kun tilhørte norsk folketro ­ selveste fjøsnissen. Om ikke håndtert riktig, vil den lille nissen gjøre drømmen deres om til et grusomt mareritt. Reglene er tilsynelatende enkle: Ingen sterke lys, ingen høye lyder, og det aller viktigste ­ ikke glem å gi ham grøt på julaften!»

PREMIEREDATO 10. november 2023 SKREKK/KOMEDIE 97 min. REGISSØR Magnus Martens MANUS Alexander Kirkwood Brown FOTO Mika Orasmaa SKUESPILLERE Martin Starr, Amrita Acharia, Kiran Shah, Townes Bunner, Zoe Winther­Hansen, Calle Hellevang­Larsen, Henriette Steenstrup, Jeppe Beck Laursen PRODUSENT Kjetil Omberg, Jørgen Storm Rosenberg PRODUKSJONSSELSKAP 74 Entertainment SALGSAGENT Charades DISTRIBUTØR Scandinavian Film Distribution

Norsk fjøsnisse-skrekk til Ramaskrik og Fantastic fest.

Norsk fjøsnisse-skrekk til Ramaskrik og Fantastic fest.

Magnus Martens sitt komiske førjulsmareritt «There`s Something in the Barn» åpner Ramaskrik filmfestival og skal først innom Fantastic Fest.

Foto: Martin Starr forsøker å holde fjøsnissene unna.

Det garanteres julestemning i Oppdal – allerede i oktober. 

Det lover Ramaskrik-festivalen som kan by på nisser med øks i høstens norske horrorkomedie There`s Something in the Barn – tre uker før den norske premieren.

– Festivalpublikummet får servert en blodig julekomedie med erkenorske fjøsnisser – denne gang med øks, sier festivalsjef Morten Haagensen. I de sentrale rollene møter vi blant andre Martin Starr, kjent fra serier som Freaks and Geeks og Sillicon Valley. Henriette Steenstrup medvirker også.

Regien er ved Magnus Martens, som tidligere har skapt rystelser med den blodige Arme riddere og har de siste årene jobbet på en rekke internasjonale dramaserier. Produsenter er Kjetil Omberg (nå ansatt i NFI) og Jørgen Storm Rosenberg i 74 Entertainment. De har tidligere gitt oss filmer som Død Snø og I onde dager. Manus er ved Alexander Kirkwood Brown (Askeladden – i Dovregubbens hall).

– Dette er en herlig film med referanser bl.a. til de deilige Gremlins og Critters-filmene på 80-tallet. Filmen står veldig fint på egne ben og er satt til et landlig nedlagt småbruk i innlandet, forteller Haagensen.

Etter å ha arvet en gård i Gudbrandsdalen flytter en amerikansk familie inn til jul. En livslang drøm går i oppfyllelse. Men det var før de hissa på seg fjøsnissene.

There`s Something in the Barn er et svært underholdende R-rated førjulseventyer for «hele familien» med ungdommer og voksne. Masse humor med kjente norske komikere som Henriette Steenstrup og Calle-Helevang Larsen samt en familie fra USA på jakt etter de norske tradisjonene – noe de får til gangs.

There`s Something in the Barn har norsk kinopremiere 10. november, men får sin norske premiere på Ramaskrik filmfestival allerede 19. oktober som årets åpningsfilm. Filmen er også tatt ut til Fantastic Fest i USA, en av de aller største horror/fantasy-festivalene i verden.

Fakta om «There`s Something in the Barn»:

«Etter å ha arvet en gård i Gudbrandsdalen flytter en amerikansk familie til Norge for å komme nærmere røttene. En livslang drøm går i oppfyllelse. Men mystiske ting begynner snart å skje. De er nemlig ikke de eneste som bor på gården. I mørket skjuler det seg en skapning man tidligere trodde kun tilhørte norsk folketro ­ selveste fjøsnissen. Om ikke håndtert riktig, vil den lille nissen gjøre drømmen deres om til et grusomt mareritt. Reglene er tilsynelatende enkle: Ingen sterke lys, ingen høye lyder, og det aller viktigste ­ ikke glem å gi ham grøt på julaften!»

PREMIEREDATO 10. november 2023 SKREKK/KOMEDIE 97 min. REGISSØR Magnus Martens MANUS Alexander Kirkwood Brown FOTO Mika Orasmaa SKUESPILLERE Martin Starr, Amrita Acharia, Kiran Shah, Townes Bunner, Zoe Winther­Hansen, Calle Hellevang­Larsen, Henriette Steenstrup, Jeppe Beck Laursen PRODUSENT Kjetil Omberg, Jørgen Storm Rosenberg PRODUKSJONSSELSKAP 74 Entertainment SALGSAGENT Charades DISTRIBUTØR Scandinavian Film Distribution

MENY