Netflix har bestilt en oppfølger til Troll.

Netflix har bestilt en oppfølger til Troll.

Netflix har bestilt en oppfølger til Roar Uthaugs internasjonale seersuksess Troll.

Foto: Ine Marie Wilmann og Gard B. Eidsvold i «Troll».

Roar Uthaugs Troll ble en gedigen seermagnet for Netflix med over 100 millioner seere som var innom og tittet på filmen de første 90 dagene. Filmen lå blant de ti mest sette filmene i hele 93 land, og toppet listene i Norge, USA og Storbritannia.

Det er det samme teamet som skal lage oppfølgeren for Netflix, melder Variety: Regissør Roar Uthaug skal nok en gang dikte videre på den eventyrlige norske mytologien sammen med forfatter Espen Aukan. Produsenter er som før Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud i Motion Blur.

Nylig skapte Uthaug og Horn mye debatt i norsk film ved å kritisere at filmen er utestengt fra Amandaprisen. Årsaken er at den ikke har kinodistribusjon.

Selv mener Uthaug at det er sjangeren og den spektakulære norske naturen som gjør filmen interessant for mange der ute.

– Det er veldig tydelig hva slags type film dette er. Og i traileren ser den storslått ut, og vi ser den fantastiske norske naturen. Den eksotiske naturen og at handlingen er bygd på norrøn mytologi tror jeg er populært i verden, sier Uthaug.

I Rushprints intervju med manusforfatter Espen Aukan var også han opptatt av det emosjonelle aspektet ved Troll.

– Det aller viktigste er igjen det emosjonelle – og det får jeg ikke tak i ved å sitte og planlegge i forkant. Enten har man et hjerte i filmen eller så har man det ikke. Og finner jeg kjernen og hjertet, banker det liv ut i resten av filmen. Derfor foretrekker jeg å finne det så tidlig som mulig. Med Troll tok det lang tid – jeg slet med å finne den scenen, jeg holdt faktisk på å gi opp hele prosjektet på et tidspunkt. Men da jeg først fant den, beit jeg meg fast. Uten å røpe alt, kan jeg si at det dreier seg om en scene mellom hovedpersonen og faren hennes, spilt av Ine Marie Wilmann og Gard B. Eidsvold.

Netflix har bestilt en oppfølger til Troll.

Netflix har bestilt en oppfølger til Troll.

Netflix har bestilt en oppfølger til Roar Uthaugs internasjonale seersuksess Troll.

Foto: Ine Marie Wilmann og Gard B. Eidsvold i «Troll».

Roar Uthaugs Troll ble en gedigen seermagnet for Netflix med over 100 millioner seere som var innom og tittet på filmen de første 90 dagene. Filmen lå blant de ti mest sette filmene i hele 93 land, og toppet listene i Norge, USA og Storbritannia.

Det er det samme teamet som skal lage oppfølgeren for Netflix, melder Variety: Regissør Roar Uthaug skal nok en gang dikte videre på den eventyrlige norske mytologien sammen med forfatter Espen Aukan. Produsenter er som før Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud i Motion Blur.

Nylig skapte Uthaug og Horn mye debatt i norsk film ved å kritisere at filmen er utestengt fra Amandaprisen. Årsaken er at den ikke har kinodistribusjon.

Selv mener Uthaug at det er sjangeren og den spektakulære norske naturen som gjør filmen interessant for mange der ute.

– Det er veldig tydelig hva slags type film dette er. Og i traileren ser den storslått ut, og vi ser den fantastiske norske naturen. Den eksotiske naturen og at handlingen er bygd på norrøn mytologi tror jeg er populært i verden, sier Uthaug.

I Rushprints intervju med manusforfatter Espen Aukan var også han opptatt av det emosjonelle aspektet ved Troll.

– Det aller viktigste er igjen det emosjonelle – og det får jeg ikke tak i ved å sitte og planlegge i forkant. Enten har man et hjerte i filmen eller så har man det ikke. Og finner jeg kjernen og hjertet, banker det liv ut i resten av filmen. Derfor foretrekker jeg å finne det så tidlig som mulig. Med Troll tok det lang tid – jeg slet med å finne den scenen, jeg holdt faktisk på å gi opp hele prosjektet på et tidspunkt. Men da jeg først fant den, beit jeg meg fast. Uten å røpe alt, kan jeg si at det dreier seg om en scene mellom hovedpersonen og faren hennes, spilt av Ine Marie Wilmann og Gard B. Eidsvold.

MENY