«Filmkrafts største søkerbunke noensinne».

«Filmkrafts største søkerbunke noensinne».

Filmkrafts konsulenter hadde sin største søkerbunke noensinne da de vurderte søknadene for denne måneden. Her er noen av prosjektene som ble bevilget tilskudd.

Foto: «Morgenfugl og murmeldyr: Rydderacet».

Filmkraft fikk inn hele 48 søknader om tilskudd til film og skrivepenger for behandling i årets tredje tildelingsrunde, med en samlet søkersum på 9 720 985 kroner.

Blant de som fikk den største potten finner vi dokumentarprosjekter Viking for alltid, med regi og manus av Peter Ask og Svein Molaug. Filmen følger fotballklubben Viking FK gjennom sesongen 2023, i deres forsøk på å komme tilbake til toppen av Norges øverste divisjon, Eliteserien. Produsent er Vinterfilm ved Rune Sørensen, i tillegg til Ask og Molaug.

Eili Harboe debuterte i sommer med kortfilmen Beaten Track som deltok på filmfestivalen i Haugesund. Nå er hun underveis med en ny kortfilmproduksjon, Minibar – «eit sårt og intimt drama med innslag av mørk humor om å nærme seg nokon ein aldri trudde ein skulle sjå igjen». Hun står selv for manus og har Lina Helvik i Chezville som produsent.

Blåtime er en kortfiksjon med manus og regi av Liss-Anett Steinskog. Produsent er Tallfilm. «Like før stengetid på den lokale dagligvarebutikken, må nyansatte Nina (19) og hennes mer erfarne kollega Jorun (45) håndtere en situasjon med en gruppe ungdommer. De får ulik oppfattelse av dramatikkens kjerne, en full gutt kalt Julian (13)».

På fiksjonssiden får også Annette Saugestad Helland og Johan Kaos tilskudd til en animasjons-actionkomedie for barnehagebarn: Morgenfugl og murmeldyr: Rydderacet. De står begge for manus og regi. Produsenter er Lise Fearnley & Tonje Skar Reiersen i Morkofilm og samprodusent Mantrafilm AS

«Visste du at det er en skummel grotte under sofaen? Eller at stuegulvet er en racerbane? For Mathildes bittesmå fantasivenner Morgenfugl og Murmeldyr er alt mulig! I dag skal Mathilde (5) få gjester, og Pappe ber henne rydde opp i lekebilene. Med Morgenfugl og Murmeldyr blir ryddingen en lek – en lek som går helt over styr! Morgenfugl og Murmeldyr: Rydderacet skal bli en morsom og akkurat passe skummel film for de minste, som blander live action og animasjon i fantasifull mix.»

Les mer om alle tildelingene.

«Filmkrafts største søkerbunke noensinne».

«Filmkrafts største søkerbunke noensinne».

Filmkrafts konsulenter hadde sin største søkerbunke noensinne da de vurderte søknadene for denne måneden. Her er noen av prosjektene som ble bevilget tilskudd.

Foto: «Morgenfugl og murmeldyr: Rydderacet».

Filmkraft fikk inn hele 48 søknader om tilskudd til film og skrivepenger for behandling i årets tredje tildelingsrunde, med en samlet søkersum på 9 720 985 kroner.

Blant de som fikk den største potten finner vi dokumentarprosjekter Viking for alltid, med regi og manus av Peter Ask og Svein Molaug. Filmen følger fotballklubben Viking FK gjennom sesongen 2023, i deres forsøk på å komme tilbake til toppen av Norges øverste divisjon, Eliteserien. Produsent er Vinterfilm ved Rune Sørensen, i tillegg til Ask og Molaug.

Eili Harboe debuterte i sommer med kortfilmen Beaten Track som deltok på filmfestivalen i Haugesund. Nå er hun underveis med en ny kortfilmproduksjon, Minibar – «eit sårt og intimt drama med innslag av mørk humor om å nærme seg nokon ein aldri trudde ein skulle sjå igjen». Hun står selv for manus og har Lina Helvik i Chezville som produsent.

Blåtime er en kortfiksjon med manus og regi av Liss-Anett Steinskog. Produsent er Tallfilm. «Like før stengetid på den lokale dagligvarebutikken, må nyansatte Nina (19) og hennes mer erfarne kollega Jorun (45) håndtere en situasjon med en gruppe ungdommer. De får ulik oppfattelse av dramatikkens kjerne, en full gutt kalt Julian (13)».

På fiksjonssiden får også Annette Saugestad Helland og Johan Kaos tilskudd til en animasjons-actionkomedie for barnehagebarn: Morgenfugl og murmeldyr: Rydderacet. De står begge for manus og regi. Produsenter er Lise Fearnley & Tonje Skar Reiersen i Morkofilm og samprodusent Mantrafilm AS

«Visste du at det er en skummel grotte under sofaen? Eller at stuegulvet er en racerbane? For Mathildes bittesmå fantasivenner Morgenfugl og Murmeldyr er alt mulig! I dag skal Mathilde (5) få gjester, og Pappe ber henne rydde opp i lekebilene. Med Morgenfugl og Murmeldyr blir ryddingen en lek – en lek som går helt over styr! Morgenfugl og Murmeldyr: Rydderacet skal bli en morsom og akkurat passe skummel film for de minste, som blander live action og animasjon i fantasifull mix.»

Les mer om alle tildelingene.

MENY