Europeisk toppfinansiering til «Smugleren».

Europeisk toppfinansiering til «Smugleren».

Pål Sletaune er tildelt 500 000 euro av Kreativt Europa til dramaserien «Smugleren» – basert på Arthur Omres liv under forbudstiden før han ble kjent forfatter.

Foto: konseptplakat av «Smugleren» av Vidar T. Aune

Selskapet True Content Production Norway har mottatt € 500 000 i produksjonstilskudd fra Kreativt Europa til Pål Sletaunes nye serie Smugleren.

Smugleren (eng. tittel The Adrenalist) er basert på den sanne historien om Arthur Omre som før han ble kjent som forfatter, var en av de mest beryktede smuglere under forbudstiden i Norge på 1920 tallet. Dramaserien er et eksistensielt gangsterdrama satt i en tid med finanskrise, storstreik og revolusjonære opptøyer. «Smuglerbander herjer langs kysten, mens sexsymbolet Ernst Rolf forfører publikum på Chat Noir».

Sentralt i fortellingen står det norske brennevinsforbudet som varte fra 1917 til 1927, en parallell til den amerikanske forbudstida vi kjenner fra «Boardwalk Empire» og «Once Upon a Time in America».

– Jeg fikk bakoversveis da jeg fant ut at det hadde vært forbudstid i Norge, fortalte Sletaune ti Filter Nyheter i 2014 (da prosjektet ble presentert som spillefilm). – Korrupsjon hos tollere, tystere, hele spekteret – det var som i statene. Gamle ubåtkapteiner som hadde mistet jobben etter krigen kjøpte rustholker og eksporterte sprit uten toll fra Tyskland til territorialgrensen ved norskekysten. Der hentet norske smuglere den med båter og distribuerte, fortalte han.

Manus og regi er ved Sletaune og serien produseres av Ole Søndberg og Renée Hansen Mlodyszewski for True Content Production Norway. Produsentene har følgende å si om tildelingen:

– Produksjonstilskuddet fra Kreativt Europa MEDIA er en viktig milepæl for finansieringen av serien Smugleren. Tildelingen markerer også vår strategi om europeisk samarbeide som vi har tro på styrker seriens internasjonale ambisjoner. Det er en enorm anerkjennelse av prosjektet og av en særdeles enestående filmskaper som Pål Sletaune. Vi ser frem til å gi publikum den eviggyldige historien om at selv om alt virker håpløst, så finnes det lys på den andre siden av regnbuen, særlig i en tid som er urolig som nå.

Smugleren er ennå ikke gått ut i opptak. Serien forventes å ha premiere på TV2 i løpet av våren 2025.

Les mer om alle tildelingene på Kreativt Europas offisielle resultatside.

Europeisk toppfinansiering til «Smugleren».

Europeisk toppfinansiering til «Smugleren».

Pål Sletaune er tildelt 500 000 euro av Kreativt Europa til dramaserien «Smugleren» – basert på Arthur Omres liv under forbudstiden før han ble kjent forfatter.

Foto: konseptplakat av «Smugleren» av Vidar T. Aune

Selskapet True Content Production Norway har mottatt € 500 000 i produksjonstilskudd fra Kreativt Europa til Pål Sletaunes nye serie Smugleren.

Smugleren (eng. tittel The Adrenalist) er basert på den sanne historien om Arthur Omre som før han ble kjent som forfatter, var en av de mest beryktede smuglere under forbudstiden i Norge på 1920 tallet. Dramaserien er et eksistensielt gangsterdrama satt i en tid med finanskrise, storstreik og revolusjonære opptøyer. «Smuglerbander herjer langs kysten, mens sexsymbolet Ernst Rolf forfører publikum på Chat Noir».

Sentralt i fortellingen står det norske brennevinsforbudet som varte fra 1917 til 1927, en parallell til den amerikanske forbudstida vi kjenner fra «Boardwalk Empire» og «Once Upon a Time in America».

– Jeg fikk bakoversveis da jeg fant ut at det hadde vært forbudstid i Norge, fortalte Sletaune ti Filter Nyheter i 2014 (da prosjektet ble presentert som spillefilm). – Korrupsjon hos tollere, tystere, hele spekteret – det var som i statene. Gamle ubåtkapteiner som hadde mistet jobben etter krigen kjøpte rustholker og eksporterte sprit uten toll fra Tyskland til territorialgrensen ved norskekysten. Der hentet norske smuglere den med båter og distribuerte, fortalte han.

Manus og regi er ved Sletaune og serien produseres av Ole Søndberg og Renée Hansen Mlodyszewski for True Content Production Norway. Produsentene har følgende å si om tildelingen:

– Produksjonstilskuddet fra Kreativt Europa MEDIA er en viktig milepæl for finansieringen av serien Smugleren. Tildelingen markerer også vår strategi om europeisk samarbeide som vi har tro på styrker seriens internasjonale ambisjoner. Det er en enorm anerkjennelse av prosjektet og av en særdeles enestående filmskaper som Pål Sletaune. Vi ser frem til å gi publikum den eviggyldige historien om at selv om alt virker håpløst, så finnes det lys på den andre siden av regnbuen, særlig i en tid som er urolig som nå.

Smugleren er ennå ikke gått ut i opptak. Serien forventes å ha premiere på TV2 i løpet av våren 2025.

Les mer om alle tildelingene på Kreativt Europas offisielle resultatside.

MENY