Kevin Vågenes til seriefestivalen i La Rochelle.

Kevin Vågenes til seriefestivalen i La Rochelle.

NRK-serien «Hva skjedde med Solveig», der Kevin Vågenes spiller alle rollene, er valgt ut til hovedkonkurransen på Festival de la Fiction de la Rohelle for 2023.

NRK-serien Hva skjedde med Solveig, produsert av Seefood TV er valgt ut til hovedkonkurransen på den prestisjefylte Festival de la Fiction de la Rohelle for 2023. Serien er nominert i kategorien for beste europeiske TV-drama.

Festivalen arrangeres for å hedre det beste innen film- og TV-drama i Frankrike og i Europa. Festivalen arrangeres 14-17 september. Tidligere har norske serier som Nede, Rådebank og Heimebane deltatt på festivalen som i løpet av de siste 20 årene blitt et sentralt møtested for den delen av tv-bransjen i Frankrike som jobber med fiksjon.

I Hva skjedde med Solveig? følger man et journalist team som etterforsker det mystiske dødsfallet på Solveig Lyngåsen. De prøver å finne ut hvem i bygda som drepte den populære bloggeren, etter at hun ble dyttet utfor en klippe. Kevin Vågenes spiller hele 17 roller i denne dokukrim-komedien, basert på en helt usann historie, som det heter i omtalen. Serien har premiere på NRK1 i kveld, men alle episodene ble lagt ut på NRK Nett-TV forrige fredag.

Dagbladets anmelder mener serien er et «intelligent gjenbruk av sjangerens estetikk og fortellerteknikker. Serien er mer ute etter spenning og framdrift enn å drive satire, men her og der anes ekko av virkelige krimsaker. Best av alt: «Hva skjedde med Solveig?» er spennende, med et helt annet driv enn alskens virkelige sannkrimsserier. Ja, spenningen – suverent lydlagt av komponist Johannes Ringen – virker som en høyere prioritet enn komikken, man humrer mer enn man skratter mens man fråtser seg gjennom serien…»

Hva skjedde med Solveig?

Premiere fredag 18. august i NRK TV / 8 episoder á 24 minutter / Dokukrim-komedie / Regi: Lars Kristian FlemmenProdusert av Seefood TV for NRK / Manus: Martin Zimmer, Lars Kristian Flemmen og Kevin Vågenes / Produsent, Seefood TV: Aleksander Herresthal / Eksekutiv produsent, NRK: Caroline Øigarden

Kevin Vågenes til seriefestivalen i La Rochelle.

Kevin Vågenes til seriefestivalen i La Rochelle.

NRK-serien «Hva skjedde med Solveig», der Kevin Vågenes spiller alle rollene, er valgt ut til hovedkonkurransen på Festival de la Fiction de la Rohelle for 2023.

NRK-serien Hva skjedde med Solveig, produsert av Seefood TV er valgt ut til hovedkonkurransen på den prestisjefylte Festival de la Fiction de la Rohelle for 2023. Serien er nominert i kategorien for beste europeiske TV-drama.

Festivalen arrangeres for å hedre det beste innen film- og TV-drama i Frankrike og i Europa. Festivalen arrangeres 14-17 september. Tidligere har norske serier som Nede, Rådebank og Heimebane deltatt på festivalen som i løpet av de siste 20 årene blitt et sentralt møtested for den delen av tv-bransjen i Frankrike som jobber med fiksjon.

I Hva skjedde med Solveig? følger man et journalist team som etterforsker det mystiske dødsfallet på Solveig Lyngåsen. De prøver å finne ut hvem i bygda som drepte den populære bloggeren, etter at hun ble dyttet utfor en klippe. Kevin Vågenes spiller hele 17 roller i denne dokukrim-komedien, basert på en helt usann historie, som det heter i omtalen. Serien har premiere på NRK1 i kveld, men alle episodene ble lagt ut på NRK Nett-TV forrige fredag.

Dagbladets anmelder mener serien er et «intelligent gjenbruk av sjangerens estetikk og fortellerteknikker. Serien er mer ute etter spenning og framdrift enn å drive satire, men her og der anes ekko av virkelige krimsaker. Best av alt: «Hva skjedde med Solveig?» er spennende, med et helt annet driv enn alskens virkelige sannkrimsserier. Ja, spenningen – suverent lydlagt av komponist Johannes Ringen – virker som en høyere prioritet enn komikken, man humrer mer enn man skratter mens man fråtser seg gjennom serien…»

Hva skjedde med Solveig?

Premiere fredag 18. august i NRK TV / 8 episoder á 24 minutter / Dokukrim-komedie / Regi: Lars Kristian FlemmenProdusert av Seefood TV for NRK / Manus: Martin Zimmer, Lars Kristian Flemmen og Kevin Vågenes / Produsent, Seefood TV: Aleksander Herresthal / Eksekutiv produsent, NRK: Caroline Øigarden

MENY