Et titalls nye norske filmer luftes i Haugesund.

Et titalls nye norske filmer luftes i Haugesund.

En lang rekke norske filmskapere, fra Mariken Halle til Marte Vold og Jens Lien, skal presentere nye prosjekter i ulike faser under New Nordic Films i Haugesund. Her kan du lese om alle prosjektene som er underveis det neste året.

New Nordic Fims er en etablert møteplass for den nordiske filmbransjen under Den norske filmfestivalen i Haugesund. I tillegg til å være en innfallsport for internasjonale oppkjøpere og festivalprogrammerere. Her vises et markedsprogram med nye nordiske langfilmer, deriblant snart kinoaktuelle norske filmer. 

Men også mange prosjekter med en lengre produksjonshorisont vises her. Under Works in Progress-seksjonen presenteres norske filmer som fortsatt er i etterarbeid, mens nye filmer som ønsker samfinansiering luftes på  Nordic Co-Production Market. De fleste filmene her har en engelsk tittel fordi publikumet er internasjonalt.

Marte Vold er blant filmskaperne som skal presentere nye filmer i etterarbeid på WiP. Regissøren og fotografen har nok en gang samarbeidet med Ole Giæver og Marte Solem i hovedrollene i en film de har jobbet med i 15 år.

In this very moment er en spillefilm satt sammen av en serie dialoger mellom «Marte og Ole, et middelklassepar i 40-årene med to barn, bosatt i Oslo. Dialogene spenner fra hverdagslig kjekling til spørsmål omkring livet i sin allmennhet, barna, forholdet, spirituell utforskning og eksistensielle utfordringer», heter det blant annet i omtalen.

«Vi håper Marte Vold, som hadde co-regi på Mot Naturen, skal debutere med en fresh, nyskapende og morsom nordisk spillefilm. Det nye prosjektet blir et unikt og nyskapende verk som vil treffe både publikum nasjonalt og internasjonalt, samtidig vi mener prosjektet har de egenskaper til å reise langt,» skriver produsent Elisa Fernanda Pirir i Stær film.

Andre prosjekter som luftes på WiP-programmet er Mariken Halles Back to Earth, Egil Pedersens Biri Unjárga, Thea Hvistendahls Håndtering av udøde, Dag Johan Haugeruds Sex, Drømmer, Kjærlighet og Gunnbjørg Gunnarsdottirs Viktoria må dø.

På samproduksjonsmarkedet vises også en lang rekke filmer som er under utvikling, men som ennå ikke er ferdig produsert og trenger fortsatt samfinansiører. Blant de finner vi Amanda Kernells The Curse – a love story, Jørn Utkilens The DJ, Dalia Canons Elena, Jens Liens Joe’s Assignment, Hanne Berkaaks animasjonsfilm Pesta, Ida Tvedtes filmatisering av Stargate, Astrid Thorvaldsens Who goes there og Farzad Samsamis Zarziz.

Les mer om New Nordic Films.

Et titalls nye norske filmer luftes i Haugesund.

Et titalls nye norske filmer luftes i Haugesund.

En lang rekke norske filmskapere, fra Mariken Halle til Marte Vold og Jens Lien, skal presentere nye prosjekter i ulike faser under New Nordic Films i Haugesund. Her kan du lese om alle prosjektene som er underveis det neste året.

New Nordic Fims er en etablert møteplass for den nordiske filmbransjen under Den norske filmfestivalen i Haugesund. I tillegg til å være en innfallsport for internasjonale oppkjøpere og festivalprogrammerere. Her vises et markedsprogram med nye nordiske langfilmer, deriblant snart kinoaktuelle norske filmer. 

Men også mange prosjekter med en lengre produksjonshorisont vises her. Under Works in Progress-seksjonen presenteres norske filmer som fortsatt er i etterarbeid, mens nye filmer som ønsker samfinansiering luftes på  Nordic Co-Production Market. De fleste filmene her har en engelsk tittel fordi publikumet er internasjonalt.

Marte Vold er blant filmskaperne som skal presentere nye filmer i etterarbeid på WiP. Regissøren og fotografen har nok en gang samarbeidet med Ole Giæver og Marte Solem i hovedrollene i en film de har jobbet med i 15 år.

In this very moment er en spillefilm satt sammen av en serie dialoger mellom «Marte og Ole, et middelklassepar i 40-årene med to barn, bosatt i Oslo. Dialogene spenner fra hverdagslig kjekling til spørsmål omkring livet i sin allmennhet, barna, forholdet, spirituell utforskning og eksistensielle utfordringer», heter det blant annet i omtalen.

«Vi håper Marte Vold, som hadde co-regi på Mot Naturen, skal debutere med en fresh, nyskapende og morsom nordisk spillefilm. Det nye prosjektet blir et unikt og nyskapende verk som vil treffe både publikum nasjonalt og internasjonalt, samtidig vi mener prosjektet har de egenskaper til å reise langt,» skriver produsent Elisa Fernanda Pirir i Stær film.

Andre prosjekter som luftes på WiP-programmet er Mariken Halles Back to Earth, Egil Pedersens Biri Unjárga, Thea Hvistendahls Håndtering av udøde, Dag Johan Haugeruds Sex, Drømmer, Kjærlighet og Gunnbjørg Gunnarsdottirs Viktoria må dø.

På samproduksjonsmarkedet vises også en lang rekke filmer som er under utvikling, men som ennå ikke er ferdig produsert og trenger fortsatt samfinansiører. Blant de finner vi Amanda Kernells The Curse – a love story, Jørn Utkilens The DJ, Dalia Canons Elena, Jens Liens Joe’s Assignment, Hanne Berkaaks animasjonsfilm Pesta, Ida Tvedtes filmatisering av Stargate, Astrid Thorvaldsens Who goes there og Farzad Samsamis Zarziz.

Les mer om New Nordic Films.

MENY