Emil Johnsen til San Sebastián.

Emil Johnsen til San Sebastián.

Isabelle Ekløfs dansk-norske samproduksjon Kalak, med Emil Johnsen i hovedrollen, er valgt ut til hovedkonkurransen i San Sebastian.

Foto: Emil Johnsen i «Kalak».

Isabella Ekløf sin nye langfilm, Kalak, med Emil Johnsen i hovedrollen, er tatt ut til hovedkonkurransen på San Sebastian film festival.

Filmen får sin internasjonale premiere på festivalen 23. september. 

Merfilm er norsk samprodusent og manuset er basert på en roman av den norsk-danske forfatteren Kim Leine.

Johsen fortolker sykepleieren Jan som flytter til Nuuk på Grønland med familien. Underveis gjenoppvekkes et traume fra en oppvekst med seksuelle overgrep, og han må konfrontere sin egen far. Filmen er basert på den norsk-danske forfatteren Kim Leines delvis selvbiografiske roman «Kalak» som bygger på hans egne erfaringer som sykepleier på Grønland. Boka solgte mer en 35.000 kopier i Danmark. Leine har skrevet mer enn ti bøker, og vant blant annet Nordisk Råds Litteraturpris i 2013 for romanen «Profeterne i Evighedsfjorden».

Isabella Eklöf ble en av Nordens mest omtalte og roste filmskapere gjennom den kontroversielle debutspillefilmen Holiday. Hun har også vært med å skrive manus til Ali Abbas kritikerroste Grensen og regissert episoder av Servant for Apple og Industry for HBO Max.

Manuset er skrevet av Eklöf, sammen med Sissel Dalsgaard Thomsen og Kim Leine.

Emil Johnsen er blant annet kjent fra Guro Bruusgaards Han og medvirker også i Kampen om Narvik. Andre skuespillere som medvirker er Asta Kamma August (Pagten), Søren Hellerup, Berda Larsen, Connie Kristoffersen and Hans-Jukku Noahsen. Nadim Carlsen (Holiday, Border, Holy Spider) er fotograf.

Maria Møller Kjeldgaard og Manna Film er hovedprodusent. Samprodusenter er Momento Film, Film i Väst, Mer Film, Lemming Film, Made, Polarama Greenland og Beofilm. Tilskuddsgivere er DFI, SFI, NFI, DR, SVT, FilmFyn, Kreativt Europa, Government of Greenland, NAPA, Sermersooq Municipality Culture Fund, Mediefondet Zefyr, NRK, Netherlands Film Fund, Finnish Film Foundation, Yle og Nordisk Film & TV Fond.

Emil Johnsen til San Sebastián.

Emil Johnsen til San Sebastián.

Isabelle Ekløfs dansk-norske samproduksjon Kalak, med Emil Johnsen i hovedrollen, er valgt ut til hovedkonkurransen i San Sebastian.

Foto: Emil Johnsen i «Kalak».

Isabella Ekløf sin nye langfilm, Kalak, med Emil Johnsen i hovedrollen, er tatt ut til hovedkonkurransen på San Sebastian film festival.

Filmen får sin internasjonale premiere på festivalen 23. september. 

Merfilm er norsk samprodusent og manuset er basert på en roman av den norsk-danske forfatteren Kim Leine.

Johsen fortolker sykepleieren Jan som flytter til Nuuk på Grønland med familien. Underveis gjenoppvekkes et traume fra en oppvekst med seksuelle overgrep, og han må konfrontere sin egen far. Filmen er basert på den norsk-danske forfatteren Kim Leines delvis selvbiografiske roman «Kalak» som bygger på hans egne erfaringer som sykepleier på Grønland. Boka solgte mer en 35.000 kopier i Danmark. Leine har skrevet mer enn ti bøker, og vant blant annet Nordisk Råds Litteraturpris i 2013 for romanen «Profeterne i Evighedsfjorden».

Isabella Eklöf ble en av Nordens mest omtalte og roste filmskapere gjennom den kontroversielle debutspillefilmen Holiday. Hun har også vært med å skrive manus til Ali Abbas kritikerroste Grensen og regissert episoder av Servant for Apple og Industry for HBO Max.

Manuset er skrevet av Eklöf, sammen med Sissel Dalsgaard Thomsen og Kim Leine.

Emil Johnsen er blant annet kjent fra Guro Bruusgaards Han og medvirker også i Kampen om Narvik. Andre skuespillere som medvirker er Asta Kamma August (Pagten), Søren Hellerup, Berda Larsen, Connie Kristoffersen and Hans-Jukku Noahsen. Nadim Carlsen (Holiday, Border, Holy Spider) er fotograf.

Maria Møller Kjeldgaard og Manna Film er hovedprodusent. Samprodusenter er Momento Film, Film i Väst, Mer Film, Lemming Film, Made, Polarama Greenland og Beofilm. Tilskuddsgivere er DFI, SFI, NFI, DR, SVT, FilmFyn, Kreativt Europa, Government of Greenland, NAPA, Sermersooq Municipality Culture Fund, Mediefondet Zefyr, NRK, Netherlands Film Fund, Finnish Film Foundation, Yle og Nordisk Film & TV Fond.

MENY