Viaplay sier opp over 25 prosent av de ansatte.

Viaplay sier opp over 25 prosent av de ansatte.

Etter inntektssvikt og børsfall på forsommeren sier Viaplay opp over 25 prosent av de ansatte.

– Vi har måttet ta en rekke umiddelbare beslutninger av hensyn til framtida til virksomheten. Det betyr dessverre å si opp over 25 prosent av de ansatte, skriver Viaplay-sjef Jørgen Madsen Lindemann i selskapets halvårsrapport.

Det er på grunn av den vesentlige endringen i de internasjonale forretningsplanene, at selskapet nå går til dette dramatiske skrittet. 

Første uken av juni ble det kjent at Viaplay hadde nedjustert forventningene for resten av året etter fallende etterspørsel både i forbruker- og annonsemarkedet. Aksjemarkedet reagerte kraftig etter de dårlige nyhetene: Ti milliarder i børsverdier fordampet på én time,

Det er særlig den ekspansive jakten på rettigheter innen sport som har ført til at kostnadsspiralen har kommet ut av kontroll. Hvilke rettigheter kanalen vil oppgi for å spare penger, er ennå ikke avklart. Hvordan satsingen på underholdning, drama- og dokumentar, vil bli berørt, gjenstår å se. Viaplay har markert seg som den største private finansiøren av norske og nordiske dramaserier de siste årene. Med serier som Pørni har de oppnådd høye seertall, gode kritikker og høythengende priser.

Til Kampanje sier Monster-sjef Ingvild Daae at hun er bekymret for det som nå skjer i Viaplay.

– Jeg tror dessverre mange selskaper hadde håpet på avklaringer og et oppsving nå etter sommeren, i stedet får vi et Viaplay som skal kutte én milliard kroner.

Viaplay skal ha varslet nedbemanning og organisasjonsendringer på et internt møte tirsdag, opplyser kilder til TV 2.

Viaplay Group bekrefter overfor Medier24 at de gjør endringer, men vil ikke svare på spørsmål angående nebemanningen.

– Som en del av implementeringen av den nye operative modellen som ble kommunisert 28. juni må vi ta beslutninger om forandringer i roller og ansvar innenfor flere deler av konsernet. Vårt fokus er nå å ha gode dialoger med ansattrepresentanter og verneombud for å ha en ryddig prosess. Da dette er et pågående arbeide kan vi ikke dele flere detaljer per nå, sier fungerende CEO i Viaplay Group Norge, Kenneth Andresen.

Viaplay sier opp over 25 prosent av de ansatte.

Viaplay sier opp over 25 prosent av de ansatte.

Etter inntektssvikt og børsfall på forsommeren sier Viaplay opp over 25 prosent av de ansatte.

– Vi har måttet ta en rekke umiddelbare beslutninger av hensyn til framtida til virksomheten. Det betyr dessverre å si opp over 25 prosent av de ansatte, skriver Viaplay-sjef Jørgen Madsen Lindemann i selskapets halvårsrapport.

Det er på grunn av den vesentlige endringen i de internasjonale forretningsplanene, at selskapet nå går til dette dramatiske skrittet. 

Første uken av juni ble det kjent at Viaplay hadde nedjustert forventningene for resten av året etter fallende etterspørsel både i forbruker- og annonsemarkedet. Aksjemarkedet reagerte kraftig etter de dårlige nyhetene: Ti milliarder i børsverdier fordampet på én time,

Det er særlig den ekspansive jakten på rettigheter innen sport som har ført til at kostnadsspiralen har kommet ut av kontroll. Hvilke rettigheter kanalen vil oppgi for å spare penger, er ennå ikke avklart. Hvordan satsingen på underholdning, drama- og dokumentar, vil bli berørt, gjenstår å se. Viaplay har markert seg som den største private finansiøren av norske og nordiske dramaserier de siste årene. Med serier som Pørni har de oppnådd høye seertall, gode kritikker og høythengende priser.

Til Kampanje sier Monster-sjef Ingvild Daae at hun er bekymret for det som nå skjer i Viaplay.

– Jeg tror dessverre mange selskaper hadde håpet på avklaringer og et oppsving nå etter sommeren, i stedet får vi et Viaplay som skal kutte én milliard kroner.

Viaplay skal ha varslet nedbemanning og organisasjonsendringer på et internt møte tirsdag, opplyser kilder til TV 2.

Viaplay Group bekrefter overfor Medier24 at de gjør endringer, men vil ikke svare på spørsmål angående nebemanningen.

– Som en del av implementeringen av den nye operative modellen som ble kommunisert 28. juni må vi ta beslutninger om forandringer i roller og ansvar innenfor flere deler av konsernet. Vårt fokus er nå å ha gode dialoger med ansattrepresentanter og verneombud for å ha en ryddig prosess. Da dette er et pågående arbeide kan vi ikke dele flere detaljer per nå, sier fungerende CEO i Viaplay Group Norge, Kenneth Andresen.

MENY