Emilie Blichfeldt fikk mest av Eurimages.

Emilie Blichfeldt fikk mest av Eurimages.

Emilie Blichfeldt og Mer Film fikk mest da Eurimages forrige uke delte ut sommerens tilskuddsmidler til europeiske samproduksjoner.

Komiteen for utdeling av tilskudd til europeiske samproduksjoner i Eurimages har tatt sine valg for sommeren: 33 nye spillefilmprosjekter, deriblant 3 dokumentarer og to animasjonsfilmer, har fått tilskudd på nær 10 millioner euro.

Det norske spillefilmprosjektet Askepotts stesøster, skrevet og regissert av Emilie Blichfeldt, var blant tre prosjekter som fikk aller mest – 500 000 euro hver.

Fra før har Blichfeldt og produsenten Mer Film ved Maria Ekerhovd fått 17.800.000 fra NFI til produksjon av filmen som har et totalbudsjett på 45.406.167 kroner.

Askepotts stesøster beskrives som en sjokkerende og morsom gjenfortelling av eventyret med stesøsteren i sentrum.

– Alle som bruker tid, penger, og ikke minst utsetter seg selv for smerte for å prøve å nå opp til det uoppnåelige idealet, er en stesøster. Det er på tide at stesøsterens historie blir løftet fram fra Askepotts skygge og dyrket som den rå og feministiske fortellingen om skjønnhetstyranniet den er, sa Blichfeldt da prosjektet fikk tilskudd fra NFI

– Spillefilmdebutant Emilie Blichfeldt skal lage en grensesprengende, vakker og underholdende film som vil forandre ditt syn på stesøsteren for alltid, lovet produsent Maria Ekerhovd.

To andre prosjekter med norsk samprodusent ble også tilgodesett i denne runden:

Morten Traavik får 140 000 euro til North South Man Woman. Sammen med regissør og medforfatter Mary Sun Kim vil han i dokumentaren finne ut om nordkoreansk datingkultur kan være et mulig middel for gjenforening mellom Nord- og Sør-Korea. Produsent er Studio Kozlovski ved Verona Meier. Det Oslo-baserte produksjonsselskapet er den frittstående filmavdelingen av Traavik.info. De co-produserte blant annet Liberation Day.

Det svenske prosjektet Kevlar Soul har fått 350 000 euro. Regissør og manusforfatter er Maria Eriksson-Hecht. Norsk samprodusent er Storm films. NFI har også tidligere gitt tilskudd til dette prosjektet, Maria Eriksson-Hecht er utdannet filmregissør ved Stockholms dramatiska högskola. Eksamensfilmen Skolstartssorg (2017) vant over 40 festivalpriser. Eriksson-Hechts kortfilmer er vist på festivaler som Karlovy Vary og Clermont Ferrand.

Emilie Blichfeldt fikk mest av Eurimages.

Emilie Blichfeldt fikk mest av Eurimages.

Emilie Blichfeldt og Mer Film fikk mest da Eurimages forrige uke delte ut sommerens tilskuddsmidler til europeiske samproduksjoner.

Komiteen for utdeling av tilskudd til europeiske samproduksjoner i Eurimages har tatt sine valg for sommeren: 33 nye spillefilmprosjekter, deriblant 3 dokumentarer og to animasjonsfilmer, har fått tilskudd på nær 10 millioner euro.

Det norske spillefilmprosjektet Askepotts stesøster, skrevet og regissert av Emilie Blichfeldt, var blant tre prosjekter som fikk aller mest – 500 000 euro hver.

Fra før har Blichfeldt og produsenten Mer Film ved Maria Ekerhovd fått 17.800.000 fra NFI til produksjon av filmen som har et totalbudsjett på 45.406.167 kroner.

Askepotts stesøster beskrives som en sjokkerende og morsom gjenfortelling av eventyret med stesøsteren i sentrum.

– Alle som bruker tid, penger, og ikke minst utsetter seg selv for smerte for å prøve å nå opp til det uoppnåelige idealet, er en stesøster. Det er på tide at stesøsterens historie blir løftet fram fra Askepotts skygge og dyrket som den rå og feministiske fortellingen om skjønnhetstyranniet den er, sa Blichfeldt da prosjektet fikk tilskudd fra NFI

– Spillefilmdebutant Emilie Blichfeldt skal lage en grensesprengende, vakker og underholdende film som vil forandre ditt syn på stesøsteren for alltid, lovet produsent Maria Ekerhovd.

To andre prosjekter med norsk samprodusent ble også tilgodesett i denne runden:

Morten Traavik får 140 000 euro til North South Man Woman. Sammen med regissør og medforfatter Mary Sun Kim vil han i dokumentaren finne ut om nordkoreansk datingkultur kan være et mulig middel for gjenforening mellom Nord- og Sør-Korea. Produsent er Studio Kozlovski ved Verona Meier. Det Oslo-baserte produksjonsselskapet er den frittstående filmavdelingen av Traavik.info. De co-produserte blant annet Liberation Day.

Det svenske prosjektet Kevlar Soul har fått 350 000 euro. Regissør og manusforfatter er Maria Eriksson-Hecht. Norsk samprodusent er Storm films. NFI har også tidligere gitt tilskudd til dette prosjektet, Maria Eriksson-Hecht er utdannet filmregissør ved Stockholms dramatiska högskola. Eksamensfilmen Skolstartssorg (2017) vant over 40 festivalpriser. Eriksson-Hechts kortfilmer er vist på festivaler som Karlovy Vary og Clermont Ferrand.

MENY