Audentiaprisen 2024 skal deles ut i Haugesund.

Audentiaprisen 2024 skal deles ut i Haugesund.

Den norske filmfestivalen i Haugesund får neste år æren av å dele ut Europarådets gjeve Audentiapris.

Audentia-prisen ble etablert i 2016 av Europarådet som et ledd i å fronte kvinnelige filmskapere i den internasjonale filmindustrien. Prisen er på 30 000 euro og er tidligere delt ut på en rekke internasjonale festivaler.

Prisens navn er hentet fra latin og betyr «mot», som er  “vital qualities for any woman wishing to pursue a career in film directing,” som det heter i statuttene for prisen.

Prisutdelingen går på rundgang og neste år er det Den norske filmfestivalen i Haugesund som får æren av å dele den ut. Tidligere er både Tuva Novotny og Camilla Strøm Henriksen blitt nominert til prisen. 

Årets vinner ble Anna Hints for sin dokumentar Smoke Sauna Sisterhood. Prisen ble delt ut under Beldocs. Om prisvinneren heter det blant annet:

«Anna Hints’ Sundance-winning documentary celebrates female solidarity and community through a group of Estonian women who continue an age-old tradition. The sauna-based rituals carried out by women of the Voro community of Estonia is so unique they appear on UNESCO’s Intangible Cultural Heritage List. Anna Hints’ captivating film places us at the heart of this world.»

Audentiaprisen 2024 skal deles ut i Haugesund.

Audentiaprisen 2024 skal deles ut i Haugesund.

Den norske filmfestivalen i Haugesund får neste år æren av å dele ut Europarådets gjeve Audentiapris.

Audentia-prisen ble etablert i 2016 av Europarådet som et ledd i å fronte kvinnelige filmskapere i den internasjonale filmindustrien. Prisen er på 30 000 euro og er tidligere delt ut på en rekke internasjonale festivaler.

Prisens navn er hentet fra latin og betyr «mot», som er  “vital qualities for any woman wishing to pursue a career in film directing,” som det heter i statuttene for prisen.

Prisutdelingen går på rundgang og neste år er det Den norske filmfestivalen i Haugesund som får æren av å dele den ut. Tidligere er både Tuva Novotny og Camilla Strøm Henriksen blitt nominert til prisen. 

Årets vinner ble Anna Hints for sin dokumentar Smoke Sauna Sisterhood. Prisen ble delt ut under Beldocs. Om prisvinneren heter det blant annet:

«Anna Hints’ Sundance-winning documentary celebrates female solidarity and community through a group of Estonian women who continue an age-old tradition. The sauna-based rituals carried out by women of the Voro community of Estonia is so unique they appear on UNESCO’s Intangible Cultural Heritage List. Anna Hints’ captivating film places us at the heart of this world.»

MENY