Archfest med nytt program.

Archfest med nytt program.

ArchFest er både en arkitekturfilmfestival og byutviklingskonferanse som inngår som et slags sideprogram under Den norske filmfestivalen. Les mer om årets program.

Foto fra «Soviet Bus Stops».

En tredjedel av Europas befolkning vil være over 60 år innen 2060 og Norge kommer til å mangle 30.000 helsearbeidere innen 2050. Hvordan skal vi vokse opp og bli gamle sammen? 

Det er utgangspunktet for Gråttgull Bergen som deltar på arkitekturfilmfestivalen ArchFest som inngår som sideprogram under Den norske filmfestivalen. Programmet er et samarbeid mellom Haugesund kommunes Enhet for byutvikling (EBY) og festivalen. ArchFest er åpen for alle, og er en kombinert arkitekturfilmfestival og byutviklingskonferanse hvor det gjennom filmvisninger, seminarer og diskusjoner knyttet til arkitektur og byutvikling legges opp til tre innholdsrike dager.

Gråttgull Bergen er regissert og produsert av Bergenbaserte Jérome Picard og selskapet LOCAL. Filmen handler om møtet med seniorer i Bergen, «der man undersøker nye former for hvordan man kan bo sammen og bli eldre i bofellesskap. Ønsket er å plassere våre eldre i hjertet av byfornyelsen. Et sted som er inkluderende og attraktivt for helsepersonell, studenter, yngre, eldre og deres omsorgspersoner. Denne filmen er en lykkepille, og ble vist under Biennalen i Seoul i 2021 der den ble valgt som vinner av Cross Roads-prisen.

I Soviet Bus Stops får vi et annet møte med en felles møteplass: Regissør Kristoffer Hegnsvad tar i filmen oss med på «en fengslende reise gjennom de mangfoldige og ofte oversett arkitektoniske underverkene til bussholdeplassene fra sovjettiden. Filmen er et unikt perspektiv på arven etter sovjetisk design og dens innvirkning på hverdagen. Soviet Bus Stops forteller en underholdende historie gjennom disse tilsynelatende verdslige strukturene. Bussholdeplassene blir symboler på menneskelig motstandskraft og oppfinnsomhet, og gjenspeiler håpene, drømmene og ambisjonene til menneskene som brukte dem. Dokumentarens narrativ vever sammen personlige anekdoter, intervjuer med lokalbefolkningen og historisk kontekst for å kaste lys over den sosiale og kulturelle betydningen av disse arkitektoniske perlene.»

Les mer om hele programmet.

Archfest med nytt program.

Archfest med nytt program.

ArchFest er både en arkitekturfilmfestival og byutviklingskonferanse som inngår som et slags sideprogram under Den norske filmfestivalen. Les mer om årets program.

Foto fra «Soviet Bus Stops».

En tredjedel av Europas befolkning vil være over 60 år innen 2060 og Norge kommer til å mangle 30.000 helsearbeidere innen 2050. Hvordan skal vi vokse opp og bli gamle sammen? 

Det er utgangspunktet for Gråttgull Bergen som deltar på arkitekturfilmfestivalen ArchFest som inngår som sideprogram under Den norske filmfestivalen. Programmet er et samarbeid mellom Haugesund kommunes Enhet for byutvikling (EBY) og festivalen. ArchFest er åpen for alle, og er en kombinert arkitekturfilmfestival og byutviklingskonferanse hvor det gjennom filmvisninger, seminarer og diskusjoner knyttet til arkitektur og byutvikling legges opp til tre innholdsrike dager.

Gråttgull Bergen er regissert og produsert av Bergenbaserte Jérome Picard og selskapet LOCAL. Filmen handler om møtet med seniorer i Bergen, «der man undersøker nye former for hvordan man kan bo sammen og bli eldre i bofellesskap. Ønsket er å plassere våre eldre i hjertet av byfornyelsen. Et sted som er inkluderende og attraktivt for helsepersonell, studenter, yngre, eldre og deres omsorgspersoner. Denne filmen er en lykkepille, og ble vist under Biennalen i Seoul i 2021 der den ble valgt som vinner av Cross Roads-prisen.

I Soviet Bus Stops får vi et annet møte med en felles møteplass: Regissør Kristoffer Hegnsvad tar i filmen oss med på «en fengslende reise gjennom de mangfoldige og ofte oversett arkitektoniske underverkene til bussholdeplassene fra sovjettiden. Filmen er et unikt perspektiv på arven etter sovjetisk design og dens innvirkning på hverdagen. Soviet Bus Stops forteller en underholdende historie gjennom disse tilsynelatende verdslige strukturene. Bussholdeplassene blir symboler på menneskelig motstandskraft og oppfinnsomhet, og gjenspeiler håpene, drømmene og ambisjonene til menneskene som brukte dem. Dokumentarens narrativ vever sammen personlige anekdoter, intervjuer med lokalbefolkningen og historisk kontekst for å kaste lys over den sosiale og kulturelle betydningen av disse arkitektoniske perlene.»

Les mer om hele programmet.

MENY