Pris til ny NRK-serie i Monte Carlo.

Pris til ny NRK-serie i Monte Carlo.

NRK-serien «The Seed» med Ingrid Bolsø Berdal ble tildelt to priser under TV-festivalen i Monte Carlo.

Foto: Heino Ferch og Ingrid Bolsø Berdal (NRK)

Den nye krim-thrilleren The Seed som blant annet foregår på Svalbard vant prisen for beste nyskapning og publikumsprisen under sommerens TV-festival i Monte Carlo.

Det melder Dagsavisen.

Den tysk-norsk-tsjekkiske krimserien var også med i konkurransen om prisen for beste drama. Den gikk til den australske dramaserien Ten Pound Poms.

Ingrid Bolsø Berdal spiller en av hovedrollene i The Seed som norsk politietterforsker.

«Serien handler om en forsvinning på Spitsbergen, hvor nevøen til en tysk politimann (Heino Ferch) er forsvunnet. Den norske politietterforskeren Thea Koren (Ingrid Bolsø Berdal) bistår den tyske inspektør Max Grosz på Spitsbergen. Duoen finner ut at forsvinningssaken kan ha tilknytning til det internasjonale frøkammeret som verdenssamfunnet har etablert med norsk hjelp på Svalbard, og at saken har forgreininger til en omstridt overtakelse av et av verdens jordbruksselskaper. Oppdagelsene gjør at politifolkene får mektige krefter på nakken. Handlingen foregår på Svalbard, i München, Praha og Brussel.»

NRK Drama er inne som samfinansiør, sammen Filmfond Nord og Rein film som coprodusent. Det er Axel Hellstenius (Elling-filmene) som har skrevet den norske delen av manuset.

I tillegg til Bolsø Berdal medvirker flere norske skuespillere, deriblant Anneke von der Lippe, Per Kjerstad og Erik Madsen.

The Seed skal ha tysk premiere på ARD den kommende høsten, før den kan vises på NRK over nyttår.

Festivalen i Monaco deler ut priser i flere kategorier, blant annet beste skuespiller, drama, komedie, dokumentar og nyhetsprogram og samler bransjefolk og TV-stjerner fra verden over. Flere norske TV-serier og dokumentarer har tidligere vunnet pris ved festivalen i Monaco. I fjor var Made in Oslo nominert til tre priser. I 2017 vant Aksel Hennie skuespillerpris for rollen i NRKs Nobel. Samme året fikk også Paul Refsdals Dugma den samme prisen som The Seed nå har fått: Golden Nymph Award.

Pris til ny NRK-serie i Monte Carlo.

Pris til ny NRK-serie i Monte Carlo.

NRK-serien «The Seed» med Ingrid Bolsø Berdal ble tildelt to priser under TV-festivalen i Monte Carlo.

Foto: Heino Ferch og Ingrid Bolsø Berdal (NRK)

Den nye krim-thrilleren The Seed som blant annet foregår på Svalbard vant prisen for beste nyskapning og publikumsprisen under sommerens TV-festival i Monte Carlo.

Det melder Dagsavisen.

Den tysk-norsk-tsjekkiske krimserien var også med i konkurransen om prisen for beste drama. Den gikk til den australske dramaserien Ten Pound Poms.

Ingrid Bolsø Berdal spiller en av hovedrollene i The Seed som norsk politietterforsker.

«Serien handler om en forsvinning på Spitsbergen, hvor nevøen til en tysk politimann (Heino Ferch) er forsvunnet. Den norske politietterforskeren Thea Koren (Ingrid Bolsø Berdal) bistår den tyske inspektør Max Grosz på Spitsbergen. Duoen finner ut at forsvinningssaken kan ha tilknytning til det internasjonale frøkammeret som verdenssamfunnet har etablert med norsk hjelp på Svalbard, og at saken har forgreininger til en omstridt overtakelse av et av verdens jordbruksselskaper. Oppdagelsene gjør at politifolkene får mektige krefter på nakken. Handlingen foregår på Svalbard, i München, Praha og Brussel.»

NRK Drama er inne som samfinansiør, sammen Filmfond Nord og Rein film som coprodusent. Det er Axel Hellstenius (Elling-filmene) som har skrevet den norske delen av manuset.

I tillegg til Bolsø Berdal medvirker flere norske skuespillere, deriblant Anneke von der Lippe, Per Kjerstad og Erik Madsen.

The Seed skal ha tysk premiere på ARD den kommende høsten, før den kan vises på NRK over nyttår.

Festivalen i Monaco deler ut priser i flere kategorier, blant annet beste skuespiller, drama, komedie, dokumentar og nyhetsprogram og samler bransjefolk og TV-stjerner fra verden over. Flere norske TV-serier og dokumentarer har tidligere vunnet pris ved festivalen i Monaco. I fjor var Made in Oslo nominert til tre priser. I 2017 vant Aksel Hennie skuespillerpris for rollen i NRKs Nobel. Samme året fikk også Paul Refsdals Dugma den samme prisen som The Seed nå har fått: Golden Nymph Award.

MENY