Oslo Pix åpner med svensk surrealisme og avslutter med finsk melankoli.

Oslo Pix åpner med svensk surrealisme og avslutter med finsk melankoli.

Oslo Pix åpner med svensk dokumentar, har Oslo-premiere på Oslofilmen «Hør her’a» og runder av med Kaurismäkis Cannesvinner «Fallen Leaves».

Foto fra «Fallen Leaves».

I august er det klart for en ny utgave av Oslo Pix (28.08-03.09). Denne gangen er filmene og arrangementene spredt over alle byens kinoer, fra «basen» på Vega Kino til Frogner og Nasjonalmuseet – for å nevne noen.

Festivalleder Johanne Svendsen Rognlien kan love flere godbiter fra årets filmfestival i Cannes, deriblant den finske legenden Aki Kaurismäki og hans nyeste film, Fallen Leaves, som ble tildelt juryprisen. Filmen avslutter festivalen.

Det starter aller først med med film og liveopptreden på Sentrum Scene med dokumentarfilmen A Tiger in Paradise og sangeren José González. Filmen er regissert av Mikel Cee Karlsson. «A Tiger In Paradise er et surrealistisk besøk inn i musikeren José González’ indre verden av tanker og skygger, iscenesatt med grotesk humor og billedskjønn natur», heter det i omtalen.

Kaveh Tehranis spillefilmdebut, basert på Gulraiz Sharifs kjente roman, tar oss med til Groruddalen og introduserer oss for den 15 år gamle Mahmoud. Hør her’a starter først med premiere i Haugesund før den får sin etterlengtede Oslodebut uka etter på Oslo Pix. Manuset er skrevet av Erlend Loe og Nora Landsrød.

Amerikansk politikk får også plass i festivalprogrammet med bl.a dokumentarfilmen Praying for Armageddon av Tonje Hessen Schei. Den norske dokumentaren ble i våres en av de mest omtalte filmene på CPH:DOX. Til Filmsamtalen kunne Hessen Schei fortelle at hun forventer reaksjoner på sitt portrett av kristne fundamentalister og deres innflytelse i Washington. Den danske dokumentaren A Storm Foretold av danske Christoffer Guldbrandsen er et nært portrett av Trumps rådgiver, Roger Stone, som også har vekket oppsikt.

I tillegg vises det norske bidraget til hovedkonkurransen for kortfilm i Cannes, Tits av Eivind Landsvik.

Programmet og billetter slippes i sin helhet den 10. august.

Den 6.utgaven av Oslo Pix Filmfestival går av stabelen fra 28.08-03.09.2023 på Vega Scene, Ringen Kino, Sentrum Scene, Dansens Hus, Nasjonalmuseet, Kafe Oslo/Litteraturhuset, Frogner Kino, Schous Plass og utvalgte barer på Grünerløkka. Festivalen er Oslos største filmfestival med underkant av 35.000 besøkende i 2022.

Oslo Pix åpner med svensk surrealisme og avslutter med finsk melankoli.

Oslo Pix åpner med svensk surrealisme og avslutter med finsk melankoli.

Oslo Pix åpner med svensk dokumentar, har Oslo-premiere på Oslofilmen «Hør her’a» og runder av med Kaurismäkis Cannesvinner «Fallen Leaves».

Foto fra «Fallen Leaves».

I august er det klart for en ny utgave av Oslo Pix (28.08-03.09). Denne gangen er filmene og arrangementene spredt over alle byens kinoer, fra «basen» på Vega Kino til Frogner og Nasjonalmuseet – for å nevne noen.

Festivalleder Johanne Svendsen Rognlien kan love flere godbiter fra årets filmfestival i Cannes, deriblant den finske legenden Aki Kaurismäki og hans nyeste film, Fallen Leaves, som ble tildelt juryprisen. Filmen avslutter festivalen.

Det starter aller først med med film og liveopptreden på Sentrum Scene med dokumentarfilmen A Tiger in Paradise og sangeren José González. Filmen er regissert av Mikel Cee Karlsson. «A Tiger In Paradise er et surrealistisk besøk inn i musikeren José González’ indre verden av tanker og skygger, iscenesatt med grotesk humor og billedskjønn natur», heter det i omtalen.

Kaveh Tehranis spillefilmdebut, basert på Gulraiz Sharifs kjente roman, tar oss med til Groruddalen og introduserer oss for den 15 år gamle Mahmoud. Hør her’a starter først med premiere i Haugesund før den får sin etterlengtede Oslodebut uka etter på Oslo Pix. Manuset er skrevet av Erlend Loe og Nora Landsrød.

Amerikansk politikk får også plass i festivalprogrammet med bl.a dokumentarfilmen Praying for Armageddon av Tonje Hessen Schei. Den norske dokumentaren ble i våres en av de mest omtalte filmene på CPH:DOX. Til Filmsamtalen kunne Hessen Schei fortelle at hun forventer reaksjoner på sitt portrett av kristne fundamentalister og deres innflytelse i Washington. Den danske dokumentaren A Storm Foretold av danske Christoffer Guldbrandsen er et nært portrett av Trumps rådgiver, Roger Stone, som også har vekket oppsikt.

I tillegg vises det norske bidraget til hovedkonkurransen for kortfilm i Cannes, Tits av Eivind Landsvik.

Programmet og billetter slippes i sin helhet den 10. august.

Den 6.utgaven av Oslo Pix Filmfestival går av stabelen fra 28.08-03.09.2023 på Vega Scene, Ringen Kino, Sentrum Scene, Dansens Hus, Nasjonalmuseet, Kafe Oslo/Litteraturhuset, Frogner Kino, Schous Plass og utvalgte barer på Grünerløkka. Festivalen er Oslos største filmfestival med underkant av 35.000 besøkende i 2022.

MENY