Oljefondet går imot lønnsforhøyelse for Netflix-ledelsen.

Oljefondet går imot lønnsforhøyelse for Netflix-ledelsen.

Ledelsen i Netflix ønsker å gi seg selv lønns- og bonuspålegg midt under lønnskonflikten med forfatterne. Det liker det norske oljefondet dårlig.

Aksjeeierne i strømmegiganten Netflix gikk før helgen imot selskapets foreslåtte utbetalinger av lønn og såkalt kompensasjon for sine toppledere, deriblant Ted Sarandos og Reed Hastings. Et flertall av aksjeeierne deler det norske oljefondets holdning.

Ved utgangen av 2021 hadde det norske fondets investeringer i Netflix en markedsverdi på 22,6 milliarder kroner.            

De foreslåtte utbetalingene til toppledelsen i Netflix kommer på et svært lite gunstig tidspunkt. Netflix og de amerikanske filmstudioene befinner seg i en konflikt med Writers Guild og America. WGAs medlemmer er gått ut i streik i protest mot hva de oppfatter som forverrede kår og dårligere lønnsbetingelser for forfatterne. Da framstår det som ganske tonedøvt å åpne opp pengesekken for sin egne ledere. Netflix-gründer Hastings tjente i fjor 50 millioner dollar i lønn og aksjer. Det forventes av Sarandos vil tjene 40 millioner dollar i 2023.

Aksjeeiernes nei til lønnsutbetalingene kommer få dager etter at WGA ba dem innstendig om å avvise betalingene, melder Hollywood Reporter. 

De streikende forfatterne opplever at deres lønninger ikke har holdt tritt med den generelle veksten i studioenes inntekter fra særlig strømming. Samtidig utsettes de for nedskalering fordi dramaboomen krymper. Kravene fra de streikende omfatter en rekke uavklarte spørsmål – fra nedskjæringer i skriverommene til behovet for å beskytte fagfunksjonen fra revolusjonerende teknologi som AI (kunstig intelligens).

I fjor deltok Hastings i oljefond-topp Nicolai Tangens podkast der han snakket om Netflix sine satsinger og virksomhet. Da ønsket selskapet å framstå med en forbilledlig bedriftskultur. Det spørs om tonen er like gemyttlig under neste årsmøte – hvis utbetalingene til ledelsen finner sted. 

Oljefondet går imot lønnsforhøyelse for Netflix-ledelsen.

Oljefondet går imot lønnsforhøyelse for Netflix-ledelsen.

Ledelsen i Netflix ønsker å gi seg selv lønns- og bonuspålegg midt under lønnskonflikten med forfatterne. Det liker det norske oljefondet dårlig.

Aksjeeierne i strømmegiganten Netflix gikk før helgen imot selskapets foreslåtte utbetalinger av lønn og såkalt kompensasjon for sine toppledere, deriblant Ted Sarandos og Reed Hastings. Et flertall av aksjeeierne deler det norske oljefondets holdning.

Ved utgangen av 2021 hadde det norske fondets investeringer i Netflix en markedsverdi på 22,6 milliarder kroner.            

De foreslåtte utbetalingene til toppledelsen i Netflix kommer på et svært lite gunstig tidspunkt. Netflix og de amerikanske filmstudioene befinner seg i en konflikt med Writers Guild og America. WGAs medlemmer er gått ut i streik i protest mot hva de oppfatter som forverrede kår og dårligere lønnsbetingelser for forfatterne. Da framstår det som ganske tonedøvt å åpne opp pengesekken for sin egne ledere. Netflix-gründer Hastings tjente i fjor 50 millioner dollar i lønn og aksjer. Det forventes av Sarandos vil tjene 40 millioner dollar i 2023.

Aksjeeiernes nei til lønnsutbetalingene kommer få dager etter at WGA ba dem innstendig om å avvise betalingene, melder Hollywood Reporter. 

De streikende forfatterne opplever at deres lønninger ikke har holdt tritt med den generelle veksten i studioenes inntekter fra særlig strømming. Samtidig utsettes de for nedskalering fordi dramaboomen krymper. Kravene fra de streikende omfatter en rekke uavklarte spørsmål – fra nedskjæringer i skriverommene til behovet for å beskytte fagfunksjonen fra revolusjonerende teknologi som AI (kunstig intelligens).

I fjor deltok Hastings i oljefond-topp Nicolai Tangens podkast der han snakket om Netflix sine satsinger og virksomhet. Da ønsket selskapet å framstå med en forbilledlig bedriftskultur. Det spørs om tonen er like gemyttlig under neste årsmøte – hvis utbetalingene til ledelsen finner sted. 

MENY