Nye ansikter i Tromsøs film- og kinoliv.

Nye ansikter i Tromsøs film- og kinoliv.

Tromsø internasjonale filmfestival har ansatt Sofie Lødding som produsent på Verdensteatret og Sander Stabell som ny teknisk leder for TIFF og Verdensteatret.

Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) har ansatt Sofie Lødding (24) som fast produsent på Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø. Samtidig ansettes Sander Stabell som ny teknisk leder for TIFF og Verdensteatret.

Lødding har erfaring fra flere av byens største festivaler. Hun har siden 2019 vært gruppeleder for frivillige i Buktafestivalen, hvor hun også sitter i styret. Hun har i tillegg vært innom Rakettnatt, samt vært prosjektleder for festivalen Kongeparken. 

Lødding har i vår tatt en bachelorgrad i ledelse, innovasjon og marked ved Universitetet i Tromsø. 

– Jeg har alltid vært glad i Verdensteatret, spesielt når det er festivaler her. Nå gleder jeg meg til å lære mer om helårsdriften og være med på å drive og utvikle kinoen og cinemateket fremover, sier hun. 

For tiden er Lødding produsent for Musikkfest Tromsø, som skal arrangeres 19. august og etter det vil hun innta produsent-stolen på Verdensteatret. 

Sander Stabell startet sit liv i kinobransjen på Harstad kino- og kulturhus i 2015. Her har han også jobbet på fesvalen AMIFF (Arcc Moving Image & Film Fesval). Han har vært digitaloperatør (kinomaskinist) på Aurora kino Fokus siden 2017, hvor han også har fungert som skiftleder under TIFF de siste årene.

Han har siden høsten 2020 også hatt et vikariat som maskinist på Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø og kjenner dermed både fesvalen og Verdensteatret godt fra før. 

– Etter at jeg flyttet til byen og deltok på mitt første TIFF i 2018, våknet interessen min for Verdensteatret og filmteknikk. Den har bare økt etter noen år i stiftelsen, og jeg har nå gleden av å kunne ta fatt på nye og spennende utfordringer sammen med resten av det flotte teamet vårt. Jeg ser spesielt frem l årets høydepunkt for mange av oss, å lage en heidundrende god festival i januar, sier han. 

I den nye stillingen får Sander det overordnede tekniske ansvaret for Verdensteatret året rundt, samt TIFF i januar, Stumfilmdager i april og festivalen for barn og unge TIFF Junior i september.

Nye ansikter i Tromsøs film- og kinoliv.

Nye ansikter i Tromsøs film- og kinoliv.

Tromsø internasjonale filmfestival har ansatt Sofie Lødding som produsent på Verdensteatret og Sander Stabell som ny teknisk leder for TIFF og Verdensteatret.

Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) har ansatt Sofie Lødding (24) som fast produsent på Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø. Samtidig ansettes Sander Stabell som ny teknisk leder for TIFF og Verdensteatret.

Lødding har erfaring fra flere av byens største festivaler. Hun har siden 2019 vært gruppeleder for frivillige i Buktafestivalen, hvor hun også sitter i styret. Hun har i tillegg vært innom Rakettnatt, samt vært prosjektleder for festivalen Kongeparken. 

Lødding har i vår tatt en bachelorgrad i ledelse, innovasjon og marked ved Universitetet i Tromsø. 

– Jeg har alltid vært glad i Verdensteatret, spesielt når det er festivaler her. Nå gleder jeg meg til å lære mer om helårsdriften og være med på å drive og utvikle kinoen og cinemateket fremover, sier hun. 

For tiden er Lødding produsent for Musikkfest Tromsø, som skal arrangeres 19. august og etter det vil hun innta produsent-stolen på Verdensteatret. 

Sander Stabell startet sit liv i kinobransjen på Harstad kino- og kulturhus i 2015. Her har han også jobbet på fesvalen AMIFF (Arcc Moving Image & Film Fesval). Han har vært digitaloperatør (kinomaskinist) på Aurora kino Fokus siden 2017, hvor han også har fungert som skiftleder under TIFF de siste årene.

Han har siden høsten 2020 også hatt et vikariat som maskinist på Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø og kjenner dermed både fesvalen og Verdensteatret godt fra før. 

– Etter at jeg flyttet til byen og deltok på mitt første TIFF i 2018, våknet interessen min for Verdensteatret og filmteknikk. Den har bare økt etter noen år i stiftelsen, og jeg har nå gleden av å kunne ta fatt på nye og spennende utfordringer sammen med resten av det flotte teamet vårt. Jeg ser spesielt frem l årets høydepunkt for mange av oss, å lage en heidundrende god festival i januar, sier han. 

I den nye stillingen får Sander det overordnede tekniske ansvaret for Verdensteatret året rundt, samt TIFF i januar, Stumfilmdager i april og festivalen for barn og unge TIFF Junior i september.

MENY