En tegneserieskapers flukt.

En tegneserieskapers flukt.

Nye prosjekter om blant annet den jødiske forretningsmannen Rabinowitz og en iransk tegneserieskapers dramatiske vei til friheten, har fått tilskudd fra Filmkraft.

Foto fra «Eaten Fish».

Filmkraft bevilget 2 560 000 kroner til nye prosjekter i siste tildelingsrunde. 4 prosjekter er tildelt skrivepenger, 8 prosjekter utviklingsstøtte og 2 prosjekter produksjonsstøtte. Av dette er 46% dokumentar og 54% fiksjon. Her er prosjektene som fikk hoveddelen av tilskuddspotten:

Planet med regi av Fredrik Hana har fått tilskudd innen utvikling. Det er «et science-fiction epos om menneskets møte med det ukjente. En omfattende skildring av vår plass i universet bygget på et mangfold av små og store sekvenser som utfordrer form, sjanger og narrativ.» Filmprosjektet er basert på den prisvinnende kortfilmen From.Beyond. Manus: Fredrik Hana og Jamie Turville Produsent: Julia Joner i Chezville

Rabinowitz med regi av Maria Lavelle et en nytt kapittel om den norsk-jødiske forretningsmannen Moritz Rabinowitz som forsøkte å advare verden mot Hitler. «Når Norge okkuperes, befinner han seg øverst på nazistenes dødsliste og må velge mellom livet eller familien sin.» Prosjektet har fått tilskudd til utvikling og skal både regisseres, skrives og produseres av Lavelle.

Hanne Cotton Breiviks fiksjonsfilm Verket får tilskudd til produksjon. Filmen handler om pianisten Alfred som er finalist i en prestisjetung konkurranse. »Når suksessen endelig er innenfor rekkevidde, blir det en besittelse og Alfred undertrykker alle varseltegn om sin tilstand. Moren Siv Anita håper at verket til hans avdøde far vil sikre førsteplass, mens søsteren Silje setter spørsmålstegn ved hele tilværelsen til Alfred. Gjennom en sanselig reise handler Verket om rammene vi vokser inn i, ambisjoner basert på plikt og løsrivelse fra foreldres forventninger.» Cotton Breivik står også for manus. Produsent: Eirik Foss, Filmavdelingen.

Daniel Niels Roberts dokumentar Eaten Fish får tilskudd til produksjon. Den er basert på det dramatiske livet til den iranske tegneserieskaperen og flyktningen Ali Dorani. «Etter nesten fem traumatiske år i en australsk immigrasjonsleir, vant den unge iranske flyktningen Ali Dorani friheten, da tegneseriene hans – skriblet på stjålet papir under pennenavnet EatenFish – gikk viralt. I Stavanger kjemper han med arrene fra årene i leiren, mens fortiden blir gjenfortalt gjennom konstruksjonen av lifesize kulisser som gir liv til Alis tegninger. Fortid og nåtid smelter sammen. Tegningene var veien til friheten én gang. Kan han nå bruke dem til å legge fortiden bak seg?» Manus/Regi: Daniel Niels Roberts Produsent: Anne Køhncke, Final Cut for Real Norway AS

Piraya fikk tilskudd til utvikling av to dokumentarprosjekter, begge unndratt offentligheten.

En tegneserieskapers flukt.

En tegneserieskapers flukt.

Nye prosjekter om blant annet den jødiske forretningsmannen Rabinowitz og en iransk tegneserieskapers dramatiske vei til friheten, har fått tilskudd fra Filmkraft.

Foto fra «Eaten Fish».

Filmkraft bevilget 2 560 000 kroner til nye prosjekter i siste tildelingsrunde. 4 prosjekter er tildelt skrivepenger, 8 prosjekter utviklingsstøtte og 2 prosjekter produksjonsstøtte. Av dette er 46% dokumentar og 54% fiksjon. Her er prosjektene som fikk hoveddelen av tilskuddspotten:

Planet med regi av Fredrik Hana har fått tilskudd innen utvikling. Det er «et science-fiction epos om menneskets møte med det ukjente. En omfattende skildring av vår plass i universet bygget på et mangfold av små og store sekvenser som utfordrer form, sjanger og narrativ.» Filmprosjektet er basert på den prisvinnende kortfilmen From.Beyond. Manus: Fredrik Hana og Jamie Turville Produsent: Julia Joner i Chezville

Rabinowitz med regi av Maria Lavelle et en nytt kapittel om den norsk-jødiske forretningsmannen Moritz Rabinowitz som forsøkte å advare verden mot Hitler. «Når Norge okkuperes, befinner han seg øverst på nazistenes dødsliste og må velge mellom livet eller familien sin.» Prosjektet har fått tilskudd til utvikling og skal både regisseres, skrives og produseres av Lavelle.

Hanne Cotton Breiviks fiksjonsfilm Verket får tilskudd til produksjon. Filmen handler om pianisten Alfred som er finalist i en prestisjetung konkurranse. »Når suksessen endelig er innenfor rekkevidde, blir det en besittelse og Alfred undertrykker alle varseltegn om sin tilstand. Moren Siv Anita håper at verket til hans avdøde far vil sikre førsteplass, mens søsteren Silje setter spørsmålstegn ved hele tilværelsen til Alfred. Gjennom en sanselig reise handler Verket om rammene vi vokser inn i, ambisjoner basert på plikt og løsrivelse fra foreldres forventninger.» Cotton Breivik står også for manus. Produsent: Eirik Foss, Filmavdelingen.

Daniel Niels Roberts dokumentar Eaten Fish får tilskudd til produksjon. Den er basert på det dramatiske livet til den iranske tegneserieskaperen og flyktningen Ali Dorani. «Etter nesten fem traumatiske år i en australsk immigrasjonsleir, vant den unge iranske flyktningen Ali Dorani friheten, da tegneseriene hans – skriblet på stjålet papir under pennenavnet EatenFish – gikk viralt. I Stavanger kjemper han med arrene fra årene i leiren, mens fortiden blir gjenfortalt gjennom konstruksjonen av lifesize kulisser som gir liv til Alis tegninger. Fortid og nåtid smelter sammen. Tegningene var veien til friheten én gang. Kan han nå bruke dem til å legge fortiden bak seg?» Manus/Regi: Daniel Niels Roberts Produsent: Anne Køhncke, Final Cut for Real Norway AS

Piraya fikk tilskudd til utvikling av to dokumentarprosjekter, begge unndratt offentligheten.

MENY