Anders Hammer fikk juryprisen i Sheffield.

Anders Hammer fikk juryprisen i Sheffield.

Anders Hammers «The Takeover» ble tildelt The Grand Jury Award under Storbritannias viktigste festival for dokumentarfilm i Sheffield. Prisen kvalifiserer både til Oscar og Bafta.

The Takeover (tidligere tittel på norsk: Talibans retur til makten) fokuserer spesielt på unge kvinners situasjon under det nye regimet i Afghanistan. Hva skjer med menneskerettighetene når Talibans strenge religiøse lover og regler skal gjennomsyre hele Afghanistan?

Hammer gjorde opptakene under oppløsningen av det USA-støttede regimet og da Taliban tok over makten raskere enn noen hadde trodd. Filmen viser hvordan sivile afghanske grupper kjemper tilbake da Taliban forbyr kvinner rett til utdanning og arbeid. Hammer følger de kvinnedrevne protestene som sprer seg og møter sterkt motstand.

Den Oscar- og BAFTA-kvalifiserende prisen går til filmer som viser ekstra stor kreativitet innen kortformatet. Juryen på Sheffield Doc/Fest sier følgende om den amerikansk-norske filmen (som er støttet av Viken filmsenter):

The Takeover is an unflinching look at the many forces working against women trying to maintain their rights in the aftermath of the chaotic U.S. withdrawal from Afghanistan and the Taliban’s seizure of power. The jury admired the film’s rawness, immediacy and ability to capture the life and death stakes for those women willing to confront the regime as they continue to demand their rights. Beyond the extreme violence of the Taliban, the film exposes the West’s ongoing complicity by maintaining negotiations with the Taliban as well as protests by Afghan women who stand in solidarity with the regime.  Ultimately, The Takeover places viewers on front lines, urgently capturing the devastating consequences of the U.S. invasion of Afghanistan on society as a whole and on women in particular.”

Anders Hammer fikk juryprisen i Sheffield.

Anders Hammer fikk juryprisen i Sheffield.

Anders Hammers «The Takeover» ble tildelt The Grand Jury Award under Storbritannias viktigste festival for dokumentarfilm i Sheffield. Prisen kvalifiserer både til Oscar og Bafta.

The Takeover (tidligere tittel på norsk: Talibans retur til makten) fokuserer spesielt på unge kvinners situasjon under det nye regimet i Afghanistan. Hva skjer med menneskerettighetene når Talibans strenge religiøse lover og regler skal gjennomsyre hele Afghanistan?

Hammer gjorde opptakene under oppløsningen av det USA-støttede regimet og da Taliban tok over makten raskere enn noen hadde trodd. Filmen viser hvordan sivile afghanske grupper kjemper tilbake da Taliban forbyr kvinner rett til utdanning og arbeid. Hammer følger de kvinnedrevne protestene som sprer seg og møter sterkt motstand.

Den Oscar- og BAFTA-kvalifiserende prisen går til filmer som viser ekstra stor kreativitet innen kortformatet. Juryen på Sheffield Doc/Fest sier følgende om den amerikansk-norske filmen (som er støttet av Viken filmsenter):

The Takeover is an unflinching look at the many forces working against women trying to maintain their rights in the aftermath of the chaotic U.S. withdrawal from Afghanistan and the Taliban’s seizure of power. The jury admired the film’s rawness, immediacy and ability to capture the life and death stakes for those women willing to confront the regime as they continue to demand their rights. Beyond the extreme violence of the Taliban, the film exposes the West’s ongoing complicity by maintaining negotiations with the Taliban as well as protests by Afghan women who stand in solidarity with the regime.  Ultimately, The Takeover places viewers on front lines, urgently capturing the devastating consequences of the U.S. invasion of Afghanistan on society as a whole and on women in particular.”

MENY