NFI støtter skattekampanje og bordtennis-undergrunn.

NFI støtter skattekampanje og bordtennis-undergrunn.

I Tax Wars følger regissør Hege Dehli blant andre Eva Joly og Thomas Piketty i en global kampanje for ny skattelegging av multinasjonale selskaper. Les mer om dokumentarprosjektene og kortfilmen som har fått tilskudd fra NFI.

Foto: Eva Joly i «Tax Wars».

To dokumentarfilmer og én kortfilm har fått produksjonstilskudd etter konsulentvurdering fra Norsk filminstitutt:

I Tax Wars følger regissør Hege Dehli bl.a Eva Joly og Thomas Piketty i en global kampanje for rettferdig skattlegging av multinasjonale selskaper; i Ping pong Oslo introduserer regissør Åsmund Hasli oss for et undergrunnsmiljøet for bordtennis i Oslo; mens Animalia er en kortfilmfabel om forholdet mellom mennesker og dyr.

Om de to dokumentarprosjektene har filmkonsulent Klara Nilsson Grunning følgende å si:

– Dette er to dokumentarer som på hvert sitt vis skildrer pågående samfunnsprosesser og dokumenterer dem for nåtiden og ettertiden. Både Tax Wars og Ping pong Oslo stiller grunnleggende spørsmål ved hvilket samfunn vi ønsker. Dette er dokumentarskapere med et samfunnsengasjert blikk som Norsk filminstitutt nå løfter fram, sier Grunning.

Tax wars tar med seerne med «bak kulissene i en global kampanje for å sette folk foran profitt, holde multinasjonale selskaper ansvarlige og kreve at verdens mektigste og rikeste selskaper og milliardærer betaler sin rettferdige andel skatt til fellesskapet». Regissør og produsent Hege Dehli har bakgrunn fra fransk tv-produksjon, og etablerte Mechanix Film i Norge i 2001. Hun har også tidligere fulgt Eva Joly som dokumentarist, bl.a Nettverket: Korrupsjonsjegernes verden (2011).

Tax Wars skal produseres som både en 52-minutters tv-versjon og en 90-minutters versjon for festivalvisning. Tilskudd fra NFI er på 1.000.000 av et totalbudsjett på 8.176.120 kroner

Ping pong Oslo handler om undergrunnsmiljøet for bordtennis i Oslo. «På Schous plass møtes en svært sammensatt gruppe mennesker daglig for å spille bordtennis. Motivasjonen for å komme dit varierer: Noen liker å vinne, andre liker å drikke øl, noen er ensomme og noen trenger et sted å henge. Alle har til felles at de liker å spille bordtennis. Men når kommunen vil fjerne bordtennisbordene fra Schous plass, går de sammen om å bevare møteplassen sin.»

Regissør Åsmund Hasli har selv vært en del av dette bordtennismiljøet, og har fulgt livet på Schous plass gjennom lang tid. Ping pong Oslo er en tv-dokumentar på inntil en times spilletid. Produsent er Medieoperatørene som tildeles 980.000 kroner av et totalbudsjett på 3.238.980 kroner.

I tillegg fikk kortfilmen Animalia 1.200.000 kroner i produksjonstilskudd etter konsulentvurdering. Animalia er «en fabel om forholdet mellom mennesker og dyr. Handlingen utspiller seg i en framtid der naturen har gjenerobret verden. Alle som puster inn lufta mister tanker, minner og språk.» Regissør Marius Rolfsvåg og forfatter Øystein Stene har sammen utviklet et kortfilmkonsept basert på fiksjonsuniverset fra Stenes romantrilogi om Alm. Produsenter er Esben Selvig og Sindre Austad i Klynge AS.

NFI støtter skattekampanje og bordtennis-undergrunn.

NFI støtter skattekampanje og bordtennis-undergrunn.

I Tax Wars følger regissør Hege Dehli blant andre Eva Joly og Thomas Piketty i en global kampanje for ny skattelegging av multinasjonale selskaper. Les mer om dokumentarprosjektene og kortfilmen som har fått tilskudd fra NFI.

Foto: Eva Joly i «Tax Wars».

To dokumentarfilmer og én kortfilm har fått produksjonstilskudd etter konsulentvurdering fra Norsk filminstitutt:

I Tax Wars følger regissør Hege Dehli bl.a Eva Joly og Thomas Piketty i en global kampanje for rettferdig skattlegging av multinasjonale selskaper; i Ping pong Oslo introduserer regissør Åsmund Hasli oss for et undergrunnsmiljøet for bordtennis i Oslo; mens Animalia er en kortfilmfabel om forholdet mellom mennesker og dyr.

Om de to dokumentarprosjektene har filmkonsulent Klara Nilsson Grunning følgende å si:

– Dette er to dokumentarer som på hvert sitt vis skildrer pågående samfunnsprosesser og dokumenterer dem for nåtiden og ettertiden. Både Tax Wars og Ping pong Oslo stiller grunnleggende spørsmål ved hvilket samfunn vi ønsker. Dette er dokumentarskapere med et samfunnsengasjert blikk som Norsk filminstitutt nå løfter fram, sier Grunning.

Tax wars tar med seerne med «bak kulissene i en global kampanje for å sette folk foran profitt, holde multinasjonale selskaper ansvarlige og kreve at verdens mektigste og rikeste selskaper og milliardærer betaler sin rettferdige andel skatt til fellesskapet». Regissør og produsent Hege Dehli har bakgrunn fra fransk tv-produksjon, og etablerte Mechanix Film i Norge i 2001. Hun har også tidligere fulgt Eva Joly som dokumentarist, bl.a Nettverket: Korrupsjonsjegernes verden (2011).

Tax Wars skal produseres som både en 52-minutters tv-versjon og en 90-minutters versjon for festivalvisning. Tilskudd fra NFI er på 1.000.000 av et totalbudsjett på 8.176.120 kroner

Ping pong Oslo handler om undergrunnsmiljøet for bordtennis i Oslo. «På Schous plass møtes en svært sammensatt gruppe mennesker daglig for å spille bordtennis. Motivasjonen for å komme dit varierer: Noen liker å vinne, andre liker å drikke øl, noen er ensomme og noen trenger et sted å henge. Alle har til felles at de liker å spille bordtennis. Men når kommunen vil fjerne bordtennisbordene fra Schous plass, går de sammen om å bevare møteplassen sin.»

Regissør Åsmund Hasli har selv vært en del av dette bordtennismiljøet, og har fulgt livet på Schous plass gjennom lang tid. Ping pong Oslo er en tv-dokumentar på inntil en times spilletid. Produsent er Medieoperatørene som tildeles 980.000 kroner av et totalbudsjett på 3.238.980 kroner.

I tillegg fikk kortfilmen Animalia 1.200.000 kroner i produksjonstilskudd etter konsulentvurdering. Animalia er «en fabel om forholdet mellom mennesker og dyr. Handlingen utspiller seg i en framtid der naturen har gjenerobret verden. Alle som puster inn lufta mister tanker, minner og språk.» Regissør Marius Rolfsvåg og forfatter Øystein Stene har sammen utviklet et kortfilmkonsept basert på fiksjonsuniverset fra Stenes romantrilogi om Alm. Produsenter er Esben Selvig og Sindre Austad i Klynge AS.

MENY