Masterclass med dansk Oscarvinner.

Masterclass med dansk Oscarvinner.

En av Nordens mest meritterte og etterspurte klippere holder en masterclass på Vega Kino i juni.

Foto fra Oscarpriste «Sound of Metal».

Mikkel E. G. Nielsen er mest kjent for sitt arbeid som klipper på en rekke internasjonalt profilerte filmer, framfor alt Sound of Metal (2020), The Banshees of Inisherin (2022) og Beasts of No Nation (2015). Før det internasjonale gjennombruddet klippet han lokale suksessfilmer som bl.a Den kongelige affære (2012) and Kongekabalen (2004).

Nielsen er blitt tildelt en Oscar og en BAFTA for Sound of Metal, en BFE Cut Above Award for The Banshees of Inisherin og Den danske filmprisen (Bodil) for klippen på Kongekabalen og enda en BAFTA for The Banshees of Inisherin.

Utdrag fra omtalen av masterclassen (som vil foregå på engelsk):

«Mikkel’s great talent lies not only within storytelling, but also in his editing choices, style, and techniques. In this masterclass, he will share his experiences of editing and collaborating with director Darius Marder on Sounds of Metal, director Martin McDonagh on The Banshees of Inisherin, and director Cary Joji Fukunaga on Beasts of No Nation. He will also elaborate on editing short films and commercials (among some directed by Martin De Thurah).»

Til magasinet Soundvenue forteller Nielsen følgende om arbeidet på Oscarpriste Sound of Metal:

«Jeg er faktisk selv trommeslager og er vokset op i en musikfamilie. Jeg er nærmest født i et pladestudie, så jeg kunne virkelig relatere til historien og tematikken. Darius (regissør) er oprindelig selv klipper, men han gav mig meget frie hænder, og vi arbejdede med at vække sanserne igennem skuespillernes øjne og ører. Når man fjerner en af hovedpersonens sanser, så bliver det en større oplevelse for publikum. Dér skaber man et filmsprog. Det er jo det, der er så magisk med film: At vi stadig kan finde et greb, der gør, at du som seer får en ny oplevelse. Det giver én totalt meget lyst til at arbejde i faget«.

»På grund af filmbranchens størrelse herhjemme har man mulighed for at arbejde på mange forskellige projekter fra reklamer til dokumentar, musikvideoer, spillefilm og tv-serier, og på den måde får man samlet sig en teknisk værktøjskasse med alle mulige ting. Jeg har altid eksperimenteret meget med, hvordan man kan udfordre mediet og løfte barren en smule – helt tilbage fra Filmskolen og senere, da jeg fik arbejde på Christoffer Boes ’Reconstruction’, hvor vi også legede med mediet«.

Masterclassen, som varer 3 timer, finner sted: Lørdag 17.06, kl. 14:00 / Vega 1. Det er Norske filmklippere (N:F:K) som organiserere arrangementet i samarbeid med Nielsen og Vega Scene. Du kan kjøpe billett her.

Masterclass med dansk Oscarvinner.

Masterclass med dansk Oscarvinner.

En av Nordens mest meritterte og etterspurte klippere holder en masterclass på Vega Kino i juni.

Foto fra Oscarpriste «Sound of Metal».

Mikkel E. G. Nielsen er mest kjent for sitt arbeid som klipper på en rekke internasjonalt profilerte filmer, framfor alt Sound of Metal (2020), The Banshees of Inisherin (2022) og Beasts of No Nation (2015). Før det internasjonale gjennombruddet klippet han lokale suksessfilmer som bl.a Den kongelige affære (2012) and Kongekabalen (2004).

Nielsen er blitt tildelt en Oscar og en BAFTA for Sound of Metal, en BFE Cut Above Award for The Banshees of Inisherin og Den danske filmprisen (Bodil) for klippen på Kongekabalen og enda en BAFTA for The Banshees of Inisherin.

Utdrag fra omtalen av masterclassen (som vil foregå på engelsk):

«Mikkel’s great talent lies not only within storytelling, but also in his editing choices, style, and techniques. In this masterclass, he will share his experiences of editing and collaborating with director Darius Marder on Sounds of Metal, director Martin McDonagh on The Banshees of Inisherin, and director Cary Joji Fukunaga on Beasts of No Nation. He will also elaborate on editing short films and commercials (among some directed by Martin De Thurah).»

Til magasinet Soundvenue forteller Nielsen følgende om arbeidet på Oscarpriste Sound of Metal:

«Jeg er faktisk selv trommeslager og er vokset op i en musikfamilie. Jeg er nærmest født i et pladestudie, så jeg kunne virkelig relatere til historien og tematikken. Darius (regissør) er oprindelig selv klipper, men han gav mig meget frie hænder, og vi arbejdede med at vække sanserne igennem skuespillernes øjne og ører. Når man fjerner en af hovedpersonens sanser, så bliver det en større oplevelse for publikum. Dér skaber man et filmsprog. Det er jo det, der er så magisk med film: At vi stadig kan finde et greb, der gør, at du som seer får en ny oplevelse. Det giver én totalt meget lyst til at arbejde i faget«.

»På grund af filmbranchens størrelse herhjemme har man mulighed for at arbejde på mange forskellige projekter fra reklamer til dokumentar, musikvideoer, spillefilm og tv-serier, og på den måde får man samlet sig en teknisk værktøjskasse med alle mulige ting. Jeg har altid eksperimenteret meget med, hvordan man kan udfordre mediet og løfte barren en smule – helt tilbage fra Filmskolen og senere, da jeg fik arbejde på Christoffer Boes ’Reconstruction’, hvor vi også legede med mediet«.

Masterclassen, som varer 3 timer, finner sted: Lørdag 17.06, kl. 14:00 / Vega 1. Det er Norske filmklippere (N:F:K) som organiserere arrangementet i samarbeid med Nielsen og Vega Scene. Du kan kjøpe billett her.

MENY