«Hør her’a!» åpner Den norske filmfestivalen.

«Hør her’a!» åpner Den norske filmfestivalen.

Spillefilmen basert på Gulraiz Sharifs bok åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Spillefilmen Hør her’a! skal åpne Den 51. norske filmfestivalen som går av stabelen i Haugesund søndag 20. august.

– Vi er alle utrolig glade og stolte over å få åpne årets utgave av Den norske filmfestivalen! Det gir skikkelig sug i magen og vi gleder oss stort til å dele den varme og rørende historien om Mahmoud og Alia med dere, sier regissøren Kaveh Tehrani.

Manuset er skrevet av Erlend Loe og Nora Landsrød, og tar oss med til Groruddalen i Oslo.  

«Den 15 år gamle norsk-pakistanske Mahmoud har akkurat blitt ferdig med ungdomsskolen og er klar for to måneder med sommerferie. Det eneste problemet er at han er uten sommerjobb, penger eller noe å finne på. Når onkelen hans kommer på besøk fra Pakistan, må Mahmoud stille opp og vise ham alt Oslo har å by på. Samtidig betror lillebroren Ali seg til ham med en svært personlig hemmelighet, noe som gjør at Mahmoud blir satt på sitt livs største prøve for å holde familien samlet og ta vare på sitt yngre søsken.»

I de sentrale rollene møter vi blant andre Mohammed Ahmed (Mahmoud), Liza Haider (Ali) og Asim Shaudhry.

Filmen er et samarbeid mellom Motlys, Viaplay og Arthaus, og skal lanseres på kinoer over hele landet høsten 2023, for deretter å vises eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay.

– Hør her’a! er en film for vår tid. En raus, varm og inkluderende film for et stort publikum med en relevant tematikk. Vi er utrolig stolte over at akkurat vår film får åpne filmfestivalen i Haugesund, og svært glade for at både Viaplay og Arthaus ønsket å bli med oss på dette, forteller produsent i Motlys, Yngve Sæther.

Kaveh Tehrani har en bakgrunn som musikkvideoregissør og kortfilmskaper. Han står bak en rekke prisvinnende kortfilmer, blant annet Amanda-vinneren 1994 om fremmedgjøring av en persisk familie i Lillehammer på 90-tallet. Nå debuterer han som spillefilmregissør med en film basert på Gulraiz Sharifs bestselger Hør her’a!, som ble en av de største boksuksessene i 2020 og ble blant annet belønnet med Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur. Boken er i tillegg solgt til flere land, og var Deichmans mest utlånte bok i 2021.

Hør her’a! er produsert av Motlys ved produsentene Ingvil Berger og Yngve Sæther i samarbeid med Viaplay ved ansvarlig produsent Kari Moen Kristiansen og Arthaus. Den får sin ordinære premiere på norske kinoer 15. september, og blir deretter eksklusivt tilgjengelig på strømmetjenesten Viaplay

«Hør her’a!» åpner Den norske filmfestivalen.

«Hør her’a!» åpner Den norske filmfestivalen.

Spillefilmen basert på Gulraiz Sharifs bok åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Spillefilmen Hør her’a! skal åpne Den 51. norske filmfestivalen som går av stabelen i Haugesund søndag 20. august.

– Vi er alle utrolig glade og stolte over å få åpne årets utgave av Den norske filmfestivalen! Det gir skikkelig sug i magen og vi gleder oss stort til å dele den varme og rørende historien om Mahmoud og Alia med dere, sier regissøren Kaveh Tehrani.

Manuset er skrevet av Erlend Loe og Nora Landsrød, og tar oss med til Groruddalen i Oslo.  

«Den 15 år gamle norsk-pakistanske Mahmoud har akkurat blitt ferdig med ungdomsskolen og er klar for to måneder med sommerferie. Det eneste problemet er at han er uten sommerjobb, penger eller noe å finne på. Når onkelen hans kommer på besøk fra Pakistan, må Mahmoud stille opp og vise ham alt Oslo har å by på. Samtidig betror lillebroren Ali seg til ham med en svært personlig hemmelighet, noe som gjør at Mahmoud blir satt på sitt livs største prøve for å holde familien samlet og ta vare på sitt yngre søsken.»

I de sentrale rollene møter vi blant andre Mohammed Ahmed (Mahmoud), Liza Haider (Ali) og Asim Shaudhry.

Filmen er et samarbeid mellom Motlys, Viaplay og Arthaus, og skal lanseres på kinoer over hele landet høsten 2023, for deretter å vises eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay.

– Hør her’a! er en film for vår tid. En raus, varm og inkluderende film for et stort publikum med en relevant tematikk. Vi er utrolig stolte over at akkurat vår film får åpne filmfestivalen i Haugesund, og svært glade for at både Viaplay og Arthaus ønsket å bli med oss på dette, forteller produsent i Motlys, Yngve Sæther.

Kaveh Tehrani har en bakgrunn som musikkvideoregissør og kortfilmskaper. Han står bak en rekke prisvinnende kortfilmer, blant annet Amanda-vinneren 1994 om fremmedgjøring av en persisk familie i Lillehammer på 90-tallet. Nå debuterer han som spillefilmregissør med en film basert på Gulraiz Sharifs bestselger Hør her’a!, som ble en av de største boksuksessene i 2020 og ble blant annet belønnet med Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur. Boken er i tillegg solgt til flere land, og var Deichmans mest utlånte bok i 2021.

Hør her’a! er produsert av Motlys ved produsentene Ingvil Berger og Yngve Sæther i samarbeid med Viaplay ved ansvarlig produsent Kari Moen Kristiansen og Arthaus. Den får sin ordinære premiere på norske kinoer 15. september, og blir deretter eksklusivt tilgjengelig på strømmetjenesten Viaplay

MENY