Satirisk familiefilm fra Bergen.

Satirisk familiefilm fra Bergen.

En satirisk spillefilm om en familie som hyrer en leiemorder fikk det største tilskuddet fra mediefondet Zefyr denne uken.

Foto: Ole M. Elvestad, Gunnbjörg Gunnarsdottir og Oscar Bøe utgjør På Film som nå har fått tilskudd.

En familie som hyrer en leiemorder er ikke vanlig kost i norsk familiefilm. Men så er da heller ikke Viktoria må dø underholdning for hele familien, skulle vi tro. Prosjektet har mottatt det suverent største beløpet fra mediefondet Zefyr i denne søknadsrunden, melder fondet.

Det er Gunnbjörg Gunnarsdottir hos produsenten På Film som har skrevet manus og har regien på Viktoria må dø. Dette er en sjangeroverskridende familiefilm som handler om to barn fra en velstående familie som hyrer inn en leiemorder for å bli kvitt sin brysomme stemor.

Viktoria må dø gir et satirisk blikk på klasseskille, hvor den velstående familien føler seg privilegert nok til å overtale en lovlydig innvandrer å gjøre jobben som leiemorder. Dette er en familiefilm, men med et voksent filmspråk som utfordrer både barn og voksne på deres opplevelse av hva en familiefilm kan være, kunne regissøren nylig fortelle på websiden til Bergen Kommune.

– Hittil har vi fått støtte av av Norsk Filminstitutt og Vestnorsk Filmsenter til utviklingen, og vi håper Zefyr blir hovedfinansiør til selve produksjonen. I tillegg har vi fått med Scandinavian Film Distribution i Danmark. Men det er kostbart å lage gode spillefilmer, så vi er på jakt etter flere investorer, fortalte regissøren.

Da Vestnorsk filmsenter ga prosjektet tilskudd, var begrunnelsen som følger:

«I Viktoria må dø har regissøren ambisjoner om å skape et visuelt interessant univers kombinert med et sterkt ønske om å underholde og leke med sjangre. Filmen har et alvorlig undertema, barns sorg over å miste sin opprinnelige familie og sosiale klasseforskjeller, men historien fortelles med svart humor og actionfylte scener som vil appellere til et større publikum».

Les mer om alle tildelingene fra Zefyr her.

Satirisk familiefilm fra Bergen.

Satirisk familiefilm fra Bergen.

En satirisk spillefilm om en familie som hyrer en leiemorder fikk det største tilskuddet fra mediefondet Zefyr denne uken.

Foto: Ole M. Elvestad, Gunnbjörg Gunnarsdottir og Oscar Bøe utgjør På Film som nå har fått tilskudd.

En familie som hyrer en leiemorder er ikke vanlig kost i norsk familiefilm. Men så er da heller ikke Viktoria må dø underholdning for hele familien, skulle vi tro. Prosjektet har mottatt det suverent største beløpet fra mediefondet Zefyr i denne søknadsrunden, melder fondet.

Det er Gunnbjörg Gunnarsdottir hos produsenten På Film som har skrevet manus og har regien på Viktoria må dø. Dette er en sjangeroverskridende familiefilm som handler om to barn fra en velstående familie som hyrer inn en leiemorder for å bli kvitt sin brysomme stemor.

Viktoria må dø gir et satirisk blikk på klasseskille, hvor den velstående familien føler seg privilegert nok til å overtale en lovlydig innvandrer å gjøre jobben som leiemorder. Dette er en familiefilm, men med et voksent filmspråk som utfordrer både barn og voksne på deres opplevelse av hva en familiefilm kan være, kunne regissøren nylig fortelle på websiden til Bergen Kommune.

– Hittil har vi fått støtte av av Norsk Filminstitutt og Vestnorsk Filmsenter til utviklingen, og vi håper Zefyr blir hovedfinansiør til selve produksjonen. I tillegg har vi fått med Scandinavian Film Distribution i Danmark. Men det er kostbart å lage gode spillefilmer, så vi er på jakt etter flere investorer, fortalte regissøren.

Da Vestnorsk filmsenter ga prosjektet tilskudd, var begrunnelsen som følger:

«I Viktoria må dø har regissøren ambisjoner om å skape et visuelt interessant univers kombinert med et sterkt ønske om å underholde og leke med sjangre. Filmen har et alvorlig undertema, barns sorg over å miste sin opprinnelige familie og sosiale klasseforskjeller, men historien fortelles med svart humor og actionfylte scener som vil appellere til et større publikum».

Les mer om alle tildelingene fra Zefyr her.

MENY