Manuspris til «Festning Norge».

Manuspris til «Festning Norge».

John Kåre Raake ble tildelt prisen for beste manus for «Festning Norge» under seriefestivalen Series Mania.

Foto: Tobias Santelmann som karismatisk statsminister.

Festning Norge var den eneste norske deltakeren som i år hadde fått plass i det internasjonale konkurranseprogrammet. Prisen ble delt ut til hovedforfatter John Kåre Råke (Bølgen, Skjelvet) som har utviklet ideen og manus sammen med Linn-Jeanethe Kyed. Produsent er Maipo Film for Viaplay.

Juryen ble ledet av den amerikanske showrunneren Lisa Joy, ved siden av Emmanuelle Béart (skuespiller, Frankrike), Anurag Kashyap (regissør, India), Chris Chibnall (showrunner, UK), Judah Levi (skuespiller, Israel), Lou Doillon (sanger, Frankrike). De delte til sammen ut 4 priser i det internasjonale programmet.

I Viaplayserien Festning Norge befinner vi oss i et isolert Norge som har kuttet alle bånd til verdenssamfunnet. Året er 2037. «Når en dødelig sykdom begynner å spre seg i det lukkede paradiset, må innbyggerne betale en høy pris for valget de tok for ti år siden. En enorm mur skiller Norge fra omverdenen, og selvforsynte nordmenn lever skjermede og privilegerte liv i det nordiske paradiset. Men når en dødelig sykdom bryter ut, innser innbyggerne raskt at de er fanget bak den samme muren som skulle beskytte dem.»

Tobias Santelmann spiller en av hovedrollene som «den karismatiske statsministeren Grieg Amund Heyerdahl. Han står ansvarlig for å ha overbevist den norske befolkningen om å isolere seg fra omverdenen for ti år siden, et valg som skal vise seg å bli skjebnesvangert.» I sentrum av historien finner vi også forskeren Esther Winter, spilt av Selome Emnetu (OkkupertI onde dager). Som ansvarlig for landets matsikkerhet er hun den første som mistenker at noe er alvorlig galt. Den britiske skuespilleren Russell Tovey (Years and YearsThe Picture of Dorian Gray) har også en sentral rolle i Festning Norge. Han spiller en britisk flyktning som desperat prøver å komme til Norge.

Den åtte episoders thrillerserien regisseres av Cecilie Mosli (Mammon, Heimebane) og Mikkel Brænne Sandemose (Lykkeland, Ragnarok). Produsent er Maipo Film ved produsentene Synnøve Hørsdal og Ales ReeKari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent for NENT Group/Viaplay.

Seriene som Festning Norge konkurrerte med:

Haven of Grace (France/Belgium – Arte)
Drops of God (France/USA/Japan – Apple TV+, France Télévisions, Hulu Japan)
Fleeting Lies (Spain – Paramount +)
Milky Way (Greece – Mega TV)
Red Skies (Israel – Reshet 13)
The Actor (Iran – Filimo, Manava)
The Power (USA – Prime Video)

 

Manuspris til «Festning Norge».

Manuspris til «Festning Norge».

John Kåre Raake ble tildelt prisen for beste manus for «Festning Norge» under seriefestivalen Series Mania.

Foto: Tobias Santelmann som karismatisk statsminister.

Festning Norge var den eneste norske deltakeren som i år hadde fått plass i det internasjonale konkurranseprogrammet. Prisen ble delt ut til hovedforfatter John Kåre Råke (Bølgen, Skjelvet) som har utviklet ideen og manus sammen med Linn-Jeanethe Kyed. Produsent er Maipo Film for Viaplay.

Juryen ble ledet av den amerikanske showrunneren Lisa Joy, ved siden av Emmanuelle Béart (skuespiller, Frankrike), Anurag Kashyap (regissør, India), Chris Chibnall (showrunner, UK), Judah Levi (skuespiller, Israel), Lou Doillon (sanger, Frankrike). De delte til sammen ut 4 priser i det internasjonale programmet.

I Viaplayserien Festning Norge befinner vi oss i et isolert Norge som har kuttet alle bånd til verdenssamfunnet. Året er 2037. «Når en dødelig sykdom begynner å spre seg i det lukkede paradiset, må innbyggerne betale en høy pris for valget de tok for ti år siden. En enorm mur skiller Norge fra omverdenen, og selvforsynte nordmenn lever skjermede og privilegerte liv i det nordiske paradiset. Men når en dødelig sykdom bryter ut, innser innbyggerne raskt at de er fanget bak den samme muren som skulle beskytte dem.»

Tobias Santelmann spiller en av hovedrollene som «den karismatiske statsministeren Grieg Amund Heyerdahl. Han står ansvarlig for å ha overbevist den norske befolkningen om å isolere seg fra omverdenen for ti år siden, et valg som skal vise seg å bli skjebnesvangert.» I sentrum av historien finner vi også forskeren Esther Winter, spilt av Selome Emnetu (OkkupertI onde dager). Som ansvarlig for landets matsikkerhet er hun den første som mistenker at noe er alvorlig galt. Den britiske skuespilleren Russell Tovey (Years and YearsThe Picture of Dorian Gray) har også en sentral rolle i Festning Norge. Han spiller en britisk flyktning som desperat prøver å komme til Norge.

Den åtte episoders thrillerserien regisseres av Cecilie Mosli (Mammon, Heimebane) og Mikkel Brænne Sandemose (Lykkeland, Ragnarok). Produsent er Maipo Film ved produsentene Synnøve Hørsdal og Ales ReeKari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent for NENT Group/Viaplay.

Seriene som Festning Norge konkurrerte med:

Haven of Grace (France/Belgium – Arte)
Drops of God (France/USA/Japan – Apple TV+, France Télévisions, Hulu Japan)
Fleeting Lies (Spain – Paramount +)
Milky Way (Greece – Mega TV)
Red Skies (Israel – Reshet 13)
The Actor (Iran – Filimo, Manava)
The Power (USA – Prime Video)

 

MENY