Ullmann inn som produsent på «Fedrelandet».

Ullmann inn som produsent på «Fedrelandet».

På lørdag er det verdenspremiere på Margreth Olins naturdokumentar «Fedrelandet» på filmfestivalen CPH:DOX i København. Samtidig avsløres det at Liv Ullmann er med på laget som utøvende produsent.

Margreth Olin har førstkommende lørdag verdenspremiere på dokumentaren Fedrelandet, «en nær og spektakulær omfavnelse av vår første kjærlighet: Naturen». Vi har tidligere omtalt filmen og teamet bak, blant annet samprodusent Wim Wenders. Nå er det også klart at en annen legende er involvert på produsentsiden: Liv Ullmann.

Ullmann, som i fjor ble hedret med Æres-Oscar, mener Margreth Olins Fedrelandet er en viktig påminnelse:

– En far tar med seg sin datter for å se, lytte og kjenne jorden. I Fedrelandet minner Margreth Olin oss på hvem vi er, og hvorfor vi er. Fedrelandet er annerledes, poetisk og rik. Jeg er stolt av å være en del av dette teamet.

Vi vet ikke om Ullmann skal flankere Olin på den røde løperen i København. Men Wim Wenders kommer til å være der, skal vi tro pressemeldingen for filmen. Den tre ganger Oscar-nominerte filmskaperen som vant Gullpalmen i Cannes for Paris, Texas (1984) har jobbet med Olin tidligere, på antologifilmen Cathedrals of Culture.

– For meg er samarbeidet med Liv og Wim en glede og en trygghet. Deres refleksjoner og erfaringer har løftet Fedrelandet, og jeg er dypt takknemlig for deres innspill i prosessen, sier Margreth Olin.

CPH:DOX har invitert Fedrelandet til hovedkonkurransen, og beskriver filmen slik:

«De fjellrike landskapene i Norge danner bakteppet for årets filmatiske naturopplevelse – en storslått og eksistensiell reise med filmskaperens foreldre som sin menneskelige målestokk […] Det blir ikke mye større enn Fedrelandet. Margreth Olin har skapt et slående, cinematisk verk om liv, død, natur og simpelthen om det å være til stede i verden».

Fedrelandet har verdenspremiere på CPH:DOX lørdag 18. mars, og norsk premiere 1. september.


Mer om filmen:

«Med Olins 85 år gamle far som guide, opplever vi Norges mest eventyrlige dal, Oldedalen i Nordfjord. Her har han vokst opp, og her har generasjoner før ham levd i balanse med naturen. Majestetiske bilder av ville fjell, kalvende breer og yrende dyreliv går side om side med foreldrenes fortellinger om generasjonene som tråkket opp stiene, forholdet vi har til naturen og hva som er verdifullt i livet. Musikken er komponert av unike lydopptak – naturens egne melodier, oversatt og fremført av London Contemporary Orchestra.»

Medvirkende: Jørgen Mykløen & Magnhild Kongsjord Mykløen Regissør: Margreth Olin Produsent: Margreth Olin & Lena Faye-Lund Sandvik Utøvende produsent: Wim Wenders & Liv Ullmann Produksjonsselskap: Speranza Film AS Co-produsenter: BBC, SWR, ARTE Distributør: Norsk Filmdistribusjon Salgsagent: Cinephil


 

Ullmann inn som produsent på «Fedrelandet».

Ullmann inn som produsent på «Fedrelandet».

På lørdag er det verdenspremiere på Margreth Olins naturdokumentar «Fedrelandet» på filmfestivalen CPH:DOX i København. Samtidig avsløres det at Liv Ullmann er med på laget som utøvende produsent.

Margreth Olin har førstkommende lørdag verdenspremiere på dokumentaren Fedrelandet, «en nær og spektakulær omfavnelse av vår første kjærlighet: Naturen». Vi har tidligere omtalt filmen og teamet bak, blant annet samprodusent Wim Wenders. Nå er det også klart at en annen legende er involvert på produsentsiden: Liv Ullmann.

Ullmann, som i fjor ble hedret med Æres-Oscar, mener Margreth Olins Fedrelandet er en viktig påminnelse:

– En far tar med seg sin datter for å se, lytte og kjenne jorden. I Fedrelandet minner Margreth Olin oss på hvem vi er, og hvorfor vi er. Fedrelandet er annerledes, poetisk og rik. Jeg er stolt av å være en del av dette teamet.

Vi vet ikke om Ullmann skal flankere Olin på den røde løperen i København. Men Wim Wenders kommer til å være der, skal vi tro pressemeldingen for filmen. Den tre ganger Oscar-nominerte filmskaperen som vant Gullpalmen i Cannes for Paris, Texas (1984) har jobbet med Olin tidligere, på antologifilmen Cathedrals of Culture.

– For meg er samarbeidet med Liv og Wim en glede og en trygghet. Deres refleksjoner og erfaringer har løftet Fedrelandet, og jeg er dypt takknemlig for deres innspill i prosessen, sier Margreth Olin.

CPH:DOX har invitert Fedrelandet til hovedkonkurransen, og beskriver filmen slik:

«De fjellrike landskapene i Norge danner bakteppet for årets filmatiske naturopplevelse – en storslått og eksistensiell reise med filmskaperens foreldre som sin menneskelige målestokk […] Det blir ikke mye større enn Fedrelandet. Margreth Olin har skapt et slående, cinematisk verk om liv, død, natur og simpelthen om det å være til stede i verden».

Fedrelandet har verdenspremiere på CPH:DOX lørdag 18. mars, og norsk premiere 1. september.


Mer om filmen:

«Med Olins 85 år gamle far som guide, opplever vi Norges mest eventyrlige dal, Oldedalen i Nordfjord. Her har han vokst opp, og her har generasjoner før ham levd i balanse med naturen. Majestetiske bilder av ville fjell, kalvende breer og yrende dyreliv går side om side med foreldrenes fortellinger om generasjonene som tråkket opp stiene, forholdet vi har til naturen og hva som er verdifullt i livet. Musikken er komponert av unike lydopptak – naturens egne melodier, oversatt og fremført av London Contemporary Orchestra.»

Medvirkende: Jørgen Mykløen & Magnhild Kongsjord Mykløen Regissør: Margreth Olin Produsent: Margreth Olin & Lena Faye-Lund Sandvik Utøvende produsent: Wim Wenders & Liv Ullmann Produksjonsselskap: Speranza Film AS Co-produsenter: BBC, SWR, ARTE Distributør: Norsk Filmdistribusjon Salgsagent: Cinephil


 

MENY