«Krigsseileren» blir Netflix-serie.

«Krigsseileren» blir Netflix-serie.

Spillefilmen «Krigsseileren» var opprinnelig skrevet som en miniserie. Nå slippes en serieversjon med bortimot en halvtime med nye scener på Netflix.

Foto: Kristoffer Joner og fotograf Sturla Brandth Grøvlen.

5.april slipper Netflix en serieversjon av den norske publikumsuksessen. Serien inneholder nye klipp og opptak som tidligere aldri har blitt vist, lover Netflix i en pressemelding.

Krigsseileren er skrevet og regissert av Gunnar Vikene, basert på virkelige historier om norske handelsseilere og deres familier under og etter andre verdenskrig. Miniserien på tre episoder har akkurat den samme casten, blant annet Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann i hovedrollene.

Vikenes store drøm blir nå virkelighet:

– Krigsseileren var opprinnelig skrevet som en miniserie, og jeg klarte ikke å gi helt slipp på idéen om å få fortelle denne historien i et annet format. Da vi var i gang med å klippe filmen, innså vi at mange av opptakene ikke fikk plass i den godt over to timer lange spillefilmen. Heldigvis tok Netflix utfordringen, og gjennom høsten har vi jobbet med å lage en miniserie på tre timer – med flere nye scener, samt musikk og effekter. Derfor har vi nå muligheten til å vise hele historien, og ikke bare for det norske publikum, men også resten av verden.

I klipperommet måtte derfor mange gode scener lukes ut.

– Flere av disse var det smertefullt å ta vekk. Likevel er jeg fornøyd med valgene som ble tatt, det er en grense for hvor lang en spillefilm kan være, sier Vikene til Bergens Tidende.

Arbeidet med å klippe «Krigsseileren» om til en serie startet rett etter verdenspremieren i Haugesund i august.

– Vi følger handlingsgangen i spillefilmen, med en litt annen struktur. Starten blir og annerledes. Jeg oppdaget at noen scener tåler mer spilletid, mens andre kan klare seg med mindre, sier Vikene.

Det er mange nye scener som skal inn, totalt mellom 20 og 30 minutter med ubrukte opptak.

– Det gir en fordypning i forhold til hovedpersonene og mer kontekst til det som skjer med den norske handelsflåten, forteller Vikene.

Om Krigsseileren
«Krigsseileren» følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land. Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.

Manusforfatter og regissør: Gunnar Vikene Produsent: Maria Ekerhovd, Karsten Stöter, Pierre Ellul, Anika Psaila Savona Filmfotograf: Sturla Brandth Grøvlen Produksjonsdesign: Tamo Kunz Produksjonsselskaper: Mer Film i samproduksjon med Rohfilm Factory og Falkun Films Kostymedesigner: Stefanie Bieker, VSK Musikk: Volker Bertelmann Rollebesetning: Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen, Ine Marie Wilmann, Henrikke Lund-Olsen, Téa Grønner Joner, Siv Torin Knudsen Petersen, Armand Hannestad, Daniel Berg, Noah Nygård, Oskar Hallaråker Hellesøy, Leon Tobias Slettbakk, Alexandra Gjerpen, Arthur Hakalahti, Karl Vidar Lende, Mats Holm, Henrik Fammestad, Thor Brekkeflat, Nils Ove Sørvik, Odd Gunnar Sørvik, Emir Hvidsten Hindic, Joakim Visnes og Daniel Frikstad.

Premiere på Netflix: 5. april 2023

«Krigsseileren» blir Netflix-serie.

«Krigsseileren» blir Netflix-serie.

Spillefilmen «Krigsseileren» var opprinnelig skrevet som en miniserie. Nå slippes en serieversjon med bortimot en halvtime med nye scener på Netflix.

Foto: Kristoffer Joner og fotograf Sturla Brandth Grøvlen.

5.april slipper Netflix en serieversjon av den norske publikumsuksessen. Serien inneholder nye klipp og opptak som tidligere aldri har blitt vist, lover Netflix i en pressemelding.

Krigsseileren er skrevet og regissert av Gunnar Vikene, basert på virkelige historier om norske handelsseilere og deres familier under og etter andre verdenskrig. Miniserien på tre episoder har akkurat den samme casten, blant annet Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann i hovedrollene.

Vikenes store drøm blir nå virkelighet:

– Krigsseileren var opprinnelig skrevet som en miniserie, og jeg klarte ikke å gi helt slipp på idéen om å få fortelle denne historien i et annet format. Da vi var i gang med å klippe filmen, innså vi at mange av opptakene ikke fikk plass i den godt over to timer lange spillefilmen. Heldigvis tok Netflix utfordringen, og gjennom høsten har vi jobbet med å lage en miniserie på tre timer – med flere nye scener, samt musikk og effekter. Derfor har vi nå muligheten til å vise hele historien, og ikke bare for det norske publikum, men også resten av verden.

I klipperommet måtte derfor mange gode scener lukes ut.

– Flere av disse var det smertefullt å ta vekk. Likevel er jeg fornøyd med valgene som ble tatt, det er en grense for hvor lang en spillefilm kan være, sier Vikene til Bergens Tidende.

Arbeidet med å klippe «Krigsseileren» om til en serie startet rett etter verdenspremieren i Haugesund i august.

– Vi følger handlingsgangen i spillefilmen, med en litt annen struktur. Starten blir og annerledes. Jeg oppdaget at noen scener tåler mer spilletid, mens andre kan klare seg med mindre, sier Vikene.

Det er mange nye scener som skal inn, totalt mellom 20 og 30 minutter med ubrukte opptak.

– Det gir en fordypning i forhold til hovedpersonene og mer kontekst til det som skjer med den norske handelsflåten, forteller Vikene.

Om Krigsseileren
«Krigsseileren» følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land. Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.

Manusforfatter og regissør: Gunnar Vikene Produsent: Maria Ekerhovd, Karsten Stöter, Pierre Ellul, Anika Psaila Savona Filmfotograf: Sturla Brandth Grøvlen Produksjonsdesign: Tamo Kunz Produksjonsselskaper: Mer Film i samproduksjon med Rohfilm Factory og Falkun Films Kostymedesigner: Stefanie Bieker, VSK Musikk: Volker Bertelmann Rollebesetning: Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen, Ine Marie Wilmann, Henrikke Lund-Olsen, Téa Grønner Joner, Siv Torin Knudsen Petersen, Armand Hannestad, Daniel Berg, Noah Nygård, Oskar Hallaråker Hellesøy, Leon Tobias Slettbakk, Alexandra Gjerpen, Arthur Hakalahti, Karl Vidar Lende, Mats Holm, Henrik Fammestad, Thor Brekkeflat, Nils Ove Sørvik, Odd Gunnar Sørvik, Emir Hvidsten Hindic, Joakim Visnes og Daniel Frikstad.

Premiere på Netflix: 5. april 2023

MENY