Viken prioriterer nykommere og etablerte profiler.

Viken prioriterer nykommere og etablerte profiler.

Vi finner rikelig med både nye stemmer og etablerte profiler blant prosjektene som ble tildelt tilskudd fra Viken filmsenter på tampen av fjoråret.

Foto fra «America’s Veterans» av Deeyah Khan.

32 prosjekter ble sammen innvilget tilskudd på 3,7 mill. kroner på tampen av 2022, melder Viken filmsenter. Blant disse finner vi fem spill, fem fiksjonsprosjekt og 22 dokumentarprosjekt.

Film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen – som nå takker av som konsulent –  peker på at det er mange nye stemmer i søknadsbunken i denne perioden.

På fiksjonsområdet mottar Christoffer Lossius 200.000 NOK for å lage en oppfølger til Amanda-vinneren Observasjon, der den lille kjernefamilien fra filmen settes på nye prøvelser ute i naturen. Marius Myrmel og Simon Valentine er også aktuelle med nye prosjekter, sistnevnte i samarbeid med Shokat Harjo i I walked alone, en film om Harjos egenopplevde flukt fra IS.

Blant dokumentarprosjektene gir filmsenteret tilskudd til nye prosjekter fra etablerte filmskapere som blant andre Anders Hammer, Deeyah Khan, Ulf Myrvold og Firouzeh Khosrovani.

Sistnevnte har som kjent sittet i husarrest i Iran etter siste årets massearrestasjoner av filmskapere. Past future continuous er en dokumentar med markante preg av fiksjon, heter det i omtalen. «Maryam flyktet fra Iran for 40 år siden, kamuflert i saueskinn over grensen mot vest. Nå, 40 år etter: Fra sitt trygge hjem i USA følger hun med på monitorene som viser de gamle foreldrenes liv i sanntid. En film om nærhet og avstand, om tid og teknologi, håp og avgrunn.». Produsenter er som før Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning.

Men også innen dokumentar finner vi mange nye stemmer blant de som har fått tilskudd. Deriblant: Dheeraj Akolkar, Mali Galaaen Røsseth, Johanne Kristensen Sandvik, Mary Haswari og Yafei Qi. Qis dokumentar They know I know er en utforsking av bruken av tv-sendte bekjennelser i det kinesiske regimet.

Her er alle tildelingene:

AL HAYA HELWA – LIVET ER HERLIG av Mohamed Jabaly. Stray Dogs Productions as ved produsent Kristine Skaret er tildelt 150.000 kroner. AMERICA’S VETERANS av Deeyah Khan. Fuuse as ved produsent Sverre Pedersen er tildelt 100.000 kroner. BIVIRKNINGER av Marius Myrmel. Myrmel film er tildelt 67.000 kroner. DERINNEav Mali Galaaen Røsseth. Point of View as ved produsent Ingvar Kolbjørnsen er tildelt 100.000 kroner. DET NORSKE SKATTEPARADISET av Christer Sev. Hulias Film as ved produsent August Falch Sørheim er tildelt 260.000 kroner. FINDING FRIDA av Hilde Kristin Kjøs. Stargate Media as ved produsent Bjørn-Morten Nerland er tildelt 100.000 kroner. GK- FOTSPOR av Mari Bakke Riise. A5 film as ved produsent Silje Evensmo Jacobsen er tildelt 100.000 kroner. GLOBSTERS – I KRYSTALLBYENS SKYGGE  av Audun Rødberg. Pixfork Games as ved Erlend Dal Sakshaug er tildelt 100.000 kroner. GRENSER av Emil Trier. Snake Oil Media as ved produsent Petter Holmern Halvorsen er tildelt 100.000 kroner. INGEN PLASS TIL HELTER  av Kadir Talabani. Iver Neset enkeltmannsforetak ved produsent Iver Neset er tildelt 40.000 kroner. I WALKED ALONE av Simon Mathew Valentine og Shokat Harjo. Honning film as ved produsent Valia Phyllis Zwart er tildelt 200.000 kroner. KYIV – SOLOISTS av Trond Kvig Andreassen. Indie Film as ved produsent Karianne Berge er tildelt 150.000 kroner. LIFE BELOWav Becky Churches. Megapop as ved produsent Lise Hagen Lie er tildelt 99.000 kroner. MÁCHHAN (THE HOMECOMING) av Suvi West. Ten Thousand Images as ved produsentene Johanna Dorothea Raita og Janne Niskala er tildelt 100.000 kroner. MADERAKKA – HELLIGE FJELL OG OFFERSTEINER av Ulf Myrvold. Alevelandet dokumentarproduksjon Ulf Myrvold er tildelt 75.000 kroner. MARIANNESKAMPav Johanne Kristensen Sandvik. Differ media as ved produsentene Julie Lunde Lillesæter, Julia, Dahr og Johanne Kristensen Sandvik er tildelt 100.000 kroner. MERENNEKSTREM av Paul Tunge. Integral film og litteratur as ved produsentene Jørgen Lorentzen og Nefise Özkal Lorentzen er tildelt 100.000 kroner. NISSEJAKT av Solveig Melkeraaen, Medieoperatørne as ved produsent Ingvil Giske er tildelt 260.000 kroner. OBSKURUM av Muhundan Balasubramaniam. Grape Car Media as ved produsent Tom Petter Hansen er tildelt 100.000 kroner. PASTFUTURE CONTINUOUSav Firouzeh Khosrovani. Antipode Films as ved produsentene Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning er tildelt 200.000 kroner. POLAR BEAR av Camilla Wang Kvalheim. Netron as ved produsent Morten Marius Apenes er tildelt 100.000 kroner. PROJECT PAR av Erik Wiklund. Wiklund Media er tildelt 50.000 kroner. PÅRØRENDEROMMET av Tonje Alice Madsen. Twentyone pictures as ved produsent Ellen Ugelstad er tildelt 50.000 kroner. RØYSKATT av Christoffer Lossius. Frosen Memories as ved produsentene Guro Elvik Strand og Petter Solberg Heum er tildelt 200.000 kroner. SOMEWHERE OVER THE RAINBOW av Mary N. Hasavari. Matches films as er tildelt 80.000 kroner. STEFFEN FURELI’S PATTERN PUZZLE av Steffen M. Fureli. Fureli design er tildelt 135.000 kroner. STILLHETENPÅ DEN ANDRE SIDEN av Dheeraj Akolkar. Sant og Usant as ved produsent Anita Rehoff Larsen er tildelt 100.000 kroner. SYKKELTYVENav Simen Braathen. Indie Film as ved produsent Karianne Berge er tildelt 100.000 kroner. THE IRAQI WARRIORSav Karrar Al-Azzawi. Integral film og litteratur as ved produsentene Jørgen Lorentzen og Nefise Özkal Lorentzen er tildelt 50.000 kroner. THEY KNOW I KNOW av Yafei Qi. Underground Rabbit Qi er tildelt 100.000 kroner

Viken prioriterer nykommere og etablerte profiler.

Viken prioriterer nykommere og etablerte profiler.

Vi finner rikelig med både nye stemmer og etablerte profiler blant prosjektene som ble tildelt tilskudd fra Viken filmsenter på tampen av fjoråret.

Foto fra «America’s Veterans» av Deeyah Khan.

32 prosjekter ble sammen innvilget tilskudd på 3,7 mill. kroner på tampen av 2022, melder Viken filmsenter. Blant disse finner vi fem spill, fem fiksjonsprosjekt og 22 dokumentarprosjekt.

Film- og spillkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen – som nå takker av som konsulent –  peker på at det er mange nye stemmer i søknadsbunken i denne perioden.

På fiksjonsområdet mottar Christoffer Lossius 200.000 NOK for å lage en oppfølger til Amanda-vinneren Observasjon, der den lille kjernefamilien fra filmen settes på nye prøvelser ute i naturen. Marius Myrmel og Simon Valentine er også aktuelle med nye prosjekter, sistnevnte i samarbeid med Shokat Harjo i I walked alone, en film om Harjos egenopplevde flukt fra IS.

Blant dokumentarprosjektene gir filmsenteret tilskudd til nye prosjekter fra etablerte filmskapere som blant andre Anders Hammer, Deeyah Khan, Ulf Myrvold og Firouzeh Khosrovani.

Sistnevnte har som kjent sittet i husarrest i Iran etter siste årets massearrestasjoner av filmskapere. Past future continuous er en dokumentar med markante preg av fiksjon, heter det i omtalen. «Maryam flyktet fra Iran for 40 år siden, kamuflert i saueskinn over grensen mot vest. Nå, 40 år etter: Fra sitt trygge hjem i USA følger hun med på monitorene som viser de gamle foreldrenes liv i sanntid. En film om nærhet og avstand, om tid og teknologi, håp og avgrunn.». Produsenter er som før Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning.

Men også innen dokumentar finner vi mange nye stemmer blant de som har fått tilskudd. Deriblant: Dheeraj Akolkar, Mali Galaaen Røsseth, Johanne Kristensen Sandvik, Mary Haswari og Yafei Qi. Qis dokumentar They know I know er en utforsking av bruken av tv-sendte bekjennelser i det kinesiske regimet.

Her er alle tildelingene:

AL HAYA HELWA – LIVET ER HERLIG av Mohamed Jabaly. Stray Dogs Productions as ved produsent Kristine Skaret er tildelt 150.000 kroner. AMERICA’S VETERANS av Deeyah Khan. Fuuse as ved produsent Sverre Pedersen er tildelt 100.000 kroner. BIVIRKNINGER av Marius Myrmel. Myrmel film er tildelt 67.000 kroner. DERINNEav Mali Galaaen Røsseth. Point of View as ved produsent Ingvar Kolbjørnsen er tildelt 100.000 kroner. DET NORSKE SKATTEPARADISET av Christer Sev. Hulias Film as ved produsent August Falch Sørheim er tildelt 260.000 kroner. FINDING FRIDA av Hilde Kristin Kjøs. Stargate Media as ved produsent Bjørn-Morten Nerland er tildelt 100.000 kroner. GK- FOTSPOR av Mari Bakke Riise. A5 film as ved produsent Silje Evensmo Jacobsen er tildelt 100.000 kroner. GLOBSTERS – I KRYSTALLBYENS SKYGGE  av Audun Rødberg. Pixfork Games as ved Erlend Dal Sakshaug er tildelt 100.000 kroner. GRENSER av Emil Trier. Snake Oil Media as ved produsent Petter Holmern Halvorsen er tildelt 100.000 kroner. INGEN PLASS TIL HELTER  av Kadir Talabani. Iver Neset enkeltmannsforetak ved produsent Iver Neset er tildelt 40.000 kroner. I WALKED ALONE av Simon Mathew Valentine og Shokat Harjo. Honning film as ved produsent Valia Phyllis Zwart er tildelt 200.000 kroner. KYIV – SOLOISTS av Trond Kvig Andreassen. Indie Film as ved produsent Karianne Berge er tildelt 150.000 kroner. LIFE BELOWav Becky Churches. Megapop as ved produsent Lise Hagen Lie er tildelt 99.000 kroner. MÁCHHAN (THE HOMECOMING) av Suvi West. Ten Thousand Images as ved produsentene Johanna Dorothea Raita og Janne Niskala er tildelt 100.000 kroner. MADERAKKA – HELLIGE FJELL OG OFFERSTEINER av Ulf Myrvold. Alevelandet dokumentarproduksjon Ulf Myrvold er tildelt 75.000 kroner. MARIANNESKAMPav Johanne Kristensen Sandvik. Differ media as ved produsentene Julie Lunde Lillesæter, Julia, Dahr og Johanne Kristensen Sandvik er tildelt 100.000 kroner. MERENNEKSTREM av Paul Tunge. Integral film og litteratur as ved produsentene Jørgen Lorentzen og Nefise Özkal Lorentzen er tildelt 100.000 kroner. NISSEJAKT av Solveig Melkeraaen, Medieoperatørne as ved produsent Ingvil Giske er tildelt 260.000 kroner. OBSKURUM av Muhundan Balasubramaniam. Grape Car Media as ved produsent Tom Petter Hansen er tildelt 100.000 kroner. PASTFUTURE CONTINUOUSav Firouzeh Khosrovani. Antipode Films as ved produsentene Fabien Greenberg og Bård Kjøge Rønning er tildelt 200.000 kroner. POLAR BEAR av Camilla Wang Kvalheim. Netron as ved produsent Morten Marius Apenes er tildelt 100.000 kroner. PROJECT PAR av Erik Wiklund. Wiklund Media er tildelt 50.000 kroner. PÅRØRENDEROMMET av Tonje Alice Madsen. Twentyone pictures as ved produsent Ellen Ugelstad er tildelt 50.000 kroner. RØYSKATT av Christoffer Lossius. Frosen Memories as ved produsentene Guro Elvik Strand og Petter Solberg Heum er tildelt 200.000 kroner. SOMEWHERE OVER THE RAINBOW av Mary N. Hasavari. Matches films as er tildelt 80.000 kroner. STEFFEN FURELI’S PATTERN PUZZLE av Steffen M. Fureli. Fureli design er tildelt 135.000 kroner. STILLHETENPÅ DEN ANDRE SIDEN av Dheeraj Akolkar. Sant og Usant as ved produsent Anita Rehoff Larsen er tildelt 100.000 kroner. SYKKELTYVENav Simen Braathen. Indie Film as ved produsent Karianne Berge er tildelt 100.000 kroner. THE IRAQI WARRIORSav Karrar Al-Azzawi. Integral film og litteratur as ved produsentene Jørgen Lorentzen og Nefise Özkal Lorentzen er tildelt 50.000 kroner. THEY KNOW I KNOW av Yafei Qi. Underground Rabbit Qi er tildelt 100.000 kroner

MENY