Utviklingsmidler til nye talenter.

Utviklingsmidler til nye talenter.

To spillefilmer og én dokumentar får utviklingsmidler av Norsk filminstitutt innen talentutviklingsordningen Neo.

Illustrasjonsfoto fra The Wild Goat.

Regissørene Kardo Mansur, Linn Helene Løken og Julie Skaufel får tilskudd gjennom NFI’s Neo-ordning. Ordningen skal «bidra til å styrke talentutvikling ved å la nye stemmer slippe til og stimulere til fornyelse på innholds- og skapersiden».

In The Mood Film og regissør Kardo Mansur får 400.000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen The Wild Goat. Dramaet følger en eplehageeier i Europa som får kjenne konsekvensene av forurensning på kroppen.  

«Midt i Europa må eplehageeieren Marcel og hans familie forlate hjemmet sitt, etter at landsbyen deres rammes av økende forurensing fra petroleumsfabrikkene i nærheten. For å redde familien, flytter de til en gammel hytte ved grensen i håp om et uavhengig liv utenfor systemet som engang sviktet dem. Snart innser Marcel at selv i ødemarken får han ikke fred, og han blir tvunget til å ta drastiske valg.»

Kardo Mansur er utdannet filmregissør ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo, og har en mastergrad i filmdramaturgi fra St. Petersburg i Russland. I 2006 begynte han å jobbe i filmselskapet 4 1⁄2, og siden da har han castet og vært regiassistent på en rekke norske filmer. Selv har han regissert I skyggen av tid (2010), Taste of Rabbit (2017 og Half Dog (2019). Han har vunnet flere priser. The Wild Goat blir hans første spillefilm

Morild Film og regissør Linn Helene Løken tildeles 300.000 kroner til utvikling av dokumentarfilmen med arbeidstittel Intet straffbart forhold.

Dokumentaren skal utforske hva som skjer når norsk politi prøver å hjelpe personer med akutt behov for psykiatrisk helsehjelp, men ender med å skyte og drepe dem.

Linn Helene Løken er filmskaper, retoriker og journalist. Hennes første dokumentarfilm, Sommerbarna (2021), vant prisen for beste norske dokumentar på BIFF og Publikumsprisen på Nordic/Docs.

Blaane Film AS og regissør Julie Skaufel får 245.000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen Heim.

Dette skal bli en romantisk komedie om Anni (35) som får sparken, blir saksøkt av jobben, dumpet av samboeren i Oslo og dermed tvinges til å flytte tilbake til hjembyen Steinkjer for å bo hos sin mor.

Julie Skaufel er manusforfatter for tv-seriene Hjem til jul (2019-2020, Netflix) og Julestjerna (2021, TV 2) og serieskaper på Evy og alltid (2023, NRK). Hun har i tillegg hatt regi på den prisvinnende kortfilmen Hvorfor er du svart (2022)

Utviklingsmidler til nye talenter.

Utviklingsmidler til nye talenter.

To spillefilmer og én dokumentar får utviklingsmidler av Norsk filminstitutt innen talentutviklingsordningen Neo.

Illustrasjonsfoto fra The Wild Goat.

Regissørene Kardo Mansur, Linn Helene Løken og Julie Skaufel får tilskudd gjennom NFI’s Neo-ordning. Ordningen skal «bidra til å styrke talentutvikling ved å la nye stemmer slippe til og stimulere til fornyelse på innholds- og skapersiden».

In The Mood Film og regissør Kardo Mansur får 400.000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen The Wild Goat. Dramaet følger en eplehageeier i Europa som får kjenne konsekvensene av forurensning på kroppen.  

«Midt i Europa må eplehageeieren Marcel og hans familie forlate hjemmet sitt, etter at landsbyen deres rammes av økende forurensing fra petroleumsfabrikkene i nærheten. For å redde familien, flytter de til en gammel hytte ved grensen i håp om et uavhengig liv utenfor systemet som engang sviktet dem. Snart innser Marcel at selv i ødemarken får han ikke fred, og han blir tvunget til å ta drastiske valg.»

Kardo Mansur er utdannet filmregissør ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i Oslo, og har en mastergrad i filmdramaturgi fra St. Petersburg i Russland. I 2006 begynte han å jobbe i filmselskapet 4 1⁄2, og siden da har han castet og vært regiassistent på en rekke norske filmer. Selv har han regissert I skyggen av tid (2010), Taste of Rabbit (2017 og Half Dog (2019). Han har vunnet flere priser. The Wild Goat blir hans første spillefilm

Morild Film og regissør Linn Helene Løken tildeles 300.000 kroner til utvikling av dokumentarfilmen med arbeidstittel Intet straffbart forhold.

Dokumentaren skal utforske hva som skjer når norsk politi prøver å hjelpe personer med akutt behov for psykiatrisk helsehjelp, men ender med å skyte og drepe dem.

Linn Helene Løken er filmskaper, retoriker og journalist. Hennes første dokumentarfilm, Sommerbarna (2021), vant prisen for beste norske dokumentar på BIFF og Publikumsprisen på Nordic/Docs.

Blaane Film AS og regissør Julie Skaufel får 245.000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen Heim.

Dette skal bli en romantisk komedie om Anni (35) som får sparken, blir saksøkt av jobben, dumpet av samboeren i Oslo og dermed tvinges til å flytte tilbake til hjembyen Steinkjer for å bo hos sin mor.

Julie Skaufel er manusforfatter for tv-seriene Hjem til jul (2019-2020, Netflix) og Julestjerna (2021, TV 2) og serieskaper på Evy og alltid (2023, NRK). Hun har i tillegg hatt regi på den prisvinnende kortfilmen Hvorfor er du svart (2022)

MENY