Sean Penns Ukraina-film til Berlinalen.

Sean Penns Ukraina-film til Berlinalen.

Sean Penns Ukraina-dokumentar får internasjonal premiere på Berlinalen. Det får også en rekke norske produksjoner. Les mer om hovedprogrammet her.

Foto fra «Superpower».

Sean Penn og Aaron Kaufmans dokumentar om invasjonen av Ukraina og president Zelenskys unike rolle, har vært et mye omtalt filmprosjekt siden det ble annonsert allerede i våres. Superpower får premiere på Berlinalen utenfor konkurranse.

Festivalledelsen lover en dokumentar som ikke likner noen annen. Blant annet vil den handle om de spesielle omstendighetene som gjorde at den ble laget.

Fra før var det klart at Rebecca Millers romantiske komedie She Came To Me skulle åpne festivalen med Peter Dinklage og Anne Hathaway i hovedrollene. Også den blir vist utenfor konkurranse.

I hovedkonkurransen er det kommet til mange tungvektere. Vi får se nye filmer av Christian Petzold, Margarethe Von Trotta, Emily Atef og Lila Avilés – for å nevne noen av regissørene bak de 18 titlene som deltar. 15 av de er internasjonale premierer.

Ingen norske spillefilmer deltar i hovedkonkurransen eller den viktige sideseksjonen Panorama. Men innen barnefilmprogrammet deltar Dancing Queen og Helt Super. Med Dancing Queen skal regissørdebutant Aurora Gossé ha verdenspremiere i Generation Kplus-konkurransen. Regissøren av Helt Super, Rasmus Sivertsen, er ingen nykommer i denne seksjonen. Han deltok også i samme programmet i 2016 med Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa.

Viaplayserien Arkitekten med Eili Harboe i hovedrollen er tatt ut til Berlinalens dramaserie-mønstring Berlinale Series. Kristine Kujath Thorp er dessuten en av ti lovende europeiske skuespillere som blir presentert internasjonalt under filmfestivalen.

Elisa Fernanda Pirir og KriStine Ann Skarets nye selskap STÆR deltar i sideprogrammet Berlinale Forum med deres første samproduksjon, tysk-kubansk-norske Calls from Moscow. En annen norsk samproduksjon, iranske Dreams Gate, deltar også i ungdomsprogrammet Generation 14Plus. Norsk samprodusent er Spætt Film ved Håvard Wettland Gossé.

Her er filmene i hovedkonkurransen:

20,000 Species Of Bees (Sp), dir. Estibaliz Urresola Solaguren / Afire (Ger), dir. Christian Petzold / Bad Living (Port-Fr), dir. Joao Canijo / BlackBerry (Can), dir. Matt Johnson / Disco Boy (Fr-It-Pol-Bel), dir. Giacomo Abbruzzese / Ingeborg Bachmann – Journey Into The Desert (Ger-Switz-Austria-Lux), dir. Margarethe Von Trotta / Limbo (Australia), dir. Ivan Sen / Manodrome (UK), dir. John Trengove / Music (Ger-Fr-Ser), dir. Angela Schanelec / On The Adamant (Fr-Jap), dir. Nicolas Philibert / Past Lives (US), dir. Celine Song (Sundance premiere) / Someday We’ll Tell Each Other Everything (Ger), dir. Emily Atef / Suzume (Jap), dir. Makoto Shinkai / Till The End Of The Night (Ger), dir. Christoph Hochhäusler / The Plough (Fr-Switz), dir. Philippe Garrel / The Shadowless Tower (China), dir. Zhang Lu / The Survival Of Kindness (Australia), dir. Rolf de Heer / Totem (Mex-Den-Fr), dir. Lila Avilés /

Les mer om alle programmene på festivalen.

Sean Penns Ukraina-film til Berlinalen.

Sean Penns Ukraina-film til Berlinalen.

Sean Penns Ukraina-dokumentar får internasjonal premiere på Berlinalen. Det får også en rekke norske produksjoner. Les mer om hovedprogrammet her.

Foto fra «Superpower».

Sean Penn og Aaron Kaufmans dokumentar om invasjonen av Ukraina og president Zelenskys unike rolle, har vært et mye omtalt filmprosjekt siden det ble annonsert allerede i våres. Superpower får premiere på Berlinalen utenfor konkurranse.

Festivalledelsen lover en dokumentar som ikke likner noen annen. Blant annet vil den handle om de spesielle omstendighetene som gjorde at den ble laget.

Fra før var det klart at Rebecca Millers romantiske komedie She Came To Me skulle åpne festivalen med Peter Dinklage og Anne Hathaway i hovedrollene. Også den blir vist utenfor konkurranse.

I hovedkonkurransen er det kommet til mange tungvektere. Vi får se nye filmer av Christian Petzold, Margarethe Von Trotta, Emily Atef og Lila Avilés – for å nevne noen av regissørene bak de 18 titlene som deltar. 15 av de er internasjonale premierer.

Ingen norske spillefilmer deltar i hovedkonkurransen eller den viktige sideseksjonen Panorama. Men innen barnefilmprogrammet deltar Dancing Queen og Helt Super. Med Dancing Queen skal regissørdebutant Aurora Gossé ha verdenspremiere i Generation Kplus-konkurransen. Regissøren av Helt Super, Rasmus Sivertsen, er ingen nykommer i denne seksjonen. Han deltok også i samme programmet i 2016 med Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa.

Viaplayserien Arkitekten med Eili Harboe i hovedrollen er tatt ut til Berlinalens dramaserie-mønstring Berlinale Series. Kristine Kujath Thorp er dessuten en av ti lovende europeiske skuespillere som blir presentert internasjonalt under filmfestivalen.

Elisa Fernanda Pirir og KriStine Ann Skarets nye selskap STÆR deltar i sideprogrammet Berlinale Forum med deres første samproduksjon, tysk-kubansk-norske Calls from Moscow. En annen norsk samproduksjon, iranske Dreams Gate, deltar også i ungdomsprogrammet Generation 14Plus. Norsk samprodusent er Spætt Film ved Håvard Wettland Gossé.

Her er filmene i hovedkonkurransen:

20,000 Species Of Bees (Sp), dir. Estibaliz Urresola Solaguren / Afire (Ger), dir. Christian Petzold / Bad Living (Port-Fr), dir. Joao Canijo / BlackBerry (Can), dir. Matt Johnson / Disco Boy (Fr-It-Pol-Bel), dir. Giacomo Abbruzzese / Ingeborg Bachmann – Journey Into The Desert (Ger-Switz-Austria-Lux), dir. Margarethe Von Trotta / Limbo (Australia), dir. Ivan Sen / Manodrome (UK), dir. John Trengove / Music (Ger-Fr-Ser), dir. Angela Schanelec / On The Adamant (Fr-Jap), dir. Nicolas Philibert / Past Lives (US), dir. Celine Song (Sundance premiere) / Someday We’ll Tell Each Other Everything (Ger), dir. Emily Atef / Suzume (Jap), dir. Makoto Shinkai / Till The End Of The Night (Ger), dir. Christoph Hochhäusler / The Plough (Fr-Switz), dir. Philippe Garrel / The Shadowless Tower (China), dir. Zhang Lu / The Survival Of Kindness (Australia), dir. Rolf de Heer / Totem (Mex-Den-Fr), dir. Lila Avilés /

Les mer om alle programmene på festivalen.

MENY