Norsk serie om boligkrisen til Berlinale series

Norsk serie om boligkrisen til Berlinale series

En ny Viaplay-serie med Eili Harboe i hovedrollen er tatt ut til Berlinalens dramaserie-mønstring.

Foto: Eili Harbo i Arkitekten.

Berlinale Series startet opp i 2015, og har siden blitt en profilert arena å vise seg på for nye dramaserier. Toneangivende serier som blant annet Better Call Saul og The Night Manager har hatt festivalpremiere der. Også Heimebane fikk internasjonal premiere der.

Miniserien Arkitekten var en av tre vinnere av Viaplay Original Talent Awards i fjor. Den er skrevet av Nora Landsrød og Kristian Kilde, med Kerren Lumer-Klabbers som regissør og Øyvind Eriksen og Caroline Hitland som produsenter.

Arkitekten møter vi 30 år gamle Julie, spilt av Eili Harboe, som lever i et bilfritt Oslo i nær fremtid.

«Boligmarkedet har gått helt av skaftet og Julie får ikke boliglån. Når hennes husleie økes, må hun finne et nytt sted å bo. Løsningen blir et bofellesskap i en parkeringskjeller. Julie drømmer om en arkitektkarriere slik at hun kan kjøpe leilighet. En dag byr en mulighet for suksess seg på jobben. Samtidig spirer et uventet vennskap mellom Julie og den nye naboen, Kaja. Et vennskap som truer både karrieren og Julies overbevisning om at nære relasjoner teller mindre enn materialistiske goder.»

På Berlinalens dramaserie-mønstring deltar Arkitekten ved siden av blant annet den italienske «Dahaad», «The Good Mothers» fra Disney+, danske «Agent» og «Why Change Me Now», den australske «Bad Behaviour» som har Cate Blanchett på rollelista og rumenske «Spy/Master» fra HBO Max.

Arkitekten består av fire episoder og er produsert av Nordisk Film Production for Viaplay. Isak Eymundsson er ansvarlig produsent for Viaplay Group.

Norsk serie om boligkrisen til Berlinale series

Norsk serie om boligkrisen til Berlinale series

En ny Viaplay-serie med Eili Harboe i hovedrollen er tatt ut til Berlinalens dramaserie-mønstring.

Foto: Eili Harbo i Arkitekten.

Berlinale Series startet opp i 2015, og har siden blitt en profilert arena å vise seg på for nye dramaserier. Toneangivende serier som blant annet Better Call Saul og The Night Manager har hatt festivalpremiere der. Også Heimebane fikk internasjonal premiere der.

Miniserien Arkitekten var en av tre vinnere av Viaplay Original Talent Awards i fjor. Den er skrevet av Nora Landsrød og Kristian Kilde, med Kerren Lumer-Klabbers som regissør og Øyvind Eriksen og Caroline Hitland som produsenter.

Arkitekten møter vi 30 år gamle Julie, spilt av Eili Harboe, som lever i et bilfritt Oslo i nær fremtid.

«Boligmarkedet har gått helt av skaftet og Julie får ikke boliglån. Når hennes husleie økes, må hun finne et nytt sted å bo. Løsningen blir et bofellesskap i en parkeringskjeller. Julie drømmer om en arkitektkarriere slik at hun kan kjøpe leilighet. En dag byr en mulighet for suksess seg på jobben. Samtidig spirer et uventet vennskap mellom Julie og den nye naboen, Kaja. Et vennskap som truer både karrieren og Julies overbevisning om at nære relasjoner teller mindre enn materialistiske goder.»

På Berlinalens dramaserie-mønstring deltar Arkitekten ved siden av blant annet den italienske «Dahaad», «The Good Mothers» fra Disney+, danske «Agent» og «Why Change Me Now», den australske «Bad Behaviour» som har Cate Blanchett på rollelista og rumenske «Spy/Master» fra HBO Max.

Arkitekten består av fire episoder og er produsert av Nordisk Film Production for Viaplay. Isak Eymundsson er ansvarlig produsent for Viaplay Group.

MENY