Nordisk storeslem for norske film- og serieskapere.

Nordisk storeslem for norske film- og serieskapere.

En lang rekke norske film- og serieskapere fikk nylig tilskudd fra Nordens største toppfinansiør – fra Magnus Martens til Lisa Marie Gamlem. Her kan du lese mer om alle prosjektene.

Foto: Illustrasjon fra skrekk-komedien «There’s Something in the barn».

En lang rekke nye norske film- og serieprosjekter fikk tilskudd fra Nordens største toppfinansiør, Nordisk Film & TV fond, på tampen av fjoråret. Det tok tid før NFTF offentliggjorde oversikten, men nå ligger den omsider ute. Blant mottakerne av tilskudd finner vi de norske film- og serieskaperne Magnus Martens, Fanny Ovesen, Jakob Rørvik, Lisa Marie Gamlem, Frank Kjosås, Emily Louisa Millan Eide og Kari Anne Moe.

Magnus Martens skal ha regien på skrekk-komedien om norske fjøsnisser i There’s Something in the barn. Filmen er spilt inn på Ringebu og Tretten i Innlandet i høst. Etter planen skal den ha premiere på kino i USA neste november. Prosjektet fikk 3 millioner av NFTF og presenteres som «Gremlins meets Home Alone”. Norske 74 Entertainment er hovedprodusent, med finske Don Films og Lithuania’s ArtBox som samprodusenter og med finansiering fra US-baserte XYZ Films, norske Filminvest, Business Finland, Coficine og Finnish Film Foundation. Manus er av Aleksander Kirkwood Brown, hovedrollene innehas av Martin Starr og Amrita Acharia.

I sin langfilmdebut Laura ønsker Fanny Ovesen å gi oss et annet blikk på offerrollen enn vi er vant til. I sommer fikk prosjektet tilskudd fra NFI og nå har også NFTF kastet seg på med en bevilgning på 1,5 millioner.

Filmen handler om 19-åringen Laura som reiser gjennom Europa sammen med venninnen Alexandra. En morgen våkner Laura naken ved siden av en annen couchsurfer – tydeligvis etter å ha hatt sex. Hun husker ingenting fra kvelden deres sammen. Livet får en vending når Laura frykter at natten ikke var frivillig.

Prosjektet har vært i utvikling innenfor SFIs utviklingsprogram for nye talenter, Wild Card. Da Rushprint snakker med Ovesen om prosjektet i 2020 hadde hun vunnet både Nordic Talents-pitchen og Annaprisen for prosjektet. Hun var også tildelt en rekke priser for Shepack – eksamensfilmen fra Den norske filmskolen som fikk Amandaprisen senere på året. Den nye filmen er et coming-of-age drama for unge voksne, fortalte Ovesen da Rushprint ba henne utdype hva slags film Laura er.

De andre prosjektene som fikk tilskudd er Lisa Marie Gamlem og Storm Films Askelabben og de rævva hjelperne. Familiefilmen er «en eventyrlig og original historie om båtbyggervalpen Espen Askelabb som har fått poten stygt skadet i en peis-ulykke og derfor blir sett på som både lat og udugelig. Et fartsfylt animasjonseventyr for hele familien med verdens største underdog i hovedrollen.»

Jakob Rørvik og Maipo film får 2 millioner til serien Dates in Real Life. Terje Lind Bjørsvik, Frank Kjosås og Erland Edenholm fikk 490 000 til dokumentarprosjektet Siste Wingeslag – om fenomenet Stein Winge og hans familie. Emily Louisa Millan Eides Renessanseprinsen er tildelt 500 000. Du kan lese mer om alle disse prosjektene her.

Nordisk storeslem for norske film- og serieskapere.

Nordisk storeslem for norske film- og serieskapere.

En lang rekke norske film- og serieskapere fikk nylig tilskudd fra Nordens største toppfinansiør – fra Magnus Martens til Lisa Marie Gamlem. Her kan du lese mer om alle prosjektene.

Foto: Illustrasjon fra skrekk-komedien «There’s Something in the barn».

En lang rekke nye norske film- og serieprosjekter fikk tilskudd fra Nordens største toppfinansiør, Nordisk Film & TV fond, på tampen av fjoråret. Det tok tid før NFTF offentliggjorde oversikten, men nå ligger den omsider ute. Blant mottakerne av tilskudd finner vi de norske film- og serieskaperne Magnus Martens, Fanny Ovesen, Jakob Rørvik, Lisa Marie Gamlem, Frank Kjosås, Emily Louisa Millan Eide og Kari Anne Moe.

Magnus Martens skal ha regien på skrekk-komedien om norske fjøsnisser i There’s Something in the barn. Filmen er spilt inn på Ringebu og Tretten i Innlandet i høst. Etter planen skal den ha premiere på kino i USA neste november. Prosjektet fikk 3 millioner av NFTF og presenteres som «Gremlins meets Home Alone”. Norske 74 Entertainment er hovedprodusent, med finske Don Films og Lithuania’s ArtBox som samprodusenter og med finansiering fra US-baserte XYZ Films, norske Filminvest, Business Finland, Coficine og Finnish Film Foundation. Manus er av Aleksander Kirkwood Brown, hovedrollene innehas av Martin Starr og Amrita Acharia.

I sin langfilmdebut Laura ønsker Fanny Ovesen å gi oss et annet blikk på offerrollen enn vi er vant til. I sommer fikk prosjektet tilskudd fra NFI og nå har også NFTF kastet seg på med en bevilgning på 1,5 millioner.

Filmen handler om 19-åringen Laura som reiser gjennom Europa sammen med venninnen Alexandra. En morgen våkner Laura naken ved siden av en annen couchsurfer – tydeligvis etter å ha hatt sex. Hun husker ingenting fra kvelden deres sammen. Livet får en vending når Laura frykter at natten ikke var frivillig.

Prosjektet har vært i utvikling innenfor SFIs utviklingsprogram for nye talenter, Wild Card. Da Rushprint snakker med Ovesen om prosjektet i 2020 hadde hun vunnet både Nordic Talents-pitchen og Annaprisen for prosjektet. Hun var også tildelt en rekke priser for Shepack – eksamensfilmen fra Den norske filmskolen som fikk Amandaprisen senere på året. Den nye filmen er et coming-of-age drama for unge voksne, fortalte Ovesen da Rushprint ba henne utdype hva slags film Laura er.

De andre prosjektene som fikk tilskudd er Lisa Marie Gamlem og Storm Films Askelabben og de rævva hjelperne. Familiefilmen er «en eventyrlig og original historie om båtbyggervalpen Espen Askelabb som har fått poten stygt skadet i en peis-ulykke og derfor blir sett på som både lat og udugelig. Et fartsfylt animasjonseventyr for hele familien med verdens største underdog i hovedrollen.»

Jakob Rørvik og Maipo film får 2 millioner til serien Dates in Real Life. Terje Lind Bjørsvik, Frank Kjosås og Erland Edenholm fikk 490 000 til dokumentarprosjektet Siste Wingeslag – om fenomenet Stein Winge og hans familie. Emily Louisa Millan Eides Renessanseprinsen er tildelt 500 000. Du kan lese mer om alle disse prosjektene her.

MENY