«Dancing Queen» til Berlinalen

«Dancing Queen» til Berlinalen

Barnefilmen «Dancing Queen» får verdenspremiere i Generation Kplus-programmet på filmfestivalen i Berlin. Der får den selskap av «Helt Super».

Med Dancing Queen skal regissørdebutant Aurora Gossé ha verdenspremiere i Generation Kplus-konkurransen på filmfestivalen i Berlin. Fra før har den norske animasjonsfilmen Helt Super også blitt plukket ut til dette programmet.

Gossé har blant annet co-regissert to av Karsten og Petra-filmene og hatt regi på fire episoder av NRK-serien Skitten snø. Produsent er Thomas Robsahm. Manus er skrevet av Silje Holtet.

I Dancing Queen møter vi Mina (12 år, spilt av  Liv Elvira Kippersund Larsson) som får livet snudd på hodet når den kjente danseren Edwin, også kjent som ED WIN (spilt av Viljar Knutsen Bjaadal) begynner på skolen hennes. «Hun blir hodestups forelsket og når han inviterer  til audition for sitt nye dansecrew, øyner Mina sin sjanse og melder seg på. Men i forelskelsen har hun har glemt en vesentlig ting. Hun kan ikke danse!»

Med handlingen lagt til Hamar møter vi blant annet Cengiz Al, Anders Baasmo, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig, Frida Ånnevik,  Mona Berntsen, i tillegg tilhovedrolleinnehaverne Kippersund Larsson og Knutsen Bjaadal. Filmen får sin norske premiere 10. mars.

Dancing Queen er produsert av  Robsahm for hans selskap Amarcord. Norsk distributør er Scandinavian Film Distribution/Ymer Media og internasjonal salgsagent er det danske selskapet LevelK.

Barnefilmprogrammet på filmfestivalen i Berlin er verdens viktigste internasjonale arenaene for barnefilm, både for oppmerksomhet, priser og salg. Berlinfestivalens krystallbjørn for beste langfilm vurderes av en jury bestående av sju barn fra Berlin i alderen elleve til fjorten år. I tillegg er det en internasjonal jury som gir en pris på euro 7.500 til Beste langfilm i Generation Kplus konkurransen.

Filmfestivalen i Berlin foregår fra 16. til 26. februar, og Dancing Queen får sin verdenspremiere lørdag 18. februar i Urania kino klokken 14.00.

«Dancing Queen» til Berlinalen

«Dancing Queen» til Berlinalen

Barnefilmen «Dancing Queen» får verdenspremiere i Generation Kplus-programmet på filmfestivalen i Berlin. Der får den selskap av «Helt Super».

Med Dancing Queen skal regissørdebutant Aurora Gossé ha verdenspremiere i Generation Kplus-konkurransen på filmfestivalen i Berlin. Fra før har den norske animasjonsfilmen Helt Super også blitt plukket ut til dette programmet.

Gossé har blant annet co-regissert to av Karsten og Petra-filmene og hatt regi på fire episoder av NRK-serien Skitten snø. Produsent er Thomas Robsahm. Manus er skrevet av Silje Holtet.

I Dancing Queen møter vi Mina (12 år, spilt av  Liv Elvira Kippersund Larsson) som får livet snudd på hodet når den kjente danseren Edwin, også kjent som ED WIN (spilt av Viljar Knutsen Bjaadal) begynner på skolen hennes. «Hun blir hodestups forelsket og når han inviterer  til audition for sitt nye dansecrew, øyner Mina sin sjanse og melder seg på. Men i forelskelsen har hun har glemt en vesentlig ting. Hun kan ikke danse!»

Med handlingen lagt til Hamar møter vi blant annet Cengiz Al, Anders Baasmo, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig, Frida Ånnevik,  Mona Berntsen, i tillegg tilhovedrolleinnehaverne Kippersund Larsson og Knutsen Bjaadal. Filmen får sin norske premiere 10. mars.

Dancing Queen er produsert av  Robsahm for hans selskap Amarcord. Norsk distributør er Scandinavian Film Distribution/Ymer Media og internasjonal salgsagent er det danske selskapet LevelK.

Barnefilmprogrammet på filmfestivalen i Berlin er verdens viktigste internasjonale arenaene for barnefilm, både for oppmerksomhet, priser og salg. Berlinfestivalens krystallbjørn for beste langfilm vurderes av en jury bestående av sju barn fra Berlin i alderen elleve til fjorten år. I tillegg er det en internasjonal jury som gir en pris på euro 7.500 til Beste langfilm i Generation Kplus konkurransen.

Filmfestivalen i Berlin foregår fra 16. til 26. februar, og Dancing Queen får sin verdenspremiere lørdag 18. februar i Urania kino klokken 14.00.

MENY