Troll herjer på topplisten til Netflix.

Troll herjer på topplisten til Netflix.

Roar Uthaugs «Troll» har i helgen herjet på toppen av seerlisten til Netflix i de fleste land.

Roar Uthaugs Troll var den mest sette spillefilmen på Netflix 2. og 3. desember.

Ifølge Flixpatrol – en nettside som publiserer topplister over hvilke filmer og serier som strømmer best i verden –  så lå filmen på førsteplass i de fleste land, og i noen få land er den nummer to eller tre.

I filmen møter vi paleontologen Nora Tidemann, som spilles av Ine Marie Willmann. Hun blir uventet hentet fra feltarbeid til et hemmelig kommandosenter i Oslo, der blant andre statsministeren, forsvarsministeren og forsvarssjefen sitter i krisemøte. En sprenging på Dovre har nemlig vekket noe til live inne i fjellet.

Selv mener Uthaug at det er sjangeren og den spektakulære norske naturen som gjør filmen interessant for mange der ute.

– Det er veldig tydelig hva slags type film dette er. Og i traileren ser den storslått ut, og vi ser den fantastiske norske naturen. Den eksotiske naturen og at handlingen er bygd på norrøn mytologi tror jeg er populært i verden, sier Uthaug.

Troll er produsert av Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud i Motion Blur.

– Dette er helt vanvittig. Netflix representerer 190 land, og at filmen nå er nummer en hadde vi ikke vært i nærheten av å tro, sier Horn til NRK. Vi er kjempestolte og glade. Jeg tror trollet skaper veldig interesse. Dette er et troll med følelser og hukommelse, så det er ikke bare et dumt troll. I tillegg har monsterfilmer et stort publikum.

I Rushprints intervju med manusforfatter Espen Aukan var også han opptatt av det emosjonelle aspektet ved Troll.

– Det aller viktigste er igjen det emosjonelle – og det får jeg ikke tak i ved å sitte og planlegge i forkant. Enten har man et hjerte i filmen eller så har man det ikke. Og finner jeg kjernen og hjertet, banker det liv ut i resten av filmen. Derfor foretrekker jeg å finne det så tidlig som mulig. Med Troll tok det lang tid – jeg slet med å finne den scenen, jeg holdt faktisk på å gi opp hele prosjektet på et tidspunkt. Men da jeg først fant den, beit jeg meg fast. Uten å røpe alt, kan jeg si at det dreier seg om en scene mellom hovedpersonen og faren hennes, spilt av Ine Marie Wilmann og Gard B. Eidsvold.

Troll herjer på topplisten til Netflix.

Troll herjer på topplisten til Netflix.

Roar Uthaugs «Troll» har i helgen herjet på toppen av seerlisten til Netflix i de fleste land.

Roar Uthaugs Troll var den mest sette spillefilmen på Netflix 2. og 3. desember.

Ifølge Flixpatrol – en nettside som publiserer topplister over hvilke filmer og serier som strømmer best i verden –  så lå filmen på førsteplass i de fleste land, og i noen få land er den nummer to eller tre.

I filmen møter vi paleontologen Nora Tidemann, som spilles av Ine Marie Willmann. Hun blir uventet hentet fra feltarbeid til et hemmelig kommandosenter i Oslo, der blant andre statsministeren, forsvarsministeren og forsvarssjefen sitter i krisemøte. En sprenging på Dovre har nemlig vekket noe til live inne i fjellet.

Selv mener Uthaug at det er sjangeren og den spektakulære norske naturen som gjør filmen interessant for mange der ute.

– Det er veldig tydelig hva slags type film dette er. Og i traileren ser den storslått ut, og vi ser den fantastiske norske naturen. Den eksotiske naturen og at handlingen er bygd på norrøn mytologi tror jeg er populært i verden, sier Uthaug.

Troll er produsert av Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud i Motion Blur.

– Dette er helt vanvittig. Netflix representerer 190 land, og at filmen nå er nummer en hadde vi ikke vært i nærheten av å tro, sier Horn til NRK. Vi er kjempestolte og glade. Jeg tror trollet skaper veldig interesse. Dette er et troll med følelser og hukommelse, så det er ikke bare et dumt troll. I tillegg har monsterfilmer et stort publikum.

I Rushprints intervju med manusforfatter Espen Aukan var også han opptatt av det emosjonelle aspektet ved Troll.

– Det aller viktigste er igjen det emosjonelle – og det får jeg ikke tak i ved å sitte og planlegge i forkant. Enten har man et hjerte i filmen eller så har man det ikke. Og finner jeg kjernen og hjertet, banker det liv ut i resten av filmen. Derfor foretrekker jeg å finne det så tidlig som mulig. Med Troll tok det lang tid – jeg slet med å finne den scenen, jeg holdt faktisk på å gi opp hele prosjektet på et tidspunkt. Men da jeg først fant den, beit jeg meg fast. Uten å røpe alt, kan jeg si at det dreier seg om en scene mellom hovedpersonen og faren hennes, spilt av Ine Marie Wilmann og Gard B. Eidsvold.

MENY