Markant oppgang for kinoene.

Markant oppgang for kinoene.

Norske kinoer ser ut til å lande på rundt 9 millioner besøk for 2022. Det betyr en oppgang på over 50 prosent fra fjoråret. «Krigsseileren» ble den fjerde mest sette filmen på kino.

I 2020 og 2021 ble kino-Norge sterkt preget av pandemien. Også i starten på 2022 var det pandemi-restriksjoner i en del norske kinosaler. Etter det har de fleste piler i kino-Norge pekt oppover. Oktober ble den første måneden i år med over en million solgte billetter. Alt tyder på at man passerer millionen også i desember, melder bransjeorganisasjonen Film & Kino i en pressemelding.

Avatar: The Way of Water, som hadde premiere 14. desember, har i skrivende stund passert 230 000 besøk, og er på åttendeplass blant de mest sette filmene i år. Med premierer på Folk og røvere i Kardemomme by og Kampen om Narvik i romjulen tror administrerende direktør i Film & Kino, Espen Lundberg Pedersen på en sterk sluttspurt i kino-Norge.

– Vi har en fin blanding av internasjonale toppfilmer og norske filmer på toppnivå i avslutningen av 2022. Nordmenn kjenner nå sin besøkelsestid i kinoene landet rundt. De nyter også kino som et sosialt samlingspunkt igjen. 2022 har på mange måter vært en ny start for kino-Norge, sier Lundberg Pedersen.

Årets mest sette film på norske kinoer er Spider-Man: No Way Home med 569541 besøk. Nummer to på listen er Top Gun: Maverick med 545042 solgte billetter. Tredjeplassen innehas av Minions: Historien om Gru med  43 2810 besøkende.

På plass nummer fire på årets kinostatistikk finner vi Krigsseileren med 401735 besøk. Femteplassen tilhører i dag Syng 2 med 275489 besøk.

– Det gleder meg også at norske filmer som Teddybjørnens jul og Olsenbanden – siste skrik har samlet store mengder. Begge har per nå solgt rundt 250 000 billetter i år, forteller Lundberg Pedersen.

Lundberg Pedersen tror at den nye Avatar-filmen vil klatre til den ypperste kinotoppen i dagene fremover.

– Det er grunn til å tro at Avatar: The Way of Water klarer å plassere seg blant de fem mest sette i 2022 i slutten av året. Den beveger seg raskt opp på listen i disse dager.

Markant oppgang for kinoene.

Markant oppgang for kinoene.

Norske kinoer ser ut til å lande på rundt 9 millioner besøk for 2022. Det betyr en oppgang på over 50 prosent fra fjoråret. «Krigsseileren» ble den fjerde mest sette filmen på kino.

I 2020 og 2021 ble kino-Norge sterkt preget av pandemien. Også i starten på 2022 var det pandemi-restriksjoner i en del norske kinosaler. Etter det har de fleste piler i kino-Norge pekt oppover. Oktober ble den første måneden i år med over en million solgte billetter. Alt tyder på at man passerer millionen også i desember, melder bransjeorganisasjonen Film & Kino i en pressemelding.

Avatar: The Way of Water, som hadde premiere 14. desember, har i skrivende stund passert 230 000 besøk, og er på åttendeplass blant de mest sette filmene i år. Med premierer på Folk og røvere i Kardemomme by og Kampen om Narvik i romjulen tror administrerende direktør i Film & Kino, Espen Lundberg Pedersen på en sterk sluttspurt i kino-Norge.

– Vi har en fin blanding av internasjonale toppfilmer og norske filmer på toppnivå i avslutningen av 2022. Nordmenn kjenner nå sin besøkelsestid i kinoene landet rundt. De nyter også kino som et sosialt samlingspunkt igjen. 2022 har på mange måter vært en ny start for kino-Norge, sier Lundberg Pedersen.

Årets mest sette film på norske kinoer er Spider-Man: No Way Home med 569541 besøk. Nummer to på listen er Top Gun: Maverick med 545042 solgte billetter. Tredjeplassen innehas av Minions: Historien om Gru med  43 2810 besøkende.

På plass nummer fire på årets kinostatistikk finner vi Krigsseileren med 401735 besøk. Femteplassen tilhører i dag Syng 2 med 275489 besøk.

– Det gleder meg også at norske filmer som Teddybjørnens jul og Olsenbanden – siste skrik har samlet store mengder. Begge har per nå solgt rundt 250 000 billetter i år, forteller Lundberg Pedersen.

Lundberg Pedersen tror at den nye Avatar-filmen vil klatre til den ypperste kinotoppen i dagene fremover.

– Det er grunn til å tro at Avatar: The Way of Water klarer å plassere seg blant de fem mest sette i 2022 i slutten av året. Den beveger seg raskt opp på listen i disse dager.

MENY