Kortfilmkonvent, Signaturpitch og Agnès Varda.

Kortfilmkonvent, Signaturpitch og Agnès Varda.

Kortfilmkonvent, Signaturpitchen og et spesialprogram med Agnès Varda er bare noen av høydepunktene under årets utgave av Minimalen.

Foto: Agnès Varda.

Det er et spennende program som presenteres under den 35. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim fra 10.-15.januar 2023.

I tillegg til 40 filmer  i det internasjonale programmet og 45 filmer i det nordiske programmet – hvorav 24 også konkurrerer om beste norske kortfilm – blir det et spesialprogram med en Agnès Varda-retrospektiv og en nær komplett Maya Deren-retrospektiv.

Selvsagt går også det nasjonale Kortfilmkonventet av stabelen parallellt med Minimalen med Signaturpitchen. Til sammen vil inntil sju deltagende prosjekt velges ut fra ulike norske regioner og konkurrere om en prispott på 70 000 kroner gitt av regionale filmsentre i hele landet.

I tillegg vil Nordic Shorts Expo arrangeres for 5. gang. I løpet av tre dager kan filmskapere møte innkjøpere, distributører og representanter fra store internasjonale festivaler som Sundance Filmfestival, Tribeca Filmfestival, Filmfestivalen i Venezia, Riga Internasjonale Filmfestival, Int. Kurzfilmtage Winterthur m.fl

Forøvrig på Minimalen: Det vies spesiell plass til den innovative nederlandske kortfilmskaperen Douwe Dijkstra og den banebrytende finske mediekunst-distributøren Av-Arkki. Årets Short Film Studies Symposium ledes av redaktør Cynthia Felando. Her vil kortfilmene til Agnès Varda være i sentrum for oppmerksomheten og akademisk behandling.

DansiT fortsetter det gode samarbeidet med Minimalen Kortfilmfestival om dansefilmprogrammet Multiplié dansefilm som ble etablert i 2015. Programmet tar utgangspunkt i profilen til Multiplié dansefestival, hvor dansekunsten bøyes og tøyes inn i nye, overraskende og engasjerende former. Etter å ha sett en stadig økning i lokale, nasjonale, og nordiske bidrag de siste årene, utvidet vi fra i fjor Multiplié dansefilm med et eget Nordisk program.

De faste programmene Barnimalen med barnefilm, korte skrekkfilmer i samarbeid med Ramaskrik, Nordenfjeldsk studentkonkurranse og de populære ettminuttsfilmene blir det selvfølgelig også i år.

Les mer om festivalen.

Kortfilmkonvent, Signaturpitch og Agnès Varda.

Kortfilmkonvent, Signaturpitch og Agnès Varda.

Kortfilmkonvent, Signaturpitchen og et spesialprogram med Agnès Varda er bare noen av høydepunktene under årets utgave av Minimalen.

Foto: Agnès Varda.

Det er et spennende program som presenteres under den 35. Minimalen Kortfilmfestival i Trondheim fra 10.-15.januar 2023.

I tillegg til 40 filmer  i det internasjonale programmet og 45 filmer i det nordiske programmet – hvorav 24 også konkurrerer om beste norske kortfilm – blir det et spesialprogram med en Agnès Varda-retrospektiv og en nær komplett Maya Deren-retrospektiv.

Selvsagt går også det nasjonale Kortfilmkonventet av stabelen parallellt med Minimalen med Signaturpitchen. Til sammen vil inntil sju deltagende prosjekt velges ut fra ulike norske regioner og konkurrere om en prispott på 70 000 kroner gitt av regionale filmsentre i hele landet.

I tillegg vil Nordic Shorts Expo arrangeres for 5. gang. I løpet av tre dager kan filmskapere møte innkjøpere, distributører og representanter fra store internasjonale festivaler som Sundance Filmfestival, Tribeca Filmfestival, Filmfestivalen i Venezia, Riga Internasjonale Filmfestival, Int. Kurzfilmtage Winterthur m.fl

Forøvrig på Minimalen: Det vies spesiell plass til den innovative nederlandske kortfilmskaperen Douwe Dijkstra og den banebrytende finske mediekunst-distributøren Av-Arkki. Årets Short Film Studies Symposium ledes av redaktør Cynthia Felando. Her vil kortfilmene til Agnès Varda være i sentrum for oppmerksomheten og akademisk behandling.

DansiT fortsetter det gode samarbeidet med Minimalen Kortfilmfestival om dansefilmprogrammet Multiplié dansefilm som ble etablert i 2015. Programmet tar utgangspunkt i profilen til Multiplié dansefestival, hvor dansekunsten bøyes og tøyes inn i nye, overraskende og engasjerende former. Etter å ha sett en stadig økning i lokale, nasjonale, og nordiske bidrag de siste årene, utvidet vi fra i fjor Multiplié dansefilm med et eget Nordisk program.

De faste programmene Barnimalen med barnefilm, korte skrekkfilmer i samarbeid med Ramaskrik, Nordenfjeldsk studentkonkurranse og de populære ettminuttsfilmene blir det selvfølgelig også i år.

Les mer om festivalen.

MENY