Nordisk toppfinansiør støtter «Quisling» og «Nemesis»

Nordisk toppfinansiør støtter «Quisling» og «Nemesis»

Erik Poppe og Cecilie Mosli har fått tilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond til nye prosjekter i den siste tildelingsrunden.

Foto: Gard E. Eidsvold og Anders D. Lie spiller Vidkun Quisling og presten Peder Olsen.

Paradox og Erik Poppe er tildelt 3 millioner i tilskudd fra Nordens største toppfinansiør Nordisk Film & Tv Fond til spillefilmen om Vidkun Quisling.  The Oslo Company og Cecilie Mosli får 2.6 millioner til dramaserien Nemesis.

I Quisling spiller Gard B. Eidsvold og Anders Danielsen Lie  hovedrollene som henholdsvis Vidkun Quisling og presten Peder Olsen. Prosjektet omfatter både en kinofilm og en TV-serie for TV 2, hvor TV-serien går lenger i fortellingene omkring Quisling, spesielt om Maria Quisling og de dramatiske maidagene før freden var et faktum.

«Fem år med okkupasjon ender den 8. mai 1945. Gjenreisingen av nasjonen kan begynne, men først må siste kapittel skrives. I en mørk celle på Akershus festning sitter han som hadde gjort det største sviket av alle; Vidkun Quisling. Nå skal han stilles til ansvar for sine handlinger og uhyrlighetene nazismens ideologi førte til. Men først skal han møte sjelesørger og prest Peder Olsen.»

Filmen og TV 2-serien vil ha mye materiale til felles, kunne Poppe fortelle tidligere i høst da prosjektet fikk tilskudd fra Norsk filminstitutt.

«Samtidig skal vi lage to helt unike uttrykk og bruke film- og serieformatet på best mulig måte, noe som gjør at publikum får noe annet og ekstra, og fortalt på ulike måter. Vi forsker i å slippe løs forskjellige team til å både klippe, lydlegge og legge musikk, og prosjektet er en gigantisk utfordring jeg gru-gleder meg til å ta fatt på.»

Forventet premiere er høsten 2023. Produsenter er Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae. Filmmanuset er skrevet av Anna Bache-Wiig, Siv Rajendram Eliassen og Ravn Lanesskog. Filmfotograf er Jonas Alarik. Kinodistribusjon er ved SF Studio.

Dramaserien Nemesis  skildrer «en mor som tar skjebnen i egne hender da sønnen blir drept og rettferdigheten blir offer for storpolitikk». Manusforfattere er Hilde Susan Jægtnes, Camilla Ahlgren og Jenny Lund Madsen. Serien er en norsk/svensk/dansk samproduksjon. Produsenter er Jon Peder Olrud, Mikkel Jersin og Line Winther Skyum Funch.

Dette kan bli en kruttsterk serie med smell, skrev NFI da serieprosjektet fikk tilskudd tidligere i år:

«Nemesis har både en sterk og handlende hovedperson, og en fortelling med et klart mål og en fremdrift. Ambisjonene for prosjektet virker høyt, og det innleverte har en sjelden klarhet i seg. Det internasjonale potensialet er i tillegg stort. Cecilie Mosli er et solid regivalg, og antageligvis et ideelt valg for akkurat denne serien. Siden Cecilie selv er en erfaren skuespiller er det høyst troverdig at samspillet med den tiltenkte hovedrolleinnhaveren vil kunne gi rolletolkningen en ekstra og kompleks dimensjon.»

Les mer om de øvrige tildelingene fra NFTF

Nordisk toppfinansiør støtter «Quisling» og «Nemesis»

Nordisk toppfinansiør støtter «Quisling» og «Nemesis»

Erik Poppe og Cecilie Mosli har fått tilskudd fra Nordisk Film & Tv Fond til nye prosjekter i den siste tildelingsrunden.

Foto: Gard E. Eidsvold og Anders D. Lie spiller Vidkun Quisling og presten Peder Olsen.

Paradox og Erik Poppe er tildelt 3 millioner i tilskudd fra Nordens største toppfinansiør Nordisk Film & Tv Fond til spillefilmen om Vidkun Quisling.  The Oslo Company og Cecilie Mosli får 2.6 millioner til dramaserien Nemesis.

I Quisling spiller Gard B. Eidsvold og Anders Danielsen Lie  hovedrollene som henholdsvis Vidkun Quisling og presten Peder Olsen. Prosjektet omfatter både en kinofilm og en TV-serie for TV 2, hvor TV-serien går lenger i fortellingene omkring Quisling, spesielt om Maria Quisling og de dramatiske maidagene før freden var et faktum.

«Fem år med okkupasjon ender den 8. mai 1945. Gjenreisingen av nasjonen kan begynne, men først må siste kapittel skrives. I en mørk celle på Akershus festning sitter han som hadde gjort det største sviket av alle; Vidkun Quisling. Nå skal han stilles til ansvar for sine handlinger og uhyrlighetene nazismens ideologi førte til. Men først skal han møte sjelesørger og prest Peder Olsen.»

Filmen og TV 2-serien vil ha mye materiale til felles, kunne Poppe fortelle tidligere i høst da prosjektet fikk tilskudd fra Norsk filminstitutt.

«Samtidig skal vi lage to helt unike uttrykk og bruke film- og serieformatet på best mulig måte, noe som gjør at publikum får noe annet og ekstra, og fortalt på ulike måter. Vi forsker i å slippe løs forskjellige team til å både klippe, lydlegge og legge musikk, og prosjektet er en gigantisk utfordring jeg gru-gleder meg til å ta fatt på.»

Forventet premiere er høsten 2023. Produsenter er Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae. Filmmanuset er skrevet av Anna Bache-Wiig, Siv Rajendram Eliassen og Ravn Lanesskog. Filmfotograf er Jonas Alarik. Kinodistribusjon er ved SF Studio.

Dramaserien Nemesis  skildrer «en mor som tar skjebnen i egne hender da sønnen blir drept og rettferdigheten blir offer for storpolitikk». Manusforfattere er Hilde Susan Jægtnes, Camilla Ahlgren og Jenny Lund Madsen. Serien er en norsk/svensk/dansk samproduksjon. Produsenter er Jon Peder Olrud, Mikkel Jersin og Line Winther Skyum Funch.

Dette kan bli en kruttsterk serie med smell, skrev NFI da serieprosjektet fikk tilskudd tidligere i år:

«Nemesis har både en sterk og handlende hovedperson, og en fortelling med et klart mål og en fremdrift. Ambisjonene for prosjektet virker høyt, og det innleverte har en sjelden klarhet i seg. Det internasjonale potensialet er i tillegg stort. Cecilie Mosli er et solid regivalg, og antageligvis et ideelt valg for akkurat denne serien. Siden Cecilie selv er en erfaren skuespiller er det høyst troverdig at samspillet med den tiltenkte hovedrolleinnhaveren vil kunne gi rolletolkningen en ekstra og kompleks dimensjon.»

Les mer om de øvrige tildelingene fra NFTF

MENY