Jens Lien skal spille sjakk om statsministerens liv

Jens Lien skal spille sjakk om statsministerens liv

Jens Lien skal filmatisere Johan Høsts bestselgende krimroman «En nasjon i sjakk». Stig og Stein Studio skal produsere.

Foto: regissør Jens Lien foran Stortingsbygningen der dramaet skal utspille seg.

Johan Høsts krimroman En nasjon i sjakk ble nylig nominert til Bokhandlerprisen. I boken blir  Norges statsminister kidnappet. Terroristen har bare et krav: De makthavende politikerne må spille et parti sjakk for å redde statsministerens liv.

Nå skal dette populære spenningsuniverset adapteres til det store lerretet med den norske tittelen Delta: En nasjon i sjakk. Jens Lien, kjent for blant annet Beforeigners og Den brysomme mannen, skal regissere, mens norske produsenter blir Fredrik Støbakk, Stig Hjerkinn Haug og Tale Bryn Teigene i selskapet Stig og Stein Studio. Manus er skrevet av Rakel Kraft Biørnstad og Christopher Grøndahl.

Spillefilmen handler om beredskapstroppens leder Anton Block og hans partner Björk Jónsdottir som skal forsøke å stanse terroristene. Sjakkbrikkene i filmen univers skal representere personer i statens tjeneste eller samfunnstopper. «Hvis politikerne vinner spillet vil statsministeren overleve, men hver gang terroristen vinner en brikke må et menneske bøte med livet. Politikerne og krisestaben står overfor et umulig valg: Skal de ofre uskyldige mennesker i et forsøk på å redde statsministeren? Med 24 timer på seg for å vinne spillet, kommer de nærmere døden for hvert trekk i en desperat kamp for å stoppe terroristen og redde demokratiet!»

«En nasjon i sjakk har et sjeldent originalt set-up som jeg umiddelbart ble forført av», uttaler regissør Jens Lien i en pressemelding.

«Historien er drivende spennende og tar stadig overraskende vendinger. At jeg leste hele boka på én dag, sier sitt. Johan har skrevet en drøy historie hvor sjokkeffekt åpenbart er en av ingrediensene. Samtidig balanserer han alvor, lekenhet, brutalitet og stil på en måte man ikke ser så mye av i norsk film. En nasjon i sjakk treffer også tidsånden på en spennende måte. Med Magnus Carlsen har sjakk blitt noe som engasjerer hele landet. Og et drama som på lekent vis blander spill og ekte liv er jo i all høyeste grad en del av vår tid med alle realitiy show som produseres.»

SF Studios har de globale rettighetene for filmen og distribuerer filmen i Norge og Norden. REinvent Studios håndterer internasjonalt salg.

Jens Lien skal spille sjakk om statsministerens liv

Jens Lien skal spille sjakk om statsministerens liv

Jens Lien skal filmatisere Johan Høsts bestselgende krimroman «En nasjon i sjakk». Stig og Stein Studio skal produsere.

Foto: regissør Jens Lien foran Stortingsbygningen der dramaet skal utspille seg.

Johan Høsts krimroman En nasjon i sjakk ble nylig nominert til Bokhandlerprisen. I boken blir  Norges statsminister kidnappet. Terroristen har bare et krav: De makthavende politikerne må spille et parti sjakk for å redde statsministerens liv.

Nå skal dette populære spenningsuniverset adapteres til det store lerretet med den norske tittelen Delta: En nasjon i sjakk. Jens Lien, kjent for blant annet Beforeigners og Den brysomme mannen, skal regissere, mens norske produsenter blir Fredrik Støbakk, Stig Hjerkinn Haug og Tale Bryn Teigene i selskapet Stig og Stein Studio. Manus er skrevet av Rakel Kraft Biørnstad og Christopher Grøndahl.

Spillefilmen handler om beredskapstroppens leder Anton Block og hans partner Björk Jónsdottir som skal forsøke å stanse terroristene. Sjakkbrikkene i filmen univers skal representere personer i statens tjeneste eller samfunnstopper. «Hvis politikerne vinner spillet vil statsministeren overleve, men hver gang terroristen vinner en brikke må et menneske bøte med livet. Politikerne og krisestaben står overfor et umulig valg: Skal de ofre uskyldige mennesker i et forsøk på å redde statsministeren? Med 24 timer på seg for å vinne spillet, kommer de nærmere døden for hvert trekk i en desperat kamp for å stoppe terroristen og redde demokratiet!»

«En nasjon i sjakk har et sjeldent originalt set-up som jeg umiddelbart ble forført av», uttaler regissør Jens Lien i en pressemelding.

«Historien er drivende spennende og tar stadig overraskende vendinger. At jeg leste hele boka på én dag, sier sitt. Johan har skrevet en drøy historie hvor sjokkeffekt åpenbart er en av ingrediensene. Samtidig balanserer han alvor, lekenhet, brutalitet og stil på en måte man ikke ser så mye av i norsk film. En nasjon i sjakk treffer også tidsånden på en spennende måte. Med Magnus Carlsen har sjakk blitt noe som engasjerer hele landet. Og et drama som på lekent vis blander spill og ekte liv er jo i all høyeste grad en del av vår tid med alle realitiy show som produseres.»

SF Studios har de globale rettighetene for filmen og distribuerer filmen i Norge og Norden. REinvent Studios håndterer internasjonalt salg.

MENY